Условна присъда за гръцкия студент, премазал Катя

Другият подсъдим в процеса също получи условна присъда
15 юни 2015 14:12,
38
Условна присъда за гръцкия студент, премазал Катя
Снимка: Булфото

Условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок получи гръцкия студент Христос Боскос за катастрофата на бул. "Победа" в Пловдив, при която сериозно пострада 16-годишната ученичка Катерина Матеева.

Другият виновник за мелето – Васил Калев, получи една година условна присъда, с три години изпитателен срок.

Освен това гъркът няма да шофира три години автомобил, а вторият виновник - две.

Още по темата

Присъдата бе прочетена от съдия Теофна Спасова, а двамата ще трябва да платят и над 12 000 лева неимуществени вреди, както и 4 000 лева разноски по делото.

Родителите на Кари бяха доволни от присъдата: "Крайно време е хората да спазват правилата за движение по пътищата, за да не загиват толкова много хора", заявиха пред Dnes.bg след делото родителите на момичето.

Според тях не може да се акцентира само върху неправилното паркиране и дребните глоби.

Гъркът не присъства в залата, а адвокатът му Кутрянски заяви, че не е доволен от присъдата, тъй като според него клиентът му трябвало да получи само глоба.

Dnes.bg припомня, че на 19 май 2014 година стана катастрофа, при която на автобусна спирка в Пловдив бе блъсната 16-годишната ученичка Катерина Матеева.

Тогава гръцкият студент е карал спортния си "Нисан" с 98 км/час, когато е навлязъл в кръстовището на ул "Победа" и ул. "Полк. С. Муткуров" на червен светофар. Тогава се е блъснал в завиващия наляво "Мерцедес" на Калев, който пък е преминал на жълт светофар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Не не му пожелавайте на съдията тъпотии.Намерете къде живее и по-най елементарният начин му разбиваш главата с паве или бутилка.
29
0
 
10
 
! Отговори
Засрамете се! преди 8 години
Дано и на съдията му се случва такова "правосъдие"! Пълна простотия!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ммм даааа, тази присъда беше ясна. "Аплодисменти" за съдебната ни система за добре свършената си работа. Заслужени заплати от Българския натод, които бива газен от Герци, Турци и роми!
27
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 8 години
НЕ КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!Този само за потрошената спирка заслужава 5 години.
26
0
 
14
 
! Отговори
Обвинител преди 8 години
Обвинявам българската съдебна система в БЕЗЗАКОНИЕ! Тотално и безкомпромисно мръснишко поведение на всички съдебни институции и политици и служители държавни!ВРЕМЕ Е ЗА РЕСТАРТИРАНЕ НА СИСТЕМАТА!ОСТАВКИ НА ВСИЧКИ!
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвоката поискал глоба за блъснато момиче докато си седяло на автобусната спирка от автомобил минал на червено с 98 км/час ?. Тоя адвокат трябва да бъде кастриран незабаво.
24
1
 
28
 
! Отговори
адъ преди 8 години
За премазана българка (абсолютно виновно и умишлено - скорост 98км/ч в населено място и минаване на червено) - 2г.4м. - условно !!!!????Ако Катя беше ромка, блъсната от българин, колко щеше да бъде присъдата? 12 години ефективно?
23
2
 
31
 
! Отговори
гост преди 8 години
Интересно защо ли не са го предложили и за награда? Съдийска НАГЛОСТ.....
22
0
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
И това ако е правосъдие?!?!Замислям се какъв човек трябва да си за да си съдия....
21
1
 
25
 
! Отговори
edin преди 8 години
12000 лв обезщетение и 4000 лв разноски по делото-и това ако не е Гавра,кое е!?
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво мрънкате бе - не разбрахте ли че българите ги броят за роби навсякъде в ЕС, а гърците (и почти всички други всъщност) са от господарската раса! Няма как господар да бъде осъден за това че е сгазил роб!На ви сега един ЕС и може да продължавате да се чувствате горди европейци?!?***
19
2
 
14
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Делата у нас вървят ефикасно само тогава,когато "Партията" нареди. Забатачването им става само по партийно нареждане или при някаква нерегламентирана от Партията корупционна дейност- по никакъв друг начин! Ако партийния интерес го налага делата не вървят въобще,защото "Партията" е наредила това! Когато правителството е на опозицията,партийният интерес диктува дори тежките престъпления да получат оправдателна присъда,за да роптае народа и партийците да се хвалят колко по-добре е било преди!
18
0
 
12
 
! Отговори
kocce преди 8 години
absolutna gavre be,10 godini zatvor malko she mu e daje 4ak i pretencii imal q ela tuka be mazno vizantiiche,a roditelite mai sa dovolni na parite,,,,, skapana darjava shte si ostaneme vinagi
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не получиха ли и орден "Георги Димитров" за успешно изпълнение на политиката на "Партията"? Или той ще почака до натрупването на повече "заслуги"???
16
3
 
35
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Тая условна присъда много ми прилича на гавра с пострадалото момиче!
15
2
 
30
 
! Отговори
темида кYрвата преди 8 години
това е наглост.най-много съжалявам за блъснатото момиче,че няма възмездие за нея! с какъв стимул ще остане да живее,работи и ражда в тази държава.
14
0
 
14
 
! Отговори
bez преди 8 години
15 г. затвор за шофьора, убил трима край Луковит
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Тиквуня и КОЙ властват в парламента не чакайте нещата да се оправят. Те освен да мислят задкулисни схеми и как да овладеят повече фирми и капитал друго не мислят. Какви закони, какви 5 лв
12
1
 
43
 
! Отговори
Apo преди 8 години
Пожелавам на съдията да го споходи същата "справедливост"!!!
11
0
 
42
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Съдията по делото да блъсне някой грък в Солун и да види каква присъда ще му зажулят.