Окончателно: 6 г. затвор за смъртта на Паоло

Георги Сапунджиев няма да шофира 8 години
Обновена: 9 юли 2015 18:55 | 9 юли 2015 18:55, Веселина Йорданова
33
Окончателно: 6 г. затвор за смъртта на Паоло
Снимка: архив, БулФото

Върховният касационен съд остави в сила присъдата на Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло Иванов на пешеходна пътека в Стара Загора, вследствие на което детето почина, предаде БНР.

Сапунджиев е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при управление на МПС. Инцидентът стана на 2 юли 2014 година.

Шофьорът обжалва постановената му присъда, но на 5 март апелативните магистрати постановиха присъда за Сапунджиев от 9 години затвор.

Тъй като той призна вината си, обаче наказанието стана 6 години лишаване от свобода ефективно, без право да управлява автомобил 8 години и поемане на разноските по делото.

С днешното си решение върховните магистрати постановиха, че окончателното наказание, което Сапунджиев следва да изтърпи, е 6 години лишаване от свобода и 8 години лишаване от право да управлява МПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: стара загоравксПаоло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
24
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Какви 6 години, бе? Човекът ще лежи 4 години и 1 месец, от които 1 година в домашен арест и ще го пуснат за добро поведение. Някой ако вярва, че ще лежи 6 години в затвора, значи не е живял в България в близките 20 години.
23
0
 
31
 
! Отговори
До ВКС преди 8 години
Уважаеми съдии, ако застрелям един депутат или министър, ще ме оставите ли да го излежа само за 6 години? Естествено ще го застрелям съвсем неумишлено и непреднамерено, по непредпазливост...Освен това ще стана и национален герой ;)
22
0
 
46
 
! Отговори
ме преди 8 години
Аз ще припомня - случилото се е на ПЕШЕХОДНА ЗОНА! Не на пешеходна пътека. Има огромна разлика. Да удариш някой на пешеходна пътека е пътен инцидент и наистина може да се случи на всеки. Да сгазиш някой в пешеходна зона е все едно да удариш някой на детска площадка - това не е пътен инцидент, а умишлено убийство. Защото на това място коли не трябва да има, хората не са участници в движението, а разхождащи се, никой не се мисли за коли и не се оглежда за тях. За такова нещо 6 години са малко!
21
2
 
26
 
! Отговори
iva преди 8 години
До Tulskituk ne stava vapros za paten incident - deteto e blasnato na peshehodna zona, osuznavash li?
20
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна го пиша по такива теми : за Смърт по непредпазливост или ПТП мин.30г ЗАТВОР!!!за дете-двойно!!! само тогава ще се вразумят!
19
2
 
32
 
! Отговори
Beta преди 8 години
По-гнусно и долно същество от джигита (джигитката) няма!!!!!!!!!
18
1
 
30
 
! Отговори
Съдията преди 8 години
Пешеходна пътека или забранена зона за автомобили .***
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова докато не им се смали комплексарщината сурови присъди. Като се научат, тогава може да се мисли, че на всеки може да се случи и за неумисъл.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова докато не им се смали комплексарщината сурови присъди. Като се научат, тогава може да се мисли, че на всеки може да се случи и за неумисъл.
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко е. Докато *** не се научи, че сядайки зад волана, не е вся и всьо, присъдите, трябва да бъдат жестоки. Защото случаят е точно такъв- селският бек, се е качил на лъскаво тенеке- първенец в дребния му свят и счита, че всички трябва да му свалят шапка и да му правят път. Едно дете, неориентирано в обстановката бива разкъсано (защото в мотивите на Апелативния съд има ицитат от доклада на аутопсията) и никога няма да има възможността да порасте,заради тъпия грандомански манталитет на някой си
14
2
 
41
 
! Отговори
ники преди 8 години
А, ако беше прегазил детето на някой от съдиите???
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..няма такава държава.
12
1
 
56
 
! Отговори
До Tulski преди 8 години
Много извинете, но шофьорът напълно умишлено е навлязъл в забранена за автомобили зона (централната пешеходна зона), за да направи забранена маневра! В този случай не може да се говори, че му е "изскочил" пешеходец! Срещу точно такъв инцидент всеки може да се застрахова елементарно - като спазва законите за движение и знаците!
11
2
 
41
 
! Отговори
Родна темида преди 8 години
Живи и здрави да сте всички адвокати и съдии за да изтрадате болката на родителите на Паоло.Във Израел дадоха 22 години затвор на шофьор згазил дете на пешеходна пътека със 1.5 мил. шекела кръвнина. А живота на нашите деца струва като на открадната проскубена кокошка!
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
obestetenieto treba dimanično da se izčisliava1vzima se sled +ž godini srednia uspeh na decta ot učilisteto kadeto Paolo e stel da uči i mu se izdava potencialen sredn uspeh. posle sled ř godini= potencialen universitet. sled koeto na vseki ř godini se vzima srednata zaplata koiato sa izrabotili vrastnicite na Paolo za cela Bulgaria i na roditelite se davat ř=godisni sredni zaplati...Tova e pravilo koeto treba da se glasuva kato zakon i nikakvi ř leva.
9
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо навсякъде се пише, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, при положение, че сцената на престъплението е НАСРЕД ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА на града!!!!!! Наказанието не мога да нарека смехотворно; то е просто трагично и възмутително малко!!! Човек отнел живот по този начин (или по какъвто и да било друг) трябва да заплати с прекарване на неговия собствен в затвора; до живот и нито ден по-малко!!!!
8
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е българина - в интернет форумите е безкрайно принципен, с висок морал и винаги държи изкъсо управляващите... но само в интернет! В живота си е до болка смачкан човечец, бачкащ за 600 лева на месец и при всеки възможен случай ще излиже *** на някой големец, който иначе плюе по форумите. Нищ чудно, че си избрахме Бойко за премиер... два пъти...
7
3
 
42
 
! Отговори
Ra преди 8 години
6 години са малко .....Никога не трябва да му се разрешава да шофира. Какви са тези 8 години? Срам!!!!!
6
1
 
54
 
! Отговори
4ok преди 8 години
Какъв е тоя безумен закон ,че си признал вината и му се отнема 1/3 от присъдата? Инцидентът става на главната улица пред 100 тици свидетели. И най скапания прокурор ще спечели това дело 100 % . И като си е "признал вината" какво прави делото във върховния касационен съд?Какво обжалва като си е признал? Добре ,че се махнах от тая скапана държава населена с анадолски диваци.
5
0
 
49
 
! Отговори
me преди 8 години
Тази случка не беше ли станала не на пешеходна пътека, а в пешеходна зона? Защото мисля, че има качествена разлика между двете. Според мен присъдата трябваше да е поне 10 години, така че за добро поведение да излежи минимум 5. Иначе просто не е сериозно - все пак е отнел човешки живот и то не случайно.