Бургаският съд остави ало-измамник в ареста

От защитата спорят – той знае механизма, ама не бил виновен
4 сеп 2015 11:00,
5
Бургаският съд остави ало-измамник в ареста
Снимка: Булфото, архив

Бургаският съд остави за постоянно разследвания за телефонна измама Димитър Атанасов, който е с обвинение, че на 24 април е измамил 80-годишен човек.

Възрастният бургазлия му предал 3900 лева. Задържаният Атанасов, в съучастие с други двама души, разиграл схемата "болен внук от свински грип и ваксина на стойност 12 000 лева". Част от парите трябвало да платят близките.

По-късно Атанасов бе заловен, а вече заловен, той отрича да е извършил престъплението и дори иска мярката му да бъде по-лека.

Пред съда Атанасов обяснил, че знае кой стои зад измамата и че въпросният сега се укрива. Същият ''укриващ се'' му направил предложение да участва в измамата, но Атанасов отказал. Иначе измамникът действал чрез ''муле'' от Бургас, което да носи парите.

От защитата на Атанасов пък възразяват, че показанията му се тълкуват погрешно. Той бил разкрил механизма на подобен род измами, защото и преди е осъждан за такова деяние, но това не било доказателство, че и сега е замесен в извършеното престъпление.

Представителят на окръжната прокуратура обаче смята, че обвиняемият може да извърши престъпление, тъй като е многократно осъждан за други дейности, за Атанасов на няколко пъти е бил лишаван от свобода за повече от една година. Има и опасения, че може да се укрие, затова прокуратурата е настояла Атанасов да остане в ареста.

Определението, с което Бургаският окръжен съд потвърди наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража", е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE NAMESI BXK--KONTINGENTA IM MNOGO E ZAKASAL.
2
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега видяхте ли какво значи белене вари го печи го той това умее и няма да сеоткаже там на острова да гледа крави и прасета и след 50 год ще го изкаратполитически затворник
1
2
 
2
 
! Отговори
I144 преди 8 години
Тези съсипаха здравето на много наши майки и бащи.Крумов закон отрязана ръка и глава.