Губернатор подкара "Мерцедес"-а на сутеньор

Магазини на Митьо Очите пък са дадени на Агенцията по вписванията
23 сеп 2015 09:08,
22
Губернатор подкара "Мерцедес"-а на сутеньор
Отнетият "Мерцедес". Снимка: "Монитор"

Областният управител на Благоевград се вози в "Мерцедес", отнет от сутеньор от Комисията за установяване на незаконно придобитото имущество.

До момента няколко автомобила и имота, конфискувани в полза на хазната, са били предадени за ползване на различни държавни структури. Разпределението е направено от междуведомствения съвет, натоварен със задачата да решава къде да отива имуществото, пише "Монитор".

В момента в лимузината се вози областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, но и всеки негов наследник на поста ще я ползва. Според документа луксозното возило, в което се вози губернаторът на Благоевград е било отнето от Мартин Филипов-Дебелия.

То е предоставено на областната управа с решение на съвета, като скъпарският мерцедес е бил прибран от държавата през 2009 г. Тогава комисията печели първото си дело срещу бандит, който не може да обясни произхода на парите си.

Филипов не е успял да докаже откъде е натрупал богатството си, като инспекторите засекли разлика между декларирани доходи и реално имущество в размер на над 2000 минимални заплати. Затова държавата е прибрала от него луксозната кола както и над 140 000 лв. С конфискация обаче се разминала триетажната къща на Дебелия в Благоевград, която по документи се водела собственост на неговите родители.

Самият Филипов има осъдителни присъди за фалшиви документи в България и за сводничество във Франция. Там той получил 4-годишна присъда за износ на български студентки за проститутки.

С конфискувани коли е уредена и Областната дирекция на МВР в София. Две от РПУ-та й са получили по един джип - "БМВ" X5 и "Тойота", които преди това са били собственост на Огнян Атанасов – Тополнишкия.

Возилата са били конфискувани, след като притежателят им бил осъден за наркотрафик в Гърция и България. Името на Тополнишкия нашумя преди няколко години след като стана ясно, че е на свобода, въпреки че е бил задържан при международна полицейска операция, в която участвали и полицаи от Испания.

Освен коли, държавата е раздала и конфискувани от бандити имоти. Така два магазина на Митьо Очите са предоставени на Агенцията по вписванията. Те с обща площ от 100 кв. м. и техните складове в Несебър.

Имотите са прибрани , след като несебърският наркобос Димитър Желязков сключи сделка с прокуратурата и бе осъден на близо 5 години затвор за организиране на престъпна група за трафик на дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
абе преди 8 години
Само дето мерцедеса е черен и е с рг. номера : СА7813АХ. Баси в дарик нюз я има снимката от 2009. Да я бяхте взели от там а не от мобил бг-то ..
18
1
 
3
 
! Отговори
Марс преди 8 години
До бгНе струва 20 000, а 12 000. *** луксозното возило!
17
0
 
11
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Нито сме Губерния, нито имаме Щати, така че това Губернатор не е никак на място.
16
1
 
5
 
! Отговори
ddd преди 8 години
Само масово гласуване и ще продължим да вървим напред. Гласувайте масово за кмет, за да вървим напред.
15
3
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
20 000 лева струва сега,а аз я купих нова през 2006-та за 62 000 долара.Яко набутване,вече не ми се купува нова кола.
14
1
 
14
 
! Отговори
без халюцинации преди 8 години
Мутра, облечена като губернатор, дари колата си на губернатор, облечен като мутра.
13
2
 
16
 
! Отговори
do10 преди 8 години
По твоята логика излиза,че държавата е най-големия престъпник!Ще поясня:Престъпника с покровителството на държавата е крал от мен и от теб.Държавата му взима награбеното ,но не ни връща нищо на нас двамата.Следвайки логиката кде е откраднатото стигаме до извода,че държавата ни е ограбила с подставено лице наречено за по благозвучно Мутра-милиционер под прикритие.
12
0
 
4
 
! Отговори
али ръза лошу ми е преди 8 години
Митю гурлата
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За втори път чета в днесбг, че в БГ има губернатори. на интересни ли се правим или какво??? Смешно е.
10
5
 
7
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А бе хора какво искате ? Взето от престъпник в полза на държавата. Аз не знам какво искате ?! Кола за 20 000 да бъде продадена на търг за 1000. Не е ли по-добре да се кара от държавни служители. Никой не знае кое е на 100 % правилно или грешно. Така са решили - така ще е. Аз мисля, че щом са взети от престъпници в ползва на ДЪРЖАВАТА, значи е добре.
9
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
И аз имам такъв Мерцедес-Е-320 CDI.
8
2
 
21
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Взимат от мутрите и дават на политиците, а те стават новите мутри.
7
3
 
20
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
В една правова държава, конфискуваното имущество се продава на търг и парите се разпределят между благотворителните организации. Като в Австрия!
6
1
 
25
 
! Отговори
без разлика преди 8 години
Оказва се, че между губернатор и сутеньор няма разлика? И губернаторите и сутеньорите обичат мутренските коли!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще го подържат тоя Мерцедес?Да им вземат по една шкода и да се возят
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къв е тоз губернатор?Къдей таз губерния?Ало бре,От кога у БГ има промени?
3
2
 
26
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
И в Парламента се леят дитирамби за отговорност и морал сред управляващите!?!?. В "ненормална" Дания например, държавник няма да се допре до такава кола! Ако ще да е от чисто злато...
2
3
 
27
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
такива ти ми неща в Задунайската губерния , ....
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от един разбойник взет - на друг разбойник даден