Горска служителка отива на съд за подкупи

Жената взела 2 бона и изготвила фалшиви документи
25 сеп 2015 16:37, Анисия Иванова
7
Горска служителка отива на съд за подкупи
Архив: Булфото

Служителка на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) е обвинена за взимане на подкуп от двама души.

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу Радостина Върбанова за това, че е поискала и получила подкуп в качеството си на длъжностно лице.

От ноември 2009 г. до май 2010 г. Върбанова, от позицията си на технически сътрудник в агенцията, в отдел "Промени в Горския фонд", е поискала и приела няколко пъти пари от бизнесмен, който се занимавал с производство на електрическа енергия от възобновяеми източници.

Общата сума на получените от Върбанова средства, преведени по личната й банкова сметка, възлиза на 1400 лв.

Срещу тази сума Върбанова съставила официални документи в нарушение на служебните си задължения. След получаване на документите, които бизнесменът искал да му бъдат издадени от агенцията, се оказало още, че те са и неистински.

Радостина Върбанова е обвинена и в това, че е използвала служебното си положение отново да набави за себе си противозаконна облага от друг бизнесмен.

Този път тя е поискала и получила сумата от 600 лева, "за да изпрати по пощата, за по-бързо", документи, които трябвало да състави в кръга на служебните си задължения. Парите отново са били преведени по личната й банкова сметка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомоНищо, преместили са я през две стаи......
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази не я знам, обаче горските в Монтанско са за яка проверка. Не само служебната им дейност, но и имотното им положение.
3
1
 
2
 
! Отговори
Горския преди 8 години
Абе, тия луди ли са да назначават жена? Ми тя не става за горски, една слива не може да опази, те за цяла гора я назначили!
2
0
 
8
 
! Отговори
Алчно и глупаво преди 8 години
Първо е съставила некачествени документи щото не е имала акъл :D А после тотално се е побъркала да иска пари за по-бързо изготвяне на документи :DИ за капак вместо да прибира рушвета в кеш го е искала по-сметка та да има и доказателства уличаващи я напълно :D--------Най-добре да я освидетелстват туку и дадат инвалидна мозъчна пенсия ;D
1
0
 
10
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Ама ние сме септември 2015 година сега. Какво е ставало последните 5 годинин по този случай?