Деца винят стрелеца от Лясковец в агресия. Той: Лъжа!

Петков отново обяви, че е невинен и се зарече да го докаже
Обновена: 29 сеп 2015 12:44 | 29 сеп 2015 12:37,
15
Деца винят стрелеца от Лясковец в агресия. Той: Лъжа!
Снимка: архив Булфото

Ученици обвиниха Петко Петков, прочул се като стрелеца от Лясковец, в агресия. Той обаче обяви думите им за лъжа.

Това се случи по време на заседанието срещу Петков, което започна в съда във Велико Търново днес. Мъжът е обвинен в убийството на баретата Емил Шарков и опита за убийство на други петима негови колеги през март миналата година.

Още по темата

Заседанието на съда днес започна с разпит на ученици от СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. От призованите седем деца в съда обаче се явиха само две, съобщи "Фокус". Не се яви и призованият педагогически съветник.

Децата бяха повикани от защитниците на Петков, за да се направи психологически портрет на обвиняемия и да се установи дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците. След трагедията миналата година стана ясно, че младежите често се оплаквали от агресията на Петков, който ги заплашвал и целел с буркани.

По време на днешния разпит едно от момчетата разказа, че първият конфликт между него и обвиняемия се е случил преди две години. Младежът обясни, че той и негови приятели са си играли на площадка в близост до дома на Петков, от където той ги е изгонил.

Стрелецът обаче обвини детето, че лъже. Той отново обяви, че е невинен и ще го докаже в съда.

Кървавата трагедия се разигра на 14 март 2014 г. в Лясковец, след като отряд барети атакува жилището на Петков, а той откри огън по тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
ист преди 8 години
Петко не е наранил нито едно дете. Това че е викал по тях да не крещят, не е престъпление. Престъпление е тази безумна бандитска операция срещу дома на стара жена посред нощ. Сега прокурори и съдии се мъчат да изкарат некадърни барети герои. Загнила овощна градина.
10
3
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Тия деца преди да влязат в съда трябва да се тестват за опиати и ако са под 18 г има специална процедура за разпитите им ! Иначе , ако ситуацията бе чиста , отдавна делото да е приключило . Всичко сега е нагласено и никога няма да може публично да се види рекламно подготвения филм на баретите завършил с тотално осиране ! Закона отдавна трябваше да се промени за използване на оръжие при защита на дома !
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А известно ли ви е, че тази операция беше извършена без знанието на тогавашния главсек Лазаров? Едва в последствие научи човека и се чудеше какво да приказва пред камерите. Имаше слухове, че Цветанов е наредил операцията, защото е бил близък с началника в Лясковец. Целта беше да се компрометира Ореха. Накрая сами се компрометираха.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тооо някой помни ли нещо от този случай, ако не бях прочел статията дори нямаше да се сетя кой е тоя стрелец, а карат даже деца да свидетелстват ?!
7
1
 
8
 
! Отговори
До Н преди 8 години
Не бе, като ти издънят касата с викове "полиция" хващаш пушката и стреляш на месо. Така се прави...
6
2
 
3
 
! Отговори
Перко Лясковски преди 8 години
Перко си е перко, щом се връзва на детски ум. Но и този "главсек" С. Лазаров беше една стока... *** на тези дето са го слагали на този пост( демек дрругаря Орехов). От злоба едва казваше цяло изречение без 10 секундни паузи помежду.Нинджата Шарков, БОГ да го прости, човека.Една глупост превърнала се в заяждане и мерене на пишльоци, завърши с трагедия.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР шефа координирал операцията също трябва да е подсъдим за неадекватни действия и застрашаване умишлено живота на своите подчинени като ги праща в ЯВНА засада. Той е главния виновник за смъртта на полицая и това стана ясно още тогава първите дни след случая, но се покриха доказателствата и сега искат да препишат всичко на Петков. А действията на МВР с тия деца са жалки опити да натопят допълнително стрелеца пред съда, нищо чудно да са заставени да лъжат.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека е невинен! Имам информация,достоверна, че баретите сами са се изпозастреляли в мъглата и паниката! И сега натопяват човечеца! Според мен, при една есхумация на тялото ще се види от чии куршум е починал!
3
6
 
18
 
! Отговори
н преди 8 години
Ако се скараш на децата ,че псуват пак ще те обвинят в агресия. Така ,че по сериозно с обвинението.Защото трябва да стане ясно с какво е толкова опасен Петко ,та да влизат барети в тях като при терорист.И имали вина преценката на операцията? Също стой въпроса: Безоснователно за теб, влизат някакви с касата ,викат полиция и ти стоиш да ти пукнат гьона ли?
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не може да оправдае безкрайната простотия в МВР поради която загина баретата. В коя държава обвинението разчита на показания на деца??? Петко си е перко но това ли беше начина да се неутрализира, силовия??? МВР е пълна трагедия!!! Дано никога не ви се налага да искате помощ и съдействие.
1
15
 
5
 
! Отговори
Казан Ракиев преди 8 години
До АнонименА какво ще кажеш, ако някой такъв велик байчо насочи пушка срещу твоите деца? М?