Цветан Цветанов от Лом беше освободен от ареста

Прокуратурата в Австрия оттегли обвиненията за камиона ковчег
9 окт 2015 17:30, Анисия Иванова
4
Цветан Цветанов от Лом беше освободен от ареста
Снимка: Reuters, архив

Цветан Цветанов от Лом, който беше обвинен от прокуратурата в Австрия за смъртта на 71 чужденци, намерени мъртви в херметически затворен камион в края на месец август край Виена, беше освободен неочаквано от ареста.

Това стана възможно, след като в Окръжната прокуратура в Монтана се получи документ от прокуратурата в град Айзенщат - Австрия, с който се отменя европейската заповед за арест на Цветанов и се снемат обвиненията срещу него, съобщи зам.-окръжният прокурор на Монтана Лилия Илиева, цитиран от БТА.

Още по темата

В документа не се посочват причините за снемането на обвиненията срещу Цветанов, но се предполага, че липсват достатъчно доказателства.

Цветан Цветанов беше арестуван в България на 30 август тази година по обвинение, че е един от организаторите на канал за трафик на хора от трети страни към Западна Европа.

Повдигнати му бяха обвинения за смъртта на 71-те емигранти в камиона край Виена и за излагане обществото на опасност. При разглеждането на мярката за неотклонение самият Цветанов твърдеше пред съда в Монтана, че е невинен и че по същото време е бил на друго място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
6
 
! Отговори
монк преди 8 години
Тъкмо е освободил място за Цветан Цветанов от София , известен още като Цвъ Цвъ и Цецо многоапартаментния
1
4
 
2
 
! Отговори
активен преди 8 години
А нашия Цвъчко защо беше освободен.