Джигитът, убил мъж на "зебра" в Пловдив, пак в ареста

Апелативният съд отмени решението за пускането му под гаранция
2
Джигитът, убил мъж на "зебра" в Пловдив, пак в ареста
Снимка: Булфото, архив

Пловдивският апелативен съд върна в ареста 24-годишния Милан Дивеков, който миналата седмица беше освободен от Окръжния съд под парична гаранция от 10 хиляди лева. През август Дивеков уби 63-годишен мъж на пешеходна пътека в Пловдив.

Още по темата

По данни на авто-техническата експертиза управляваният от него автомобил се е движил със 100 км/ч.

В нощта на инцидента Милан Дивеков не беше задържан от полицията, но заради ненавременното уведомяване на прокуратурата и поради закъснелия арест на нарушителя бяха отстранени от постовете им шефовете на РДВР и КАТ-Пловдив.

Заради процедурна грешка  днес Апелативният съд отмени определението на Окръжния съд за наложената му мярка и го върна на по-долната инстанция, предаде "Фокус".

Съдът счете, че Окръжният съд не е бил надлежно сезиран и е нямал основание за налагането на мярка за неотклонение спрямо Дивеков.

За днес Пловдивският апелативен съд трябваше да разгледа протеста на прокуратурата срещу изменената мярка за неотклонение спрямо Милан Дивеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде ми, дойде ми! Гръмнаха медиите, и те решиха ПАК да симулират дейност. Ще изчакат половин година и ще направят втори опит да го пуснат. До тогава в псевдо домашен арест.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно!