Счетоводителка незаконно следила лекари в Плевен

Тя монтирала видеонаблюдение в кабинетите им
Обновена: 23 мар 2016 22:19 | 23 мар 2016 22:00, Анисия Иванова
7
Счетоводителка незаконно следила лекари в Плевен
Архив: Булфото

След протест на Районната прокуратура в Плевен - Окръжният съд в града постанови осъдителна присъда за 61-годишна жена, която осъществявала нерегламентирано видеонаблюдение в сградата на лечебно заведение.

Протестът е бил за отменяне на постановена от Районния съд оправдателната присъда на Снежанка Д., която организирала видеонаблюдение без разрешение, както се изисква от закона, в Диагностично-консултативен център - 2 в областния град.

Окръжният съд е осъдил жената на една година лишаване от свобода /условно/, като изпълнението на наказанието е отложено за тригодишен изпитателен срок.

Снежанка Д. използвала специални технически средства в периода от 19 до 30 април 2010 г. В два лекарски кабинета били монтирани две видеокамери, микрофони, инфрачервени детектори за движение за негласно събиране на информация.

Разследването установило, че подсъдимата работила като главен счетоводител в лечебното заведение и по нейно нареждане в двата кабинета, без знанието на лекарите, работили камерите с микрофони, замаскирани като датчици за движение.

Устройствата били свързани с компютър. Целта на подсъдимата била да следи действията на медицинския персонал, без наблюдаваните от нея лица да знаят за това, а придобитата информация да използва за свои цели.

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ок, тя е наказана, че се е опитала да удостовери дали популва коректно отчетите /за които е отговорна между другото/, а лекарите дали ще бъдат наказани за неотчитане на плащания от пациенти??
4
1
 
14
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Бах тая Снежанка, не знаех, че счетоводителите ги могат такива високотехнологични работи...
3
3
 
4
 
! Отговори
ГДБОП преди 8 години
Правилно!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искала е да види затвора отвътре
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искала е да следи какви пари не отчитат докторите. Естествено, че няма да ги уведоми. ИНаче как ще ги хване.