Свободен зад решетките: Селфи от пандиза в албум "Затвор"

Росен Петров-Животното е осъден за наркоразпространение
14 апр 2016 11:30,
42
Свободен зад решетките: Селфи от пандиза в албум "Затвор"
Снимка: Facebook

Осъденият за наркоразпространение Росен Петров-Животното има достъп до социалните мрежи и телефонни услуги, докато изтърпява присъдата си в затворническото общежитие в Казичане.

Докато е зад решетките той качва снимки и статуси във Facebook.

Припомняме ви, че в началото на август миналата година футболна агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, нахлу в националния стадион и поиска от Зоналния съвет на Българския футболен съюз да картотекира играчите на армейците. Сред феновете е и Росен Петров, известен като Животното.

Дни след описания в електронни издания като "щурм" Петров отива на море. Така Животното си прекарва времето, в което се оказва, че трябва да е в затвора.

По разпореждане на главния прокурор Петров е прибран в затвора от плажа в Несебър. Тогава прокуратурата разяснява хронологията.

В началото на 2015-а Росен Петров е осъден от Специализирания съд като част от групата за наркоразпространение на Златомир Иванов - Баретата. Петров се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Трябва да прекара в затвора 3 години и 3 месеца. Заедно с тази присъда в сила влиза и друго, двугодишно наказание - през 2004 г. пиян зад волана Петров убил човек по непредпазливост.

Животното обаче остава на свобода известно време, въпреки присъдата си, благодарение на тогавашния ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Прокурорът отлага влизането му в затвора заради медицинска диагноза, написана само на латински. Според нея той не можел да движи крайник и изпитвал сериозни болки.

Спецпрокуратурата се произнася, че мистериозните болежки не пречат на Петров да лежи в затвора. Въпреки това прокурор Костов решава, че заради заболяването си, макар и неясно какво точно е, Росен Петров трябва да остане на свобода.

Прокурор Костов е наказан дисциплинарно и отстранен от длъжност. Месеци по-късно Висшият административен съд отменя санкцията, а в деня на задържането си Животното създава първия си албум във Facebook, кръстен "Затвор".

"Не е трудно да си вземеш телефон в затвора, може и затворник да го вкара, може и надзирател, може и ти", каза пред bTV Георги Варсамов, познат от "Фермата", който е лежал в затвора.

"Той си е взел телефона, не за да върши престъпления, а за да се чува с близките си. Не виждам нищо лошо някой затворник да се чува с детето или с майка си”, допълни той.

По думите му тарифите да получиш телефон зад решетките варират от 200 до 500 лева, които се плащат еднократно.

От Министерството на правосъдието изпратиха само писмен отговор до bTV, в който обясняват, че не е разрешено на лишените от свобода да използват интернет връзка и няма постъпили сигнали, че Росен Петров-Животното използва интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
БТК преди 8 години
Много лесно може да се реши проблема като се сложат заглушители на сигнала на телефоните, тогава ще ги питам как ще се чуват с "роднините си " . Тия в затвор ли са или на курорт?
30
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Винету не каза ли, че в България няма корупция и направо сме издухали Румъния ?Този прокурор Светлозар Костов сигурно само от съчувствие го е оставил на свобода?Фалшивата диагноза от лекаря и тя от доверие?Две години за убийство от пиян шофьор ? Съдията сигурно и той е повярвал на това мило човешко същество, че промилите бил от сироп за кашлица ?Надзирателите в затвора и те не знаят с каква магия затворници имат телефони и ползват наркотици навярно?Директорът и той сигурно не знае нищо?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Якуза-кючек. Индивид на ниво. От Япония вече превеждат чалга-песни за него. Готвят го за интеграция. Не са срещали до сега такъв 'истински българин-самурай'.А Вие вместо да го подкрепите го оплюхте. Що за народ сме?
28
0
 
6
 
! Отговори
Познат преди 8 години
До АнонименНямаше да копае камъни в никаква каменна кариера . Защото познавам баща му ,който по това време работеше като шофьор в ЦК на БКП и возеше силните на деня .Та покрай тази служба, бяха фрашкани с връзки.
27
3
 
12
 
! Отговори
Еди преди 8 години
Ей на това му се вика "доброволец за защита на вярата и жените"- здрав като бик и точно толкова умен. Престъпник, комплексар и мижитурка. А коментатори във ФБ ги изкарват едва ли не новите Левски и Ботев. Плюя ви на криворазбрания патриотизъм. Момчета, четете! Не сте вие когато сте прости! Ако това трябва да ме защитава като жена и христианка- не, мерси! Ще се защитавам сама, но на страната на престъпници няма да бъда.
26
0
 
9
 
! Отговори
Хотел-Джаул преди 8 години
Даже трябва задължително да имат интернет,тел.и телевизор.Освен това трябва да работят всеки ден поне по един час.Храната трябва да е разнообразна три пъти на ден и със сервиьорки по мини поли.Надзирателите да играят карти,хазарт,билярд,бокс със затворниците .Рум сервиз на всеки 15 минути и място за спорт,секс,молитви и бани с джакузита и масажьори .
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински българин!
24
1
 
6
 
! Отговори
:):) преди 8 години
Затворник да се чува с детето си или майка си.. Примерен разговор: Ало "сине" , достави дрогата на този адрес. " Мамо" , погрижихте ли го този дето свидетелства срещу мен. Давам ти срок до утре да го свитнеш и него и майка му и детето му. "Сине" делото ще го води съдя Иванов, погрижи се сина му да не стигне до вкъщи днес след училище.Ало "Мамо"......
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Животното" си е нормално животно ... не са нормални всички подкупни прокурори - рушветчии, които и майка си биха продали за пари.
22
0
 
20
 
! Отговори
Кс преди 8 години
Този не е нито мечка, нито пор или лисугер. Този е хибрид. Животно-мутант. Трепе, убива, пребива и после е на море и си прави селфита. А някой супер корумпиран чиновник е прибрал мазно пачки за да бъде възможно това.
21
1
 
31
 
! Отговори
Без думи преди 8 години
Като гледам в пандиза си има и фитнес с добавки с всичко .... това тяло не е на затворник а на човек който се труди здраво във фитнеса. На кратко това не е държава!!! Как ли го хранят вътре ?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕМИДА СИ ПОЛУЧИ ПОДКУП....
19
1
 
19
 
! Отговори
GolemPraz преди 8 години
"пиян зад волана Петров убил човек по непредпазливост"Аййй стига веее!... Каква е тая мишка невзрачна страхлива дето съчини този словоред?
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя какво животно е - пор, лисугер, диво прасе или от всичко по малко.
17
0
 
7
 
! Отговори
Миленски преди 8 години
Хахах, това не е селфи бре :D
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роската с тези мусколи бая талибани ще пречука на граничната бразда с нашият враг Турция.Русия започва въоръжаване на доброволческите птрули,патрули които на по късен етап ще свалят герберотурската мафия от власт.Братя българи,присъединете се и подкрепете тези патрули,България е продаденат на турция от Борисов и ние трябва да си спасим страната
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко такива има по "затворите" който уж трябва да са там но дефакто не са вие бедна фантазията . Този е един от многото . А телефон има все втори пандизчия . А тези който са в ТПО-то си живеят като на хотел имат всичко, дори про*ститука могат да си поръчат.
14
0
 
20
 
! Отговори
:( преди 8 години
"Прокурор Костов е наказан дисциплинарно и отстранен от длъжност."А трябваше да е за 10-20 години в затвора. Няма да се учудя, ако осъди държавата и го върнат на работа + да му изплатят заплатите за периода. Редовна практика е в съдебната ни система. Боколенд е скапано подобие на държава!
13
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от това че качва снимки Не се е бил или нещо подобно
12
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на комунизма този щеше да копае камъни в някоя каменна кариера и никой нямаше да знае нищо за него. А сега е герой.