Перата остава под "домашен арест"

Защитата поиска по-лека мярка, съдът не уважи искането
21 апр 2016 18:24, Красимир Ангелов
35
Перата остава под "домашен арест"
Снимка: Булфото

Бургаският окръжен съд потвърди наложената мярка "домашен арест" на Петър Низамов – Перата. Мярката му за неотклонение бе гледана по искане на неговата защита. Двамата му адвокати настояха да не му бъде налагана никаква мярка, като те поставиха под въпрос дали извършеното от Низамов е престъпление изобщо.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 10 април неправомерно е задържал трима граждани от Афганистан. Според Бургаския окръжен съд Низамов няма да се укрие или да извърши други престъпление, тъй като има постоянен адрес.

Още по темата
Защитата на Низамов поиска мярката, наложена от Районен съд-Малко Търново, да бъде променена на по-лека, но бургаските магистрати не уважиха искането. Адвокатът на младия мъж посочи, че той е извършил обществено полезна дейност със задържането на мигрантите.

Прокурор Елгина Чалъмова обаче поиска най-тежката мярка - "задържане под стража". Тя се аргументира с това, че задържането на чужденците против волята им е престъпление с висока степен на обществена опасност, което се наказва с до 6 години лишаване от свобода. Освен това афганистанците са били ритани, блъскани, вързани и претърсени за пари и ценни вещи.

Посочено е още, че Низамов не е изчакал полицейски служители при задържането на мигрантите, а ги е пуснал и насочил към границата с Турция.

Както Dnes.bg съобщи, на 15 април съдът в Малко Търново също постанови домашен арест за Низамов. Тогава неговата сестра Надя обясни, че брат й няма нужда да "обира афганистанчета", защото имат семеен бизнес – износ на дърва за огрев и брат й е добре финансово.

"Неговата цел е да връща мигрантите обратно, не ги е крал, не ги е бил", сподели тогава Надя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** мястото му е в затвора
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният престъпник на когото мястото му е в затвора ! Той тръгнал да пази границата ни и да се явява някакъв патриот... Добре, че държавата ни е по*миярска и няма закони и наказания за престъпниците като тоя и като много други !
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
момчето пази границата по-добре от всички компютърни плъхове продаващи коментари за центове
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо си мечтая вече за изминалите варварски времена, когато е властвал законът на джунглата... Писна ми от тия хуманистични глупости, които се опитват да ни вменят. Писна ми от толерантност вече, честно. Висока степен на обществена опасност било. Луди ли се, бе? Тази граница за нищо ли я нямате? Явно. Ненормална държава.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИВЕТ ОТ *** ! КОРЕКЦИИТЕ И В ТРИТЕ КЛИПА ЗА ПЕРАТА ВЕЧЕ СА НАПРАВЕНИ И АРАБСКАТА АУДИТОРИЯ ВЕЧЕ ИМА ИНФОРМАЦИЯ ,ЧЕ ПЕРАТА ИМА ФИРМА ЗА ТЪРГОВИЯ С ДЪРВА ЗА ОГРЕВ В ТОЗИ РАЙОН ! КРЪГЪТ ОКОЛО НЕГО СТАВА ВСЕ ПО-ТЕСЕН !
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***- мин..етчия да даде и своя адрес и снимка. За да го намерят по-лесно отмъстителни българи. *** и калъфа смешен. Давал адреси и снимки, папагал.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шапкарите от армията се пукат от яд, че такива момчета вършат мръсната им работа. Защото шапкарите знаят само да казват "слушам", и ако за момент се отклонят от заповедите на продажните им генералчета (тоест да ловят нарушители по границата), веднага ще изхвърчат като коркови тапи. Изумен съм, че българската армия е докарана до такова унизително положение - да не може да си върши конституционните задължения, а войничетата дрипави да мълчат като... гълъби.
4
1
 
7
 
! Отговори
Църен арап от Банкя преди 8 години
Ако арабите опитат нещо такова, повече няма да бъдат вързвани на границата, но и никога няма да я преминат, но няма и да ги намерите;)))
3
6
 
8
 
! Отговори
Оперчен гларус преди 8 години
Перата - герой, гордост наша той, Винкела - ***, турски ибрик!
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи афганистанците не са престъпници въпреки ,че преминават незаконно държавната ни граница.А това момче е престъпник дето ги е заловил?Егати сбърканата съдебна система и жалката ни държава дето защитава тези съдии.Няма да се оправим скоро.
1
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перата под домашен арест, защото защитава родината си, а оня принца, който разстреля готвача си, като куче е на свобода. Това държава ли е бе, това е срам и позор за тези,които се наричат магистрати, 95% от които, са за затвора. И това ще стане, малко ви остава продажници безродни.....