Условна присъда за фалшива шестица в дипломата

Директорка на училище помогнала на ученичка да качи бала
5
Условна присъда за фалшива шестица в дипломата
Снимка: Булфото, архив

С условна присъда се отърва бившата директорка на Професионалната гимназия "Константин Кумановски" в Девня  за преправяне на диплома на ученичка, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Освен това Районният съд в Девня я лиши от право да работи в системата на образованието за срок от три години.

Бивша възпитаничка на професионалната гимназия в Девня решила да кандидатства в Медицинския университет във Варна по специалността "Помощник-фармацевт". Младата жена се познавала лично с директорката на гимназията и поискала от нея да й бъде издаден дубликат на изгубената диплома за средно образование.

В личния картон на ученичката били нанесени четири корекции, едната от които повишила оценката по български език и литература от матурата от "Среден" 3 в "Отличен" 6, което довело до преправяне и на общия успех в дипломата от  "Среден" 3,83 на "Добър" 4,33.

След като нанесла преправките в личния картон на бившата си ученичка, директорката издиктувала оценките на служител в училището и с подписа си и печата на училището под дубликата го оформила като официален документ, който предала на кандидат-студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
друга професионална преди 7 години
При нас такива работи няма. Директорката казва на класния на кое от спонсорските деца да се пишат шестици и те ги получават. Защото иначе - да му мисли даскалът...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го е доизмислила
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нагло същество на български не може да пише, а си представям как утре рецепти на латински ще ми чете..