Евстатиев се стопил с 35 кг! Но остава в ареста

Той се появи в Пловдивския окръжен съд в неузнаваем вид
2 юни 2016 15:37,
52
Евстатиев се стопил с 35 кг! Но остава в ареста
Снимка: Dnes.bg

Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев не е такова, че да бъде изменена мярката му в по-лека, обяви Пловдивският окръжен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След 4 месеца престой в ареста бившият кмет на Стрелча се появи в Пловдивския окръжен съд в неузнаваем вид – отслабнал с цели 35 кг. и изглежда сякаш подмладен.

По-рано днес Евстатиев настоя за по-лека мярка. Според прокурор Димитър Махмудиев обаче няма пречка той да пребивава в ареста на пазарджишкия затвор.

"Бил е в ясно съзнание и адекватен, когато извършил деянието спрямо 16-годишната Ирена. Поведението му в Стрелча говори за силно развито чувство за безнаказност", заяви обивнителят, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че Евстатиев не е давал обяснения и по тази причина не може да се направи очна ставка между него и изнасиленото момиче.

Адвокат Ташкена Колчева пък изтъкна, че клиентът й е с психично отклонение и тежък депресивен синдром.

"Ние не твърдим, че Евстатиев е невменяем, но се нуждае от специални грижи. Вярно, извършил е морално укорима постъпка, но трябва ли да се цели неговото физическо унищожаване в ареста. Ако остане зад решетките, това вече е репресия", изтъкна тя.

"Съжалявам за случилото се, искам по-лека мярка", каза в своя защита Евстатиев, но съдът не уважи желанието му.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
младен преди 7 години
"..се появи в Пловдивския окръжен съд в неузнаваем вид отслабнал с цели 35 кг. и изглежда сякаш подмладен."А на Баретата взе че му се размина разкрасителната процедура.
34
0
 
4
 
! Отговори
готин преди 7 години
то пък ако излезне невинен,ще трябва да му плаща държавата за времето където е бил в ареста,*** си е маиката в тази държава
33
3
 
0
 
! Отговори
готин преди 7 години
как така като влязат в предварителният арест,и всички се разболяват,почват да страдат от такива болести че не съм ги чувал даже,а преди това са здрави като камък,АААААААААААА да си лежи там докато не се изяснят нещата
32
0
 
2
 
! Отговори
Ильо войвода преди 7 години
Русофилите и комунистите да престанат да защитават нереза. по-бързо да му прочитат присъдата и да се започва да я лежи. Когато изнасилваше детето беше здрав като камък, сега-болен.----------------------------Ти шегуваш ли се ? Комунистите го спасиха преди 10 години, когато беше секс скандала С МАЛОЛЕТНИ ***, а сега искаш за едното изнасилване да го спасят. Нема такъв филм, комунист ли е, ПАРТИЯТА ЩЕ ГО СПАСИ.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стига сте го разкарвали като мечка из медиите да плашите бабите станахте смешни
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да е подмладен нали се подготвя за да става булка в панделата.
29
8
 
6
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Тия май са го подменили с някой друг, истинския Евсатиев е при братя Галеви
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както върви, момичето няма да го разпознае при очна ставка.
27
1
 
10
 
! Отговори
правосъдие преди 7 години
Евстатиев в ареста, Баретата на свобода.Братя Галеви се препичат на някой плаж в друга държава.
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БСП, ДПС е така - Леки пари,скука,секс и чалга.
25
0
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Супер, защо се оплаква? Аз се чудя как да отслабна.
24
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не го е срамАми родителите, как не ги срам да правят дъщеря си известна в цяла България с това, че се е напила като прасе и си пада по дърти чичковци-паричковци.И моята дъщеря, която е на 16, ако се прибере пияна и на**ана, отишла доброволно в хотела с дърт чичак, изобщо няма да викам медиите и да давам интервюта, ами ще има як пердах.
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако закона беше толкова строг с истинските престъпници, колкото с дъртия ***, да е ликвидирана до сега престъпността в България.
22
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Засрамете се, от кога е престъпление да правиш доброволен секс със 16 годишна? Защо да лежи в затвора, съсипахте го тоя човек, изкарахте го по-голям престъпник от Митьо Очите.Какви доказателства има, че палавата *** е била изнасилена? Това, че е била пияна , нали? Че кой не се напивал на 16, кой не е правил секс на 16.Тоя е е дърт, е дърт, ама това си е личен избор,може д а си го е харесвала, от къде знаете какво има в главата на малката ***?
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не го е срам!
20
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
добре му се отразява престоя отслабнал сега е готов за нови боини подвизи
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре му се отразява престоя в панделата, я как е светнал!
18
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато ви ограбват и продават родината ви, ви занимават с драмите на някво селско к**рве и дърт пръч.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвора му се отразява много добре. Да си седи там, не е зле да му пратят за компания и Дебеланчо Пеевски - да влезе във форма
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На втория ден признала, че е употребила алкохол. На третия ден в показанията си започнала да казва, че сънувала как се разхожда в гора и някакъв парк и не си спомня нищо друго. В следващите си показания започнала да казва, че има изнасилване. Адвокат Костова настоява клиентът й да бъде пуснат с по-лека мярка, за да може да се лекува. Той е бил в тежко психично състояние. И имало опасност да се отключи биполярното му разстройство от 2008 година. В момента съдът решава дали да пусне Евстатиев от ареста.