Пратиха в затвора двама – били и обирали старци

Присъдата им е намалена с 1/3, признали си вината
9
Пратиха в затвора двама – били и обирали старци
Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда срещу двама мъже от село Ставерци, които са извършили серия от престъпления срещу самотно живеещи възрастни хора.

Съдът присъди 6 години и 8 месеца затвор на Марко и 10 години затвор на неговия чичо - Красимир, които ще излежат наказанията си при строг режим, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са извършили в периода от 18 ноември - 9 декември, 2015 г. много престъпления - кражби, грабежи и незаконно влизане в жилища, включително и насилие срещу собственици.

Разследването е установило, че двамата рушели здрави прегради и са влизали през нощта в чужди имоти.

Крали са вещи за бита, хранителни продукти и 638 лв.

При влизане в дома на 81-годишния Димитър Д. употребили сила срещу него.

Съдът постановил максималните присъди, предвидени в Наказателния кодекс за подобни престъпления. Двамата са се признали за виновни и затова съдът е намалил определените им наказания с една трета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: обирикрадциприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Антиком преди 7 години
До Анонимен 1972 г.USA сената иска съкращеване режима на притежание на огнестрелно оръжие.Благодарение на сенатора на Калифорния-най-мощната държава-щат РОНАЛД РЕЙГЪН, се запазва провото да ликвидираш нападателя си.
7
0
 
3
 
! Отговори
акс преди 7 години
Както е тръгнало, в един момент ще започват да ги награждават..
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - 4: ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА "ПРОМОЦИЯ" ...ОТ НАШЕТО БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ПО СВОИТЕ ФУНКЦИИ ПРАВОСЪДИЕ , ПАРДОН - КРИВОСЪДИЕ ! А ДРУГИТЕ ПОБОЙНИЦИ И ОБИРДЖИИ КОГА ЩЕ ЗАЛОВИТЕ ?!... А ДРУГИТЕ ВИДОВЕ ПРЕСТЪПНОСТ - НА ПОВИСОКО НИВО /крадене на имоти , фирми , автомобили , с фалшиви документи , разпространение на наркотици на воля - вижте колко народ е съсипан от дрога и колко престъпления се извършват с помощта на дрога , убийства , самоубийства/! ИМА ОЩЕ ДА СЕ КАЖЕ ТОВА Е "БЪЛГАРИЯ" !!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Сметка преди 7 години
Аха! Значи ,ако някой "проникне" в някоя "умна" съдийка само с 1/3 от члена си ,тогава можем да отсъдим,че не е имало престъпление и "проникващия" трябва да бъде освободен - не е консумирал престъпление!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че като си признаят вината трябва да ги пуснат. Нали са си признали. Защо трябва да ги задържат. Убиваш човек, казваш - Аз бех! И си готов. Няма наказание.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще се поправят законите за личното огнестрелно оръжие и самозащита? Ако ми влезе в къщата посред нощ, хвана го да краде и му прережа гърлото ще ме съдят като убиец? Защо? Да му кажа ли преди да изнасили дъщеря ми: "Моля изчакайте, МВР в момента е заето, мести си го в другия крачол".
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смисленост на изречението и логическа свързаност на текста - материал който се преподава от първи до четвърти клас.Добре, че граматическите нацисти са са виртуални, че целия екип на днес.бг е за дайхау.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
все пак не разбрах изяденият от дядото бой цял ли е бил или с 1/3 по-малко