Осъдиха Стамбето, мятал коктейли Молотов от тераса

Инцидентът стана на 28 март в Стара Загора
23 юни 2016 15:52, Красимир Ангелов
5
Осъдиха Стамбето, мятал коктейли Молотов от тераса
Блокът, където се разигра екшъна. Dnes.bg

Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 31-годишния Станимир И. от областния град, който на 28 март с група приятели вдигна полицията в града на крак, след като започна да мята предмети и коктейли "Молотов" от терасата си в старозагорския квартал "Три чучура – юг".

Още по темата

Мъжът бе обвинен в това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и представлява опасен рецидив.

По време на делото е било установено, че мъжът с прякор Стамбето е хвърлил от частен дом три броя горящи коктейли "Молотов" срещу случайно преминаващи граждани и полицейски служители.

По делото Районен съд - Стара Загора разпореди наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6 месеца ефективно при първоначален "строг" режим, съобщиха от съдебната институция.

От там посочват, че на 28 март 2016 г. осъденият е бил в дома си в Стара Загора заедно с група свои познати. Групата празнувала от предната вечер, като на сутринта Станимир видял в междублоковото пространство в близост до дома му мъж, който разхождал домашния си любимец.

Обвиняемият го разпознал като служител на МВР и това предизвикало агресия у него предвид обремененото му съдебно минало и чести контакти с полицейски служители. Поради това осъденият приготвил съдове, пълни със запалителна течност и след запалването им ги хвърлял от терасата на дома си в междублоковото пространство, където освен служителя на МВР имало и други хора. След извършване на деянието Станимир избягал от дома си и над месец се укривал от органите на полицията.

31-годишният мъж е неколкократно осъждан, като е изтърпявал и наказания "лишаване от свобода" ефективно.

На 26 януари 2013 г. е бил освободен от затвора по изтърпяване на наказание, като впоследствие е търпял и наказание "Пробация".

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв тъпън ?!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в САЩ щяха да го разстрелят и да приключат. Ние в затворите само *** храним. Поне да работеха в затворите, че да избият парите на данъкоплатеца.
2
6
 
14
 
! Отговори
Един нещастник в БГ преди 7 години
Осъдили са го, защото е мятал по служител на МВР. Ако беше по обикновени хора, щеше да си мята още. Един мятал камъни, тоя коктейли, тези МВР-ейци много го закъсаха, бе?
1
1
 
17
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Стига "лежане" по затворите, време е за труд.