Данъчна отива на съд за подкуп от 2 бона

Полина Рохлева бе хваната с белязани пари след подаден сигнал
28 юни 2016 20:55,
7
Данъчна отива на съд за подкуп от 2 бона
Снимка: Dnes.bg

Данъчната служителка Полина Рохлева отива на съд за подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, информираха от прокуратурата.

Още по темата

Полина Рохлева е инспектор по приходите в София.

На 18 декември миналата година е издадена заповед за извършване на данъчна ревизия по ДДС на столична фирма. В края на януари инспекторката провела телефонен разговор с един от управителите на фирмата, последвали още няколко срещи.

Казала му, че ще напише акт срещу фирмата заради прехвърления праг за регистрация по Закона за ДДС с около хиляда лева, а това е основание да се запорират банковите сметки.

Предложила да й дадат 2 000 лева, за да напише акт за 20 000 лева, но да не запорира сметките на дружеството. Поискала пари и за екипа й.

Собствениците на фирмата отказали да й дадат пари, а тя продължила да настоява и ги искала бързо, защото заминава за Куба.

След като подали сигнал, Рохлева беше задържана с белязаните пари. Сега обаче тя е на свобода срещу парична гаранция от 4 000 лева. Наложена й е и забрана да напуска България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така е като не иска да се отчете не по горните на нея.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И шефовете са замесени ,но за тях няма доказателства.Предполагам че има схема и проценти за началниците .Трябва да се организация тайни внедрени служители от чуждестранна организация във всички държавни ведомства .Само така ще се разкрие истината .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, до тук отлично, а какво става с екипа и шефовете и. Ако от прокуратурата и предложат сделка и тя се разприказва, доста интересни неща за шефовете и в София ще излезнат!
2
1
 
8
 
! Отговори
Управител преди 7 години
Не е единствената9 Месеца данъчна ревизия с пълни измислици и огромна сума дължим ДДС .Представяте ли си ток,гориво,подръжка са написали приход а не разход .Но подкуп не искам да дам и няма за каквоДреме ми какво са написали в ревизионния доклад и пак ви казвам дреме ми данъчни измислициСамо да дойде този момент и ще предложа всички документи пред телевизията и медията
1
4
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
А за 4 милиарда няма ни 1 осъден :) Къде са 2 бона къде са девет нули а :) Главния виновник сега си пече огромния дебел *** на някои остров !