Строител, присвоил общински пари, влиза в затвора

Ощетил общината във Ветово с близо 60 хил. лв.
7
Строител, присвоил общински пари, влиза в затвора
Снимка: архив, БулФото

Изпълнител на обществена поръчка, присвоил общински пари, е осъден и влиза в затвора за четири години и осем месеца, съобщиха от апелативната прокуратура.

Той ще трябва да плати на община Ветово близо 60 хиляди лева.

45-годишният мъж е признат за виновен, че за четири години чрез използване на документи с невярно съдържание за построени огради на гробище в град Глоджево е получил без основание близо 60 хиляди лева.

Осъденият имал намерение да ги присвои, според прокурорското обвинение.

Съдът е признал и обвинението срещу строителният техник, който е изготвил официалните документи, в които се посочват извършени строителни дейности със значително завишени стойности.

Той е осъден условно на лишаване от свобода за две години и осем месеца.

Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Русе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
..."45-годишният мъж е признат за виновен, че за четири години чрез използване на документи с невярно съдържание за построени огради на гробище в град Глоджево е получил без основание близо 60 хиляди лева."...т.е. за четири години нито един общински инспектор не е минал да види, че оградите, зо които плаща общината липсват, нещо строителен надзор няма ли... защото обикновено при строителни работи има и такива фирми, които също вземат пари за надзора, който упражняват... нещо гнило има и тук
6
1
 
2
 
! Отговори
еш преди 7 години
Това да не е баш майсторът
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-ха, Ветово... Ясно.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли име, местожителство, име на фирмата, нещо конкретно? То и на мен вчера една жена на пазара ми каза, в днес.бг лъжат, обаче аз не й вярвам...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива статии с бъдеще време и условно наклонение не са интересни на никого. Пишете в минало свършено време: беше осъден, излежа три години, обжалването беше отхвърлено, такива неща...Тези фишеци ги слушаме вече ~30 години.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това Ветово не беше ли столицата на телефонните терористи?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко е откраднал. Ако бяха 600 000 и да беше посмазал тука там другарите, щеше сега да си гледа свирепо от новата БМВ Х6-ца простолюдието.