Общинар от Плевен пребил и обрал рибари

Прокуратурата иска задържането му под стража
Обновена: 29 юли 2016 18:50 | 29 юли 2016 18:38, Веселина Йорданова
12
Общинар от Плевен пребил и обрал рибари
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Плевен внесе искане до Окръжния съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Методи П. и Мариян Б. от село Буковлък, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемите бяха задържани на 27 юли с прокурорско постановление за срок до 72 часа, след като подпомогнати от множество роми, техни роднини и приятели, нанесли побой и обрали трима души от Плевен, които били на риболов на язовир в околностите на с. Каменец.

На единия от пострадалите е нанесена средна телесна повреда и му е отнета сумата от 200 лева.

Методи П. и Мариян Б. са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършени от тях престъпления - грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда на пострадалия, хулиганство и изнудване.

По отношение на обвиняемия Методи П. е повдигнато обвинение и за упражняване на принуда по отношение на пострадалия, когото насилвал да консумира прясно уловената риба.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Днес в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев бе помолен да коментира случая, в който е разследван общински съветник.

Митев заяви, че се е информирал от медиите за случая с колегата му Методи Петков и че според правото всеки е невинен до доказване на противното. След задържането му вероятно ще има и последващи действия, прогнозира Митев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Плевенпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Невинен е.Нали знаете,че НИЕ, ВИНАГИ сме невинни.Справка...слушайте новините в 19 ч.,всяка вечер казват името на някой,незаконно обвинен.
6
0
 
15
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
До Мишок! Прав си братле, щом този член не важи за тях, да им турят друг, по-голям член - 50-60см.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обзалагам се, че е от долнодъбнишкия клан само те са толкова нагли!
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този трябва да е от ГЕРБ -те се чувстват недосегаеми.
3
2
 
8
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Тя вече е в клинична смърт.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** още ли е на свобода не? *** общинския клоун, ако това е общински съветник общината ви ще умре скоро, само цветнокожи ще има в Пле'ен даге.
1
0
 
25
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Да видим члена от Наказателният кодекс на България за ГРАБЕЖ,което е посегателство срещу личността и се смята за особено опасно.Върти ми се числото 5години - 15 години...Ама този е наш човек.За него не важи члена.