Спецсъдът остави трима полицаи в ареста за трафик

Четвърти бе освободен с мярка "домашен арест"
30 юли 2016 13:37, Александър Попов
8
Спецсъдът остави трима полицаи в ареста за трафик
Кадър: bTV

Спецсъдът остави в ареста тримата задържани полицаи, които бяха арестувани при акция срещу трафика на бежанци.

Продан Георгиев, Георги Жеков и Николай Григоров са обвинени, че са престъпна група, която е помагала на трафикантите, а когато полицаите не били на работа - карали бежанци.

Още по темата

Красимир Евтимов - четвъртият задържан, беше освободен под "домашен арест".

Пред съда полицаите обясниха, че не са виновни и не са участвали в престъпление, а адвокатите им допълниха, че по делото няма никакви доказателства срещу тях.

Според прокуратурата обаче има данни, че и четиримата са участвали трайно, а не инцидентно, в нелегален трафик на бежанци.

Основният свидетел срещу полицаите е каналджията Ивайло Николов, който е дал показания и обяснил по колко и как са взимали униформените, за да държат под чадър трафика на бежанци от София до сръбската граница, съобщи bTV.

От прокуратурата заявиха, че има данни, че полицаите са участвали в трафик на мигранти и в извънработно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: трафик на бежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
До лошо преди 7 години
Бе братко мили за тези 20 и години колко МВР са се сменилии всеки дума за детектор и качествен подбор .Но да си чул в някое ОДПда е извършена чистка вследствие резултати от детектора.Само за има нема година и година 7 пъти се променя ЗМВР.последния ЗИДЗМВРго приеха май на първо четене уж до преди ваканцията ще го приемат да ама НЕ.навярно се страхуват и го бавят.защото ще трябва над 4000 души да си заминат тъй като получават пенсия и заплата. В МО започнаха чистката МВР се ослушват-страхува.
6
3
 
6
 
! Отговори
лошо преди 7 години
До разочарованТези случай и десетки други само показват че в полицията трябва да се направи пълна атестация на служителите включваща и детектор на лъжата,за да се отсее *** от читавите и да се върви напред,с сегашния личен състав нищо хубаво не ни чака бардака е жесток.
5
1
 
6
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Що за изненада има в коментарите Ми не си лиспомняте още преди година беше излъчен видео материал Гранични полицаи как с без различие наблюдават мигранти и каналджии спокойно преминават границата в участъка на ГПУ Свиленград.На няколко пъти имаше еднолично участие на полицаи превозващи нарушители на ДГ .Всеки случай е известен в резултат на случайно задържане .Във всеки случай на заържани присъсва и човек отполицията Да не забравяме че наскоро беше задържан шефа на ПУ МВР Трън.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива затвор без разтягане на локуми като първа,втора,пета,районен областен......Цацаров шаран за какво си шеф.....или си шеф само на заплата.......
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинение по бързата процедура и затвор без право на обжалване.Това не са защитници на държавата,а престъпници работещи срещу държавата.Едно е да вземеш 20 лв.от шофьор с изтъркани гуми и съвсем друго е да пуснеш в страната потенциални терористи.Тези мозък нямат ли?А деца нямат ли?
2
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
На никой началник или колега не им ли направи впечатление охолния живот на тези бо.клуци!?странно.
1
1
 
20
 
! Отговори
мама ви мръсна преди 7 години
Мама ви,колко ли терористи сте пуснали да влязат у нас за пари, рискувате живота на хиляди хора в България,за свещи и адвокати да ги похарчите дано....