Фарук, убил мотористите, щял да съдейства. Но – страх...

Според първия му адвокат турчинът се уплашил от саморазправа
Обновена: 9 авг 2016 16:55 | 9 авг 2016 16:22,
27
Фарук, убил мотористите, щял да съдейства. Но – страх...
Кадър: Bulgaria ON AIR

Фарук Бекташ, който уби двама мотористи при катастрофа и се скри от правосъдието, първоначално е искал да се признае за виновен и щял да съдейства. След това вероятно го е хванал страх от саморазправа и е променил решението си. Това разказа неговият първи служебен защитник Васил Крумов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че турският гастарбайтер искал да съдейства, за да премине делото по бързата процедура.

Още по темата

Бекташ уби семейството мотористи в края на юли. Изчезването му предизвика масови протести, а за откриването му бе издадена европейска заповед за арест.

Крумов се отказа да защитава Бекташ, след като турският гражданин беше освободен под "домашен арест" и след това изчезна.

Служебният защитник разказа, че разяснил на семейството на Бекташ вариантите - арест или домашен арест, при условие, че бъде посочен постоянен адрес. Тогава близките на турчина изготвили договор за наем на квартира в столичния квартал Враждебна. Самият адвокат присъствал на настаняването.

"Той попита какво следва. Аз му казах, че се работи по експертизи и в рамките на два-три месеца ще приключи това разследване. Той искаше да признае фактите и обстоятелствата, защото се чувстваше не добре пред мен от това, че е отнел човешки животи. Беше много притеснен", коментира адвокат Крумов.

Според служебния защитник Бекташ е променил намеренията си да съдейства от страх, но не от българското правосъдие, а от саморазправа.

"Докато беше на територията на ареста реагираше по съвсем различен начин. Искаше да остане. Каза, че не се чувства добре от това, че двама човека ги няма. Това ми казваше в ареста", добави Васил Крумов.

Адвокатът обясни, че се отказва от защитата на Бекташ, защото изчезването му тотално противоречи на подготвената защита, в която турсият гражданин признава вина и получава по-малко наказание.

Още новини четете на www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ON преди 7 години
До i'm На кого му пука !?
21
1
 
2
 
! Отговори
JOVI преди 7 години
ДО 9 Май някой е прекалил със гледането на филми за HELS ANGELS ако ги знаеш кои са :-)И как разбра,че мото клубовете разпространяват наркотици?
20
1
 
14
 
! Отговори
Aaaaaa преди 7 години
Бек таш къде ли усвоил ВИЗАНТИЙСКО ДАНАЙСКИЯ ИЗКАЗ Бил се уплашил от саморазправа, а КАТО КАРАШ В НАСРЕЩОТО В ЗАВОЙ БЕЗ ВИДИМОСТ ЯВНО Е ПОЧАДНАЛ В МОМЕНТНО БЕСТРАШИЕ?
19
5
 
2
 
! Отговори
Aaaaa преди 7 години
До shoppING BankЕ и на повечето граждани не ми се ходо на работа за ги УНИЖАВАТ както динко бежанеци, но ТРЯБВА Че защо и той да не ходи където трябва "Каза, че не се чувства добре от това, че двама човека ги няма.", но може и да се е излъгал и неразположението не да заради двамата г,яур и, а заради дюнера на ъгъла и липсата на държавен санитарен контрол върху дюнерджийниците. Ето пак стихме до виновника и това е както ни обяснява shopp e държавата и народа и тн
18
7
 
3
 
! Отговори
край преди 7 години
А и да ви кажа. Съдийката не е взела и лев да го пусне - толкова си може госпожата. В България има 20 годишни дела. Кой може да седи в ареста да чака. В България престъпления станали по телевизора - /Енимехмедов - Доган/ се разследват и точат с години та камо ли престъпление на което очевидец няма.
17
1
 
14
 
! Отговори
край преди 7 години
Отделно от по-долу написаното да ви кажа. Правосъдие в България няма. Очевидно българите не са дорасли да си устроят такова. Има едни пикли /съдебната система е феминизирана/ дето под тогите ходят с токчета на поп -фолк звезди. Даже и шефката им - В Янева се шашкаше че Той /демек Бойко/ и налита да я уважава.
16
14
 
8
 
! Отговори
край преди 7 години
Човека е пуснат абсолютно ЗАКОННО. Тези които са го писали закона сте ги избирали вие. Така че не мрънкайте -толкова ви е капацитета да избирате, такива са ви избраниците, такъв и закона. Референдума на Слави ви дава шанс да смените системата или го проумявате и го правите или продължавате "прехода".
15
2
 
14
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Shopp, само да ти напомня, че антитурските настроения започват още през 1396 и така до ден днешен!!! Според мен, ще продължат и през следващите векове!!!
14
4
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Адвоката май се отказва се от защита, защото няма кой да му плаща, а как само се оправдава - заради противоречие.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече има сериозен повод да се страхува от саморазправа.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШопAP, ти чие мнение толерираш да питаме?Не че не знаем, но от теб да чуем.
11
1
 
22
 
! Отговори
don преди 7 години
ДО ЖУРНАЛИСТНАКАТА ПИСАЛА СТАТИЯТА. адвокат Васил Крумов не е бил никога служебен защитник на Фарук Бекташ а е нает от неговите близки.Стига сте писали глупости .Незнаете самата истина и пишите глупостижалко за загиналото семейство.и българският народ трябва да знае самата истинаПишете реално а не изопачено
10
1
 
18
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
До Shopp"България е страна, в която откровено се толерират антитурски настроения"Какво антитурско настроение виждаш в помощта за човек в следствения арест да му осигуриш квартира с договор и канал за бягство?
9
36
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Проспускаш да кажеш, че така наречените "мотокубовете" са си преступни организации които се занимават с наркотици и нелегални дейности.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък оставаше и да се притесни от българското правосъдие!!!!!! Само трябва да им плати рушвет и българския съд щеше да обяви починалите българи за виновни, а турчина за абсолютно невинен.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че увърта, какво да прави?Иначе трябва да си признае, че му е помогнал.
6
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми дреме за турчина, но тия *** мотористите колко деца размазаха? Карат като луди и после съда - еми да са се били оглеждали децата. Въбоще не ми е жал за тия дето ги е убил. Бог си знае работата.
5
3
 
25
 
! Отговори
!! преди 7 години
Адвоката увърта, защото лично той му е съдействал за избяга от правосъдие.Време е да почне и на тях да им се търси отговорност. Вижте в Пакистан колко добре са почнали.
4
2
 
34
 
! Отговори
КОГА ????? преди 7 години
Кога тая простотия с признаването на вината и намаляването на наказанието ще бъде премахната????КОГА ???
3
0
 
40
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Затова трябваше да е в ареста, за да не го е страх. Адвоката да обясни от какво го е било страх тогава и защо не изказал притесненията си пред съда. Сега вече и от призраците на мотористите да го е страх файда няма!