12 г. затвор за Харакирито, подпалил къща, овъглил трима

Преди четири години той драсна клечката на къща в Созопол
22 авг 2016 15:14,
16
12 г. затвор за Харакирито, подпалил къща, овъглил трима
Павел Господинов – Харакирито. Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 12 години затвор срещу Павел Господинов, който преди 4 г. подпали къща в Созопол и трима души загинаха.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 15 ноември 2012-а, на ул. "Тюлен" е запалил триетажна сграда с културна ценност на стойност 1 715 000 лв.

Още по темата

Разследващите казват в обвинителния акт, че от пожара е последвала смъртта на трима души.

Господинов, познат с прякора си Харакирито, и двама от постаралите - Георги Георгиев и Диана Монева имали отдавнашен спор за неплатен наем. Те често се засичали по улиците на Созопол, като влизали в остри словесни спорове.

През пролетта на 2012 г. Монева и Георгиев, които живеели при фактически съпружески начала се нанесли да живеят в къща в Созопол на ул. "Тюлен". Господинов знаел това.

На 15 ноември, около 22:40 ч. отишъл до своя автомобил, взел от там бензин, който сложил в пластмасова бутилка. Приближил се до къщата, в която живеели Георгиев и Монева и запалил входната врата. Когато видял, че огъня се разгаря побягнал и се прибрал на у дома. В резултат на разгорилите се пламъци, смъртта си намират трима души.

Магистратите обявиха, че Господинов ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим в затвор. Решението на Апелативен съд – Бургас обаче може да бъде обжалвано пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
а дано! преди 7 години
А дано му се радват в затвора тези няколко години! Ама много да му се радват! Толкова много, че като излезе да не му се живее и да си драсне клечката! Това го умее.
12
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 7 години
"Граждани", 12 години на масов убиец дават само в Бангладеж и в България.Дано съдията/съдийката да бъде следващата му жертва, заслужил си го е!Агент Ханибал Лектър, ЦРУ!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
12 г. затвор, за добро поведение 6... 6 годинки, че човека си е направил барбекю!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подсъдимият е осъден на 400 години затвор!- но аз няма да живея толкова...- от вас не се изисква невъзможното, колкото толкова.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЮристПредполагам, че съдът е прегледал внимателно всички предоставени факти и обстоятелства и с оглед на чистото съдебно минало, вдигнатия адреналин от подсъдимия по време на деянието, измънканото съжаление в съдебна зала и най-вече в унисон със собствените си вътрешни убеждения е отсъдил. В името на народа!Презимето и фамилията на народа са друг въпрос.Да се чуди човек, що у нас няма
8
0
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 7 години
За убийство на трима души- 12 години..... Това не е нормално....Закони има, но не се прилагат за съжаление.....
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултатите от съдебната реформа за "бързо" ,"ефективно" и "справедливо" правораздаване -видими и гарантирани от ГЕРБ!!!!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Значи червените правораздавници плануват да пуснат от затвора този свой човек след 6-7 години,като му отчетат "доброто поведение"??!! Подмяна!!!
5
0
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
12 години ще храним този ***? По 4 години за човешки живот? Близо 2 милиона лева унищожени по негова вина-не знам колко години трябва да работи за да ги възстанови..Що за правосъдие е това?
4
0
 
18
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
12 години са малко- за такова престъпление трябваше да е осъден на 90 години затвор с обещание да ги намалите на 60,ако издаде поръчителите!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре че не се е сетил да се признае за виновен по съкратената процедура, тогава направо щяха да го пуснат сигурно!1 го е казал много добре, ама това е толкова абсурдно, че не мога да не го изкоментирам и аз, бантустатн
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за ***** трябва да си, за да си решиш спора, като запалиш имущество, в което и в близост до което живеят хора?! За този човек животът няма никаква или почти никаква стойност. В много държави, където законът го позволява, е много вероятно да му наложат смъртно наказание.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 жертви, умишлен палеж, щети за над милион ... и накрая 12год и може да обжалва!Само в бантустатн *** (звездички, че цензурират думата, завърщващ на ..ристан)