Обвиниха шофьор – видял блъснати деца, но не помогнал

2015-а той участва в гонка, която уби две деца край Лесидрен
31 авг 2016 13:44,
6
Обвиниха шофьор – видял блъснати деца, но не помогнал
Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Ловеч е внесла обвинителен акт срещу 24-годишния Ален - вторият шофьор в катастрофата край Лесидрен на 11 август миналата година, в която загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова бе със средна телесна повреда.

Те бяха блъснати при автомобилна гонка от Филип Михайлов, за който Окръжният съд в Ловеч постанови осем години затвор при строг режим и лишаване от правоуправление за срок от десет години.

Още по темата

Обвинението срещу Ален е за това, че не се е притекъл на помощ на Велислава и Марино, която е могъл да им даде без опасност за себе си или за другиго, съобщават за БТА от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

От там припомнят, че на 11 август 2015 г., около 17:00 часа, група деца решили да отидат пеша до "Съева чешма", в близост до село Лесидрен. Движили се в края на платното, в близост до банкета - в колона по един или по двама.

Докато вървели видели лек автомобил "Ауди 80", който се е движел бързо, а зад него и лек автомобил "БМВ 325", управляван от обвиняемия Ален, който започнал да изпреварва "Ауди"-то.

След изпреварването "БМВ"-то не се е върнало в лента за движение, а водачът е карал по средата на пътното платно и по този начин преминал покрай децата. Непосредствено след това Марино, Велислава и Петя били блъснати от втория автомобил "Ауди".

Въпреки че видял това, обвиняемият не е спрял веднага при пострадалите. Няколко минути по-късно се върнал и видял, че две от децата са пострадали много сериозно, но казал, че отива да закара колата, тъй като нямала гражданска отговорност и тръгнал към селото.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
15
 
! Отговори
Замислен преди 7 години
Е, да ви имам и проверките за ГО, струващи живот. Друг е въпросът от къде на къде, държавна структура се грижи за приходите на ЧАСТНИ застрахователни дружества.
2
6
 
13
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Аз не разбрах само кой е финиширал първи !
1
0
 
33
 
! Отговори
. преди 7 години
Тоя само като му чуя името и се сещам от кои е. Сещам се, и че нямакак да помогне на децата, защото те са българи, а ги е утрепал един от техните.