Бат Сали, страхуващият полицаи – в болница, вместо в съда

Заради сърдечна криза на депутата, делото срещу него бе отложено
10 окт 2016 15:37,
37
Бат Сали, страхуващият полицаи – в болница, вместо в съда
Снимка: архив Булфото

Депутатът Александър Методиев от ДПС, по-известен като бат Сали, получи сърдечна криза и вместо в съдебната зала влезе в болница.

Това попречи на първото заседание по делото срещу него да започне. Бат Сали е обвиняем за хулиганство и възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят професионалните си задължения, съобщи Bulgaria ON AIR.

За екшъна със специалното участие на депутата се разбра през лятото. Историята обаче се оказа по-стара. На 1 май Методиев профучал пред патрулна кола, правейки тройно изпреварване, в град Костенец. Полицаите му дали знак да спре, но той само им помахал с ръка и продължил по пътя си.

Още по темата

Малко по-късно униформените и бат Сали отново се срещнали. Депутатът бил повикан на помощ от свои събратя роми, един от които бил спипан от полицаите без документи за самоличност.

Методиев се появил и поискал обяснение защо униформените закачат "негови хора", след това размахал депутатската си карта и им обещал, че скоро ще бъдат цивилни.

Полицаите обаче отново не поддали на натиска, което ядосало още повече депутата и той звънял на началника им. И там обаче не получил подкрепа.

Заради хулиганските изпълнения на Методиев главният прокурор поиска депутатския имунитет на бат Сали и срещу него започна разследване. Делото трябваше да стартира днес.

Точно днес обаче депутатът е бил приет по спешност в Клинична болница в Лозенец със сърдечна криза. Това обяви защитникът му и предостави медицински документ от болницата, съобщи "Труд".

Тъй като Методиев настоява да участва лично в защитата си, съдът не даде ход на делото. Процесът бе отложен за 14 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
В много деликатно положение е Бойко Борисов.Хем трябва пред българите да се направи на антиДПС, хем пък трябва да не разочарова коалиционния партньор в БОСТАН, който за пореден път точно преди изборите реши да удари рамо на ГЕРБ.Нали помните преди първите избори, които ГЕРБ спечели как Доган помогна на Бойко ?Помните ли онова изказване за "разпределянето на порциите" ?И на тези избори ДПС не пропусна да помогне на ГЕРБ като издигна неизбираемия Орешарски. Така бе припомнен на народа КОЙ ...
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ее депутат с такива сърдечни проблеми, да не го натоварваме човека и да го освободим от длъжност?
3
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сички джигити и тарикати са много тежко болни като им лъснат задниците.Откъде накъде като си болен да не можеш да си лежиш в килийката?!
2
0
 
43
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Сърдечната криза на такива кирливани знае кога да дойде- тя никога не идва когато трябва да се прибира парсата а само тогава,когато трябва да се дава сметка за кражбите!
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хубава работа" АМА