Рецидивист отново на съд, ограбил и насилил жена

Извършил престъпленията 9 дни, след като бил пуснат от затвора
25 окт 2016 20:52,
14
Рецидивист отново на съд, ограбил и насилил жена
Снимка: Архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу Галин Х. от исперихското село Голям Поровец. Обвиненията срещу 37-годишния мъж са за извършване на грабеж и за изнасилване.

И двете тежки умишлени престъпления са извършени при условията на опасен рецидив, съобщават от  Апелативната прокуратура във Варна.

На 31 август Галин Х. бил освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпял присъда от 7,4 год. лишаване от свобода.

На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.

На 9 септември около 20:30 часа Галин Х. забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. 37-годишният мъж я нападнал и заплашил с нож, за да не вика.

Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. След това я изнасилил.

Подсъдимият е осъждан ефективно за тежки умишлени престъпления. Наказанията не са го превъзпитали, след като девет дни след освобождаването му от затвора той извършил двете тежки деяния, за които е предаден на съд.

Предстои делото срещу 37-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд само 46 дни след установяване на авторството на Галин Х. като извършител на двете престъпления. В момента подсъдимият е в затвора в Белене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Очевидно предсрочно освобождаване не трябва да има. Само в много редки случаи на непредумишлени престъпления да се допуска по доста сложен ред и то не преди да са изтърпяли 80% от присъдата си. За всички останали - най-малко до края на присъдата, като да може и да се удължава престоя им в затвора.
6
0
 
23
 
! Отговори
Пирогов преди 7 години
Само д-р МЕНГЕМЕ ще го оправи.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя взе стипендията, влезе в кръчмата......и от там мъгла!
4
0
 
32
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Първо-СКОПЯВАНЕ! Второ-затвор и изтърпяване на присъдата до последния ден!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
почти половината освободени Условно предсрочно,в рамките на изпитателния срок извършват нови престъпления,което обезсмисля този вид освобождаване от изтърпяване остатъка от присъдата! Това вършеше работа по времето преди 89,но сега единствено стимулира престъпността-говоря за умишлените престъпления!Който е осъден за повече от едно престъпление,доказва че е непоправим! Затова след първата присъда минимум 10г,а може и много повече!А за този единствено Смърт или осакатяване-ръце,крака,може и др.
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да познаем ли от кои е този? От тези , чиито деца Кунева сега ще спонсорира за "подвига" им да ходят на училище
1
2
 
32
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Подзащитен на БХК ,нали !!!