Окончателно от прокуратурата: Директорът не е гол!

Отказаха да образуват досъдебно производство по скандала
16 яну 2017 16:20,
108
Окончателно от прокуратурата: Директорът не е гол!
Снимка: Facebook

Снимките на директора на столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, които разбуниха духовете у нас през последната седмица, не са голи снимки. Те не съдържат и порнографско съдържание. Това е заключението на прокуратурата.

То се базира на техническа експертиза, назначена в хода на проверката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Днес Софийска районна прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по случая, след като е получила две справки - компютърна и от Министерството на културата, според което снимката не е с порнографско съдържание, пише "24 часа".

По време на разследването един от разпитаните, който е служител в медия, публикувала снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

Скандалът избухна в началото на миналата седмица.Тогава обвинението започна разследване на изнесени в медиите снимки, които били качени на сайта на училището на 5 януари.

Александров, който освен директор на училището, бе и експерт към просветното министерство, подаде оставката си от ведомството на Меглена Кунева.

Директорът до последно отричаше автентичността на снимките и заподозря, че някой е проникнал в личния му компютър и е направил колаж от негови автентични снимки по бански.

Александров събра безпрецедентна подкрепа от страна на учениците си и колегите си както от 51-о училище "Елисавета Багряна", така и от други училища.

Учители дори се заканиха да се снимат голи за календар в знак на подкрепа към набедения директор.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А мисъл??? 93А колкосигнално "мислищ" е този директор????? Абе, такива проблеми има в образованието, децата ходят на училище само да си показват новите дрешки и джаджи, не знаят даже столиците на скапаната еуропка, дето ни натресе тъпите си "ценности" и ВМЕСТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР да решава проблемите, да се самообразова и да е ПРИМЕР ЗА ДРУГИТЕ.....тоя, моля ви се, се прави на тинейджър с голи селфита...Ами, то каквито учителите, такива и ашлаците......ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ!
77
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
До Бръсначът на ОкамДа, т медията на голо доверие. А журналистическата етика? Как така ще разпространяваш голи фотоси, а?
76
1
 
4
 
! Отговори
странен морал преди 7 години
До pontiАбе не е и християнско да разпространяваш голите снимки на някой с цел да го злепоставиш. Нямал бил морал, че се снимал гол. Снимал се е, ама това си е било за лично ползване. Христянството не забранява да си гол.
75
0
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
.е. тоя дето е дал снимките на пик е виновенАми да- виновен е, защо разпространява лични неща и прави обществено достояние личния живот на човека? Извинявай, ама мен голите фотоси не ме интересуват. Какво ме занимават? Ако той си ги сложи лично - тогава има проблем с морала. Но както се вижда - целта е била друга. Ами лъжите на журналята- бил се сложил в училището. Бил, ама пак излъгаха нали? Във всяко престъпление е важен умисъла. И определено има такъв...изтекъл от свински медии.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата е права. Разгледа случая по който се самосезира и след като се оказа, че снимките са фалшиви закри случая. юсега е ред на потърпевшия да си потърси правата от изданието първо материалните щети, а след това моралните. Ако реши да не съди изданието значи или си признава или ще си отмъщава или влиза в политиката.
73
0
 
2
 
! Отговори
do 82 преди 7 години
Абе ти мен на *** ли ще правиш? Човекът може да се снима както си иска. И гол да се е снимал - какво. То пък всички сме облечени под дрехите. Не смятам голотата за срамно нещо. Всички сме дошли голи на този свят. Смятам обаче, че разпростанението на такива ЛИЧНИ неща граничи с разпростанение на клюки и интриги относно ЛИЧНИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА. Личният живот е неприкосновен, тогава защо все някой бърка под чаршафите на някого? Много грозно. И на лекар да идеш и там могат да те снимат и колажче.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gogo 83Абе ти от кой свят си и така ли не разбра че снимките са ИСТИНСКИ?!Той сам си го призна и подаде оставка.Тва бълга*рацит сте мега-глупави.
71
3
 
4
 
! Отговори
gogo преди 7 години
По важния въпрос е ИСТИНСКИ ЛИ СА СНИМКИТЕ?Ако са фалшификат,да го реабилитират.Ако са истински обаче.....дори и да не е напълно гол,с камъни да го изгонят от училището.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До glupostiт.е. тоя дето е дал снимките на пик е виновен и няма проблем с морала на извратения учител ли ..... глупости наистина, пълни глупости са в ума ти !
69
1
 
1
 
! Отговори
нормално преди 7 години
Ако бяха нормални щяха да намерят източника на тази новина? Ама на - вярно ли е, че Пеевски не управлява?
68
3
 
3
 
! Отговори
gluposti преди 7 години
Скандалът тръгна от свинските медии - pik i blitz. Там първо бе съобщена голяма новина, за сайта на училището. Вярвам им аз на тях, че някой непознат човек им дал снимките? Много им вярвам......
67
0
 
6
 
! Отговори
съд на съд ! преди 7 години
Директори на училища се снимат голи, но не било проблем - не ги е качвал в сайта , хората са виновни че са му ги набарали снимките и са ги дали да ги видим всички ние . Попове си показват патките по скайп, ама то било защото имал кожно заболяване и не било грешно. Пуснаха Цеко Чоков - бил невинен !1-ВИ ФЕВРУАРИ - ДЕНЯТ В КОЙТО ИСКАМ ОСТАВКАТА НА ЦАЦАРОВ И ВСИЧКИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ! НЕ ТОВА Е 3АКОНА , ТАКИВА СА НИ СЪДИИТЕ ! ПОДКРЕПЕТЕ МЕ , ПРАВЕТЕ ПОСТОВЕ , ТОВА БЕ3УМИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ !
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тая кунева е постоянно главна артиска в цирка
65
0
 
0
 
! Отговори
па той преди 7 години
Ша знайте че го гласят за еврокомисар, достоен *** ди кюр и пасващ на еврагайското евросиюзин.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе, сега пък не е гол,ей така е в България,една каза че се снимат за календар голи,ако е възможно да бъдат от 25 до 30 г учителките на календарчето..:))
63
0
 
7
 
! Отговори
пардон преди 7 години
Да се съблече и снима и побликува, НИЕ ще прецениме дали е той или не.Като грантоЕД това не би трябвало да го притеснява има голям опит по парадите.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се съблече и снима, НИЕ ще прецениме дали е той или не.Като грантоЕД това не би трябвало да го притеснява има голям опит по парадите.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де-кой в крайна сметка е качил снимките в сайта?Що мълчат?
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева да не е правила кастинг за съветник между мачовци по голи пи.ки.А, Кунева,с конкурс ли го избра?
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали уж бяха публикувани в сайта на училището? Това вярно ли е или не?На уж си беше признал че се е снимал гол за лична употреба - това вярно ли е, или не?Да ви и... журналистиката....