Затвор за българи в Малайзия, пренасяли дрога

На първа инстанция сънародниците ни получиха смъртна присъда
19 яну 2017 22:51, Анисия Иванова
23
Затвор за българи в Малайзия, пренасяли дрога
Архив: Булфото

Федералният съд на Малайзия потвърди окончателно постановеното от апелативния съд наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 г. на българските граждани И.К. и Г.Б., които бяха задържани през 2011 г. по обвинение за трафик на наркотици и осъдени на смърт от първоинстанционния съд. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Иван Костов и Георги Бакалов бяха задържани през 2011 г. по обвинение за трафик на наркотици и осъдени на смърт от първоинстанционния съд. Вчера българското правителство одобри предоставянето на еднократна сума за осигуряване на правно представителство и защита на двамата.

Средствата, в размер на 50 000 лв., са за сметка на предвидените в бюджета на Централно управление на Министерството на външните работи за 2017 г.

При посещението си в Малайзия през март 2016 г. министърът на външните работи Даниел Митов и главният прокурор на Малайзия Мохамед Апанди Али са подписали Меморандум за разбирателство между правителствата на България и на Малайзия за сътрудничество в правната област и са обсъдили, в частност, отношението на двете страни към премахването на смъртното наказание..

Българите се опитали да внесат в Малайзия 5.6 кг амфетамини на стойност 1.5 млн рингита (497 хил. долара). Поради липса на доказателства за извършено престъпно деяние Георги Георгиев е освободен и депортиран в България от малайзийските власти на 29 юни 2012 г. Иван Костов и Георги Бакалов остават в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обесете ги и да се върнат парите и дадат на болни деца
8
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
и тия омекнаха като евролиберасти
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И.К. и Г.Б" = "Иван Костов и Георги Бакалов" ???Ха-хахахахахахахахахахахахаха!!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо са похарчени 50 000 лева за тези отпадъци!? Стотици деца чакат лечение! Да връщат парите и да ги закачат на въжето!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия убавци са приближени до власта/ГЕРБ/,щом министър Митов е ходил да преговаря за намаляване на присъдата и то доста успешно, от смърт на 15г.,обикновено я заменят с доживот,освен това и 50 000 лева за адвокат.
4
3
 
11
 
! Отговори
Боклуци преди 7 години
Да бяха изчистили *** поне, където има забъркан Българин не е на добре. После питайте защо се срамуваме да казваме от коя държава сме, защо в чужбина не ни зачитат и в каква долна пасмина сме се превърнали. А забравих да лажа че 90% от чужденците въобще не знаят къде е БГ или ако са чували знаят че имаме- циг_ани, просяци и бездомни кучета.Заряжете ги тези *** да гният в Малайзия, дригия път ако наистина искат руризъм да отидат до Рим.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо само инициали, а после изцяло изписани имена, това с цел да бъде объркан читателя ли е или някой пак не е внимавал???
2
26
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Мишо, имаш ли представа колко по 50 000 са изхарчени за например депутатски вечери (все наши пари). Тук става въпрос за теафиканти, верно но тези теафиканти не убиват български пенсионери, не изнасилват български жени, не взимам аз т парите на български пенсионери(ало измамо)така че предполагам 50000 не са много да се спасят два човешки живота, било то и трафикански, а 15 годишната присъда да си я лежат!
1
5
 
72
 
! Отговори
Angry преди 7 години
50 хил.! От нашите пари за тези трафиканти. Защо питам аз? Да си лежат там. Кои знае колко пари са изкарали