Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.

Решението е на Старозагорския окръжен съд
Обновена: 25 фев 2017 19:09 | 25 фев 2017 19:09, Веселина Йорданова
46
Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.
Снимка: архив, БулФото

Старозагорският окръжен съд разпореди прокуратурата да изплати обезщетение на бившия кмет на Сливен и настоящ вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, в размер на 57 317 лв. Причината - нанесени на бившия футболист болки и душевни страдания заради повдигнатото му обвинение от 2011 г., предаде bTV.

Лечков беше разследван и признат за виновен на първа инстанция за сключена неизгодна сделка в качеството му на кмет на Сливен през 2007 г., както и за опит да подтикне към извършване на престъпление данъчен служител. В последствие Апелативният съд и Висшия касационен съд обявиха градоначалника за невинен.
 
Според Лечков обаче водените срещу него разследвания и дела са му попречели да се кандидатира за трети мандат като кмет на Сливен. Също така са затруднили работата му в една от комисиите на УЕФА, от която е бил отстранен за неопределено време.
 
Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: СливенЙордан Лечков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
25
 
! Отговори
Наивник преди 7 години
Ох,добре че Лечков е осъдил прокуратурата и сега ще му плащат 57 бона.....аз си мислих ,че сега аз и другите данъкоплатци като мен ще плащат тези пари на Лечков а то прокуратурата ще ги пшаща и ми олекна!Ееехх и един мармот завиваше шоколада в станиол..
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo na le4kov vs da vodat dela i da se saschtitavat sa 4ovedchkite si prava
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
lechcov stavach nagal
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нес те ли разбрали, че над този м.акак има сериозен чадър? Каквито и да ги свърши, все излиза сух от водата. В Сливен умряха негов опонент, Радото, занимаващ се с бизнес в града, неговият адвокат Цуцов, масивен инфаркт на Окръжния прокурор Пейчо Хитов (да, от фамилията на Панайот Хитов) и други по-неизвестни хора. Не знаете за какво става дума, за к'ъв футбол говорите???
14
3
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Прекалено интелигентен си за форумен писач, което ми вдъхва надежда изобщо. А иначе всички ние ги избираме - дори и заради това, че появи ли се нормален, ще оплюем и него, затова само маскари ни управляват. Ето един Герджиков - ерудит, страхотен юрист,широкоскроен човек, раздаде "Приказка за стълбата" на депутатите преди време. Но батките си искат Бай *** или Каракачана и Марешки... понеже говорят на един език, простият на умният не вярва.
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 Продължение..Брат, не ме интересува какво стана след този летящ плонж след време. важното е каква емоция донесе този плонж на всеки човек който се е чувствал истионски българин. мога да ти кажа че този летящ плонж на Лечков и голът на Костадинов в париж бяха онези секунди, които разплакаха от щастие еуфория всеки истински българин. За теб не знам.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сираков ден преди срещата с Германия в САЩ: Е, момчета, дотук бяхме! Ще трябва да си стягаме багажа за София.И Лечков му отвръща "Тия ли бе? Тоя ще ги бием утре, пълни леваци са"
11
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цацаров веднага да се...разпореди във всички...прокуратури да се сложат картонени...кутии за волни...пожертвувания и служителите да...пускат.Иначе трябва да ги плаща...сам.
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато в България звезди и личности са футболисти, фенове на Винету, няма шанс да тръгнем напред... Лошото е, че ние си ги избираме такива, което е най-страшното.
9
2
 
34
 
! Отговори
Клечо преди 7 години
Те с камъни искаха да го замерят, той щял да се кандидатира за кмет! Егати нахалния мингянин!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 Хм, чакай сега малко...ти омаловажаваш постижението на златниото ни поколение 94-та защото Германия си е германия и преди това лято или защото след това поколение се пръкнаха само некадурни чалгарски пияници? Не мога да те рабера какво общо има Голът на Наркомана и изобщо 4-тото място на националите ни в САЩ с всичкото друго което споменаваш. Радвахме се за момента. ти не се ли радваше..или не си помнел тези моменти понеже си бил малък?
7
1
 
20
 
! Отговори
ами преди 7 години
Има ли учудени и изненадани????????????????
6
1
 
28
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Този първи да си плати задълженията към общината, че го гледах преди 1-2г и казаха, че дължи 50-60 бона за данъци на неговия хотелски комплекс!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да забравим летящият плонж срещу Германия. Безценно. За всичко друго си има далвери и корупция.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бананова Република!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муахахахах...Наркомана и майка си ще продаде за една доза, какво пък остава да изцоца и държавата ако му се отвори възможност! Само така, Лечков! Из България- Германия..."Топка за Лечков и Гоооолллл...гоооолллл"
2
1
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Е да де ,но му ги плащат от общия кюп ,а не от заплатите им тъй ,че муха ги е ухапала.
1
2
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Мале правосъдието което имаме,че малко ли злоупотреби с служебното си положение и как нахално, безсрамно и мазно се хили тъ-анар хем на-рано хем засмяно