Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!

Убиецът минал близо до събралите се на местопрестъплението полицаи
Обновена: 28 фев 2017 14:11 | 28 фев 2017 14:07,
128
Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!
Снимка: архив МВР

Йоан Матев е минал на крачки от полицията, хапнал сандвич и измил кръвта си пред погледа на съученици, малко след като наръгал смъртоносно 15-годишния Георги в Борисовата градина.

Според разстановка на събитията, във фаталния ден излиза, че Йоан е бил на поне 7 места след смъртта на Георги, преди да се прибере у дома.

На 2 юни 2015 г. 17-годишният тогава Матев трябвало да е на тренировка по тенис от 10 до 12 ч. Вместо това обаче се обадил на брат си Марсел и му казал, че няма да дойде и ще се "помотае". Така в 11:42 ч той срещнал Игнатов, който чакал приятелката си Лора Крашевска да свърши с часовете.

Още по темата

Матев искал да обере момчето, но след като го наръгал, се уплашил и избягал, без да вземе нищо. Часът е засечен от справка на клетките на мобилните оператори.

Само минута по-късно Матев се появява срещу сградата на БНР и е засечен от камера. Часът ѝ показва 11:30, но според експерти е грешен и става дума за 11:43 ч. Няколко мига по-рано Йоан се е отървал от ножа, но това е попаднало в мъртва за снимачката точка.

Младежът хуква по бул. "Драган Цанков" в посока Телевизионната кула. По пътя му отново е сниман от камера на автокъща.

Маршрутът на Йоан в следващите минути остава неясен за разследващите. Знае се, че е успял да стигне до Румънското посолство на ъгъла на бул. "Михай Еминеску" и бул. "Шипченски проход". Там хвърлил суитшърта си, пише "24 часа".

Около 12 часа той се обажда на брат си и му казва, че е в района на Борисовата градина. Марсел току-що е приключил тренировка. Йоан отива при него и му разказва за срещата си с Георги. По това време задържаният все още не знае, че Игнатов е починал.

"Стана грешка. Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", казал Йоан на брат си.

В следващите минути към Матеви се присъединява техен приятел. Тримата напускат кортовете и минават покрай Сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски", завиват вляво, минават покрай Конната база и тръгват по бул. "Драган Цанков".

Около 12:15 младежите си вземат сандвичи от магазинче до "Римската стена". След като хапват, отново минават край Конната база и виждат много полицаи там, но не се спират. В следващите минути маршрутът на Матев се губи.

Около 14 часа той вече е в училището си - частната езикова гимназия "Езиков свят". Там негови съученици го видели да мие кръв от дясната страна на челото си. Дни по-късно го познали като "самотния бегач", чиито снимки бяха разпространени от МВР след убийството.

Никой обаче не подал сигнал в полицията. Официално младежът бе издирван като свидетел, а не като извършител на убийството.

Той бе заловен, след като неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да ѝ каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Крашевска подала сигнал, а в сряда Матев и брат му Марсел бяха задържани. По-малкият от двамата разказал всичко и посочил шахтата, в която бил хвърлен ножът.

Вчера прокуратурата обяви, че всеки, който е разпознал Йоан на снимките, с които бе издирван, но е замълчал, ще бъде предследван от закона.

Директорката на училището Василка Николова пък заплаши със съд всеки, който петни доброто й име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
tanyatodorova преди 6 години
Tova prilicha na knigata na Dostoevski-,,Prestuplenie I nakazanie",donqkade.😕 ili na Agata Christie. Koi znae.
111
0
 
0
 
! Отговори
tanyatodorova преди 6 години
Toi samia Yoan go kaza:"Vs e edna luja"!Postanovka za pred mediite I obshtestvoto.Znaeli sa ot samoto nachalo,no sa im trqbvali stabilni dokazatelstva,ili-ako gi nqmat-samopriznanie ot samiq ubietz. I go poluchavat,kato ,,kurtitzata" e bashtata. Mulchal e dulgo zaradi obshtestvenoto polojenie,koeto zaema. No nakraq ne izdurja, I go predava. Podslushvat go,posle arestuvat I pritiskat I brat mu.
110
1
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
ша го мушкат и него у панделата - справедливост ще има
109
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Всички дето са мълчали да бъдат разследвани! Трудно ще им докажат че са знаели за снимките и за разследването, но да ги приеикат един по един и дс ги разследват
108
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Митничарски синче мама тв.водещ( или журналистка)пари не са липсвали на семейството,частна гимназия,платен университет всичко говори за семейно благополучие.Защо синчето обира хора за пари ?Нима не са му стигали да си купи сандвич.Това е престъпление за удоволствие за спорта и от презадоволение на самодоволните плазмодиии.Чуство за ненаказано страница незачитане на човешкият живот и пр.Народен съд и присъда смърт.
107
0
 
6
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 7 години
До AZВ училището е осъзнал какво е направия и си е тряснал празната тиква в стената, а после се е измил.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тате милиционер ще се погрижи делото да се мотае с години, ще го пуснат под домашен арест и ще духне като всички останали убийци с бели якички.
105
1
 
8
 
! Отговори
AZ преди 7 години
е добре, де, от 11.43 до 14 ч. (когато се мие) все с кръвта ли се е разхождал по улиците и е ял сандвичи? Сам ли се е наранил, с момчето ли се е бил, защо не казват нищо?
104
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ако не беше момичето престъпника още щеше да е на свобода,тъй като от полицията въопще не си давали зор,след като един капак на шахта до престъплението не са отворили,и твърде е съмнително дали не са знаели,че става син на техен колега,а във тъкива случай не им се работи със охота.
103
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след като неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги -.........и защо цитирате името на стефани ? та бащата на йоан сега да я погне,така ли? до там с анонимността. за това са мълчали всички. нали таткото бил някакъв си там...
102
0
 
15
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Бойко не Борисов9115)Укривателство. То е наказуемо.Даскалицата дето се опитвала да му осигури алиби.
101
1
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
И как прокуратурата ще вземе на мушка тези дето са знаели и не са съдействали? По кой член на НК ще ги подведе под отговорност? Недоносителството с голямо мнозинство на либерастите бе премахнато като наказуемо деяние още в зората на ,,демокрацията,, за да се вършат престъпления на воля.Единственото за което могат да се хванат е , че директорката е изискала документ с невярно съдържание. Е и таткото да бъде уволнен от полицията.
100
1
 
20
 
! Отговори
Справедливост! преди 7 години
Сега в продължение на 20 години, 365/24/7 секс в затвора, ще му се отразят чудно!
99
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво име има тази директорка - на корумпирана личност, на изгонена от инспектората. Какво име може да има някой, който отрича собствените си действия в момент, в който учители и ученици единодушно разказват на съответните органи какво се е случило. Какво име има една жена, която прикрива убийство. Име на непочтеност, на измамник, на нечовек. Нямаш име- ти си плазмодий, който се грижи само и единствено за благополучието си.За затвора си !
98
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20-25. Минимум. В противен случай, бунтове и саморазправа. Не се крийте зад "закона". Законът обслужва обществото, А НЕ ОБРАТНОТО.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз питам, какво означава разстановка? Правилната дума не е ли възстановка?
96
0
 
36
 
! Отговори
Крис преди 7 години
Да се надяваме, че името на момичето (Стефани) не е истинското...
95
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момичето да започва спешно да мисли за емиграция. Тук не я чака нищо хубаво.
94
1
 
56
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
Мръсната гнида с доживотен затвор, даскалицата доживотен затвор, всички мишки -доживотен затвор .... ние трябва да спрем престъпността ..всеки един от нас
93
5
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Господа,или другари,абе на когото както му харесва-все още ли има някой,който да си мисли,че комунизЪма си е отишъл от България?След поредното демо-червено клане насред София,аз мисля,че още дъъълги години ще продължат отгласите от това минало не/прекрасно.