Зам.-главен прокурор на прицел! Ругал ли е следователи за Хитрино

9 следователи изпратили сигнал срещу Борислав Сарафов
13
Зам.-главен прокурор на прицел! Ругал ли е следователи за Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил незабавна проверка, от която да стане ясно дали заместникът му Борислав Сарафов е нарушил етичния кодекс на магистратите след сигнал от следователи, които разследвали трагедията в Хитрино, съобщи говорителят на Цацаров - Румяна Арнаудова.

Още по темата

9 следователи изпратили сигнал до директoра на Националната следствена служба Евгени Диков. В него пишело, че Сарафов ги е ругал и ги притискал да повдигнат веднага обвинения на двамата машинисти за влаковата катастрофа на 10 декември миналата година в Хитрино, която отне живота на 7 души.

Диков е препратил сигнала на Цацаров, който разпоредил проверка на етичните комисии на Върховната касационна прокуратура и тази в националното следствие.

"Резултати все още няма", каза прокурор Арнаудова.

Вчера стана известно, че следовател Страхил Каменички е завел граждански иск за 26 хил. лв. срещу Сарафов. В него се твърдяло за грубото поведение на Сарафов.

"Категорично не съм обиждал никого", обяви пред "24 часа" Сарафов. Той изтъкна още, чe заведеното дело е отбранителна стратегия на следователя, тъй като не бил си свършил работата по делото "Хитрино".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сарафов да не се прави на лисица под кокошиняк,ами да си каже кой го изпрати чак в Шумен и в качеството на какъв ги е ругал .Той не е наблюдаващ делото прокурор.Същият като зам.главен прокурор няма правомощия и отношение към подобни разследвания, и към разследващия екип.Той някога е заемал длъжността "следовател",за които се казва"от ден до пладне" и никога не е разследвал подобни катастро фи, и едва ли прави разлика между трамвай и локомотив.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много чуствителни бе...откакто вземат огромни и незаслужени заплати...едно дело нямат изкарано докрай.....спецове само по автокатастрофи *** кат гледам и там са въздух
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА наглеца Сарафов трябва един чук в тъпата тиква и да се изчисти земята от един дери/бей!
8
7
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Нали не смяташ, че машинистите са искали да причинят тази трагедия ? А по въпроса за псувните, - ами може и да е бил прав човекът да ги ругае ...
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се падат забравят от къде са тръгнали ,но да не забравят че ,има Бог !
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките машинисти, трябваше веднага да бъдат разстреляни ! Нямаше да има съмнения за Московски, Борисов и и други. Запечатване на ХИТРИНО за десет дни породи много въпроси за истински причини . Само машинисти нямат вина.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема такава държава. Най-големите лyмпeнu - заемат най-високите постове. Модерната трагедия на една загиваща държава.
4
1
 
22
 
! Отговори
Борисчо преди 7 години
Сарафов - изключително нагъл тип.Преди години на Солунска и Асен имаше тежко ПТП с пострадала жена.Джипа и беше с изтекли масло и вода на самата улица и жената плачеше вътре.Наглеца Сарафов наду клаксона на служебното си Ауди и най-нагло ругаеше че трябвало да мине точно от там и знаем ли кой бил той?Не можело да обикаля през Солунска...Кой си ти бе г*з.....
3
16
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
евалла Сарафов посритал си няколко мързеливи *** пушешти цигари мяткайки крачоли чешешти се по вратовете мандахерцайки се и цъкайки кво да правят кога да започват и от къде да я започват сега ти ще излезеш виновен че си накарал да поработят с по ускорено темпо
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако СОБСТВЕНИКА на ГРОП загуби изборите, ще се разбере за БИСЕР , ХИТРИНО , БТК , КТБ , МИШО Б., магистралите , санирането ........ Помогни ни Господи !!!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един друг ще се изядат тез михлюзи на държавна ясла.