Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Бургаският съд го остави в ареста
Обновена: 20 май 2017 19:00 | 20 май 2017 18:57, Анисия Иванова
97
 Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Живко Кючуков, който събори с ритник възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Районният съд в морския град, който гледа мярката му за неотклонение, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Кючуков е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на 72-годишната Виолета К на 9 май. Пострадалата е получила счупване на тазобедрената става.

Мъжът вече е съден за кражба. Установено е, че има трайно престъпно поведение, което го прави обществено опасен.

Още по темата

Пред съда мъжът днес каза, че съжалява за случилото се. Той обясни, че жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда с другите жени на спирката. "Много съжалявам за постъпката си. И аз я обидих, и тя ме пpитеcняваше малко", каза в съдебната зала той.

В хода на разследването се изясни, че Кючуков два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения. В момента е в терапевтична ремисия.

В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката. Въпреки това съдът сметна, че е осъзнавал постъпката си и може да бъде съден за нея.

Заключението на психиатричната експертиза бе, че е разбирал какво върши и последствията от това, вменяем е и може да носи наказателна отговорност.

Служебният защитник Благой Потеров обаче каза, че тя не е достатъчно добре мотивирана. Той поиска да се назначи повторна, тройна и комплексна експертиза, която по категоричен начин да установи вменяемостта, а Кючуков да бъде незабавно настанен за лечение в психиатрично заведение.

Според съда съществува реална опасност Кючуков да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че обвиняемият е обществено опасен с криминални регистрации.

Наложеният му днес постоянен арест може да бъде обжалван в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Бургас. Ако това бъде направено, делото ще се гледа на 25 май от 15 часа.

За нанесената средна телесна повреда го грозят до 3 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Наркозависими и невменяеми болни нямат място сред нас.Това са опасни,непредвидими и непълноценни индивиди.Или,ако са сред нас,да бъдат съдени и законът да е като за нас.Да има такива сред нас означава умишлено престъпление спрямо нас,които работим и плащаме редовно данъци,гледаме деца,които са в опасност също.
74
1
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
ГЛЕДАМ ЧЕ БОРИСОВ МЕ ГЛЕДА ЛОШО АКО УСПЕЯ ДА ГО РИТНА В КОРЕМА КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА А
73
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Много странно племе са ***! Викат няма дьржава и нищо не с правело, а си избират едни и сьщи да ги управляват. Оглупяването е страшно, роби на Брюксел!
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази възраст жената никога няма да се възстанови напълно.Каквато и присъда да му сложат е малка.
71
1
 
7
 
! Отговори
Няма справедливост ! преди 6 години
Докато такива *** не ги погребват в затворски гробища, тази държава няма да се оправи ! До живот - на хляб и сол ! И Бой ! Много бой всеки ден ! Бой по празната манерка да цвили за милост всеки ден ! *** няма място в обществото ! Това е ползата ни - такива *** да са далеч от родителите ни и децата ни ! Трайно далече, на тъмно и доживотно ! Докато изгние и стане на пепел ...след много ....бой ествествено , така се превъзпитават такива *** - с бой !!!
70
1
 
7
 
! Отговори
Няма справедливост ! преди 6 години
ИСКАМЕ ОСЪДЕНИ , ИСКАМЕ РЕФОРМИ ! ЦАЦАРОВ - ОСТАВКА !!!! НЕ СТА ВАШ !
69
0
 
0
 
! Отговори
Еразъм Ротердамски преди 6 години
До Анонимендо 79 : Батка у кое село си завършил четвърто отделение ? Нали до там си стигнал?
68
1
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
Ти също ще одъртееш, даже без кирилицата, дано се докоснеш до такова незаплашващо живота ти отношение!Не ти ли минава на ум, че някой може да ти го причини, защото например си по-висок, по-добре облечен , с по-нови маратонки?Глупостта ходи по хората.Ако това беше ***, баба ти, как ще ти се отрази?Животът е устроен да върви от младост към старост и никой не може да избегне това.Който е ***, умира такъв, той от млад ***, умира дърт ***.Имай го предвид.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказано е, че е вменяем!Отговаря за постъпката си. Бе казано, че пиел кафе и хвърлил кофичката към коша, но не уцелил. Това е накърнило чувството му за мъжественост и сигурност. Не сложил отпадъка там, където трябва. За това жената го е погледнала с укор, което се нарича "лошо". Той плюл срещу нея, но не му е стигнало.Липсва култура и домашно възпитание и това са последиците в обществена обстановка.За безразличието - нищо ново!
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, когато лудите не са прибрани в лудницата, а щъкат необезпокоявани напред назад.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те всички така казват. Един друг такъв шизофреник като него, само че в Германия, също съжалява, обаче бундесполицай го гeпихa и хич не се развълнуваха от сълзливите му обяснения. Ако нашите полицаи (и прокурори и съдии) са като германските, дано го вкарат там където му е мястото.
64
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Интересно ако някой здравеняк го беше изгледал лошо дали щеше да иде да го рита. А??!!!
63
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
В затвора, там ще го гледат с добър и бащински поглед. Като си излежи присъдата, тогава може да му се повярва, че съжалява.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПустинякТи *** ли си? Имаш желание да риташ бабички в тъмното? Такива наркозависими като туй лайненце нямат място по улиците.
61
1
 
4
 
! Отговори
й преди 6 години
няма страшно и него ще го ударят рано или късно
60
7
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Този Живко е олицетворение на дълбоко депресивното ни уродливо общество. Скот до скота братче. Живко, ако не го беше снимала камерата, сега да са си го прибрали обратно в лудницата. Но сега щот целото племе го видя, дай да го държим в ареста, за да могат другите злобни създания, да го ругаят, заплашват и мразят. Само защото са същите като него, но не психично болни. Те биха ритнали бабичката някъде на тъмно. На сигурно.
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бургас всички батки, наркомани и наркопласьори са тежко болни или невменяеми. Всичките са криминално проявени, регистрирани, с 15 висящи дела и т.н. обаче послушната бургаска полиция ги прибира и пуска след ден-два, щото иначе се вреди на един доста доходоносен бизнес...
58
3
 
15
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Лекарите ,които са решили,че младежа трябва да се лекува сред обществото ,а не в психиатрия,също трябва да бъдат съдени ,като съочастници.
57
2
 
10
 
! Отговори
Заличителят преди 6 години
Доста се изписа за Живко,време е да стане Умрелко.
56
0
 
8
 
! Отговори
До Веселин Узунов преди 6 години
Аз пък си мисля, че двамата с хммм с този акъл нямате никакъв шанс да остареете. Интересно ми е кръгли сираци ли сте? Нямате ли лели, чичовци, стринки? Добре е, че сте се научили да пишете. Не ви ли идва на акъла, че някой ден ей такъв ***, както си седите може да му скимне да ви тегли един шут, без да очаквате. Не ви желая злото, но ви казвам още веднъж - няма да остареете.