Последно от съда: "Не" за свободата на Гребеца от "Наглите"

Апелативните съдии отмениха предишното решение за освобождаването
Обновена: 1 юни 2017 16:24 | 1 юни 2017 16:15,
52
Последно от съда: "Не" за  свободата на Гребеца от "Наглите"
Снимка: архив "Булфото"

Софийският апелативен съд отказа да освободи предсрочно от затвора Любомир Димитров, прочул се като Любо Гребеца от групата за отвличания "Наглите".

Апелативните съдии отмениха решението на Софийския градски съд от 5 май, с което Димитров получи картбланш да излезе на свобода.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи БТА.

Димитров бе осъден на 10 години затвор за участието си в бандата, която се прочу с над 10 брутални отвличания и искане на подкупи за милиони.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Гребеца и друг от групата, Ивайло Евтимов – Йожи, са поискали да бъдат освободени предсрочно, а ръководството на Софийския централен затвор и Софийския градски съд са дали разрешение за това заради добро поведение.

Прокуратурата протестира освобождаването.

Йожи има 18-годишна присъда. Апелативните съдии все още не са се произнесли по неговия случай.

Заради първоначално одобреното предсрочно излизане от затвора на Йожи и Гребеца вчера правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че управляващите ще инициират промени в НК за електронно проследяване на излезлите предсрочно от затвора престъпници.

Междувременно днес ГЕРБ отхвърли обвиненията, че причина Йожи и Гребеца почти да излязат на свобода са промени в Наказателния кодекс, гласувани от предишния парламент, в който мнозинство имаха те, заедно с Реформаторите и Патриотите.

Именно тези поправки давали възможност на затворниците сами да искат предсрочна свобода, а не, както досега, да чакат за това управата на затвора.

Съдът е този, който решава за предсрочното освобождаване на затворниците, отсече шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато започнаха отвличанията и похитителите разкарваха службите като *** ймуни,специалистите твърдяха,че това е работа на добре обучени и подготвени хора.Изключителен професионализъм,модерна техника и най-вече винаги една крачка пред специалните служби.Съдейки по профила на набедените за "нагли"стигаме до заключенията,че те не са способни на такъв професионализъм.Помним и как отвлякоха щерката на Брендо за да не натопи знаете кого.
39
0
 
0
 
! Отговори
КуКу преди 6 години
До sid Не си съвсем прав. Такива способи се ползват системно в стари утвърдени демократични държави в Южна Америка. Явно за толкова им стига пипето на момчетата.
38
0
 
2
 
! Отговори
sid преди 6 години
Тези хора трябва да останат в затвора,и защо изобщо се повдига въпроса за тяхното освобождаване.Времето вече е друго и да излязат на свобода,те не могат да се интегрират.Методите им за присвояване на пари са стари и ръждясали.Света е друг,краде се по-интелигентно.Те не са за този свят,нека си останат вътре с тяхното мислене на аборигени.Мафиотските години минаха,няма защо да се връщаме назад с тяхното освобождаване.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да съм следовател и без да им знам историите,само по прочетеното от нета,мисля че те просто са се спорязумяли и то още от 2015 г.,надали дори и плащане е имало,заедно са.Да му мислят жертвите.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека замазка, изчакване, и по познатия сценарий.
35
0
 
5
 
! Отговори
Екстра преди 6 години
Сега всички посланици ще уведомят туристите към България, че тук вилнее тежка претъпност подкрепяна от НПО
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Не е вярно, няма пострадали политици, магистрати, те са най-богати
33
0
 
6
 
! Отговори
Новини преди 6 години
БХК е забъркан по делото с тежките нагли криминални типове и стои зад подкрепата им. Поправката за предсрочно пускане се дължи на Хр.Иванов, Захариева и Герп.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много нагли хора има в БГ.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглите са истински българи.Те са като робин худ и вилхем тел.Грабат от богатите обрали Българияза да дават на бедните ,които едвам свързват двата края.
30
0
 
2
 
! Отговори
Пот и корупция преди 6 години
Съдиите алчни и като не развързва кесията тоа " гребец " - у панделата !
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се,че тези просто са се споразумяли.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бaxти и съда... Да ги вкараш на топло до тоя, гребеца и да гледаш сеир...
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До та така 24Оня с пръстите ако имаше сърце никога нямаше да му се случи подобно нещо.....Всичките им жертви са уязвими и слаби хора.
26
0
 
23
 
! Отговори
ko4an преди 6 години
ама те още като ги хванаха обещаха, че няма да правят повече така. добри момчета, поздравяват в блока, тихи, тоя гребеца даже нищо не ми каза като му спрях на мястото пред блока.
25
1
 
32
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Абе кажете имената на съдиите от СГС които са решили да го освободят бе! Щото наближава денят, в който ще заколим някой съдия. Нека поне да е някой, който най-много го заслужава. То вече се не трае!
24
0
 
12
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
До 7100 процента съм сигурен че са дали подкуп да ги пуснат! Сега дали е 500 хил или 1 млн, подкуп е даден!Много ясно че пострадалите от тях, няма да дават подкуп да ги оставят в затвора!Те просто ше ги поръчат да ги убият, но наглите са смели и мислят че са недосегаеми.Така че 7 господинчо, като не си на ясно как стоят нещата си мълчи понеже си доста смехотворен
23
4
 
10
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Съжалявам го това момче. Няма късмет, ако беше се занимавал с бедни и невлиятелни хора досега да е в ЮАР. Отвратително е да има различни стандарти в съдебната система. Много по- виновни от него вече са на свобода. Докога нормалните пострадали ще чакат правосъдието да заработи и за тях.
22
1
 
24
 
! Отговори
та така преди 6 години
Аз ако съм на тяхно място не бих бързал да излизам , защото няма дълго да останат живи на свобода . Доста хора имат да им връщат , не виждам как този с отрязаните пръсти и погубената съпруга ще ги бави ?!
21
2
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Всяко чудо за три дни, след месец са навън.