Жалба след жалба срещу убиеца на Виола. Прокурорите пък – отказ след отказ

Цацаров каза, че са установени нарушения на прокурори, проверяват ги
Обновена: 11 юли 2017 17:17 | 11 юли 2017 17:10,
54
Жалба след жалба срещу убиеца на Виола. Прокурорите пък – отказ след отказ
Стефан Станев Снимка: Булфото

Срещу Стефан Станев, който уби по жесток начин приятелката си Виола, са подадени серия от жалби от бившата му съпруга, както и от нейни близки. В прокуратурата имало 5 преписки, но само по една имало образувано разследване за закана за убийство, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Установени са нарушения на прокурори, както и пропуски в работата на МВР.

Проверката е назначена след обръщението във Facebook на бившата съпруга на Стефан Станев - Благовеста Пенева. В него тя разказва, че мъчително си представя последните часове на Виола, защото е била подложена на подобен ужас и заплахи. Тя обяснява и че от 2015 досега получила редица откази от прокуратурата по нейните жалби.

През 2016 година, когато Станев за пореден път заплашил бившата си жена, прокуратурата отказала да образува разследване без мотиви, каза Цацаров. Следващата жалба е отхвърлена с мотива, че Стаменов е лекуван от психиатрично заболяване. Следват още няколко жалби, отново с отказ да се образува разследване. Заради всичко това започва проверка на прокурорите, отказали да образуват разследване.

Цацаров поясни, че сигналите се свеждат до обаждания по телефона, които започват с думите: "ще те убия" и приключват с "приготвил съм ти инвалидна количка".

"Ако ние си бяхме свършили работата, дали щеше да се стигне до това?", попита главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Градският прокурор на София Емилия Русинова каза, че до края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу Стефан Станев. Разпитани са редица свидетели, а вече е назначена и психиатрична експертиза. Очаква се и ДНК експериза.

На 23 юни Стефан Станев уби по особено жесток начин приятелката си Виола, а след убийството звъннал на своя близка приятелка и й казал какво е сторил.

Момичето и приятелят й се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бе задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
39
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 години
Уважаема народна младеж, ето до това води редовната злоупотеба с амфети, *** и др. нискокачествена синтетика.НЕ НА ДРОГАТА !!!
4
1
 
21
 
! Отговори
Лофти преди 6 години
След дъжд качулка,много *** като тоя се разхождат навън. Сега за да се реваншират би трябвало да му дадът поне 30 г.?
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намирисва ми на роднина на "големец" и "наш човек".
2
3
 
44
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Уау... бассси оттрепката честно..., а като се замисля, че тоя льольо е един от многото подобни индивиди, ама другите просто си бият приятелките по-умерено. Иначе на визия мяза на нормален, те сиг така са се подлъгали девойките, че да се прассскаш с такъв, трябва да не си наред... Въпреки, че наскоро си пиша с една девойка, дето има подобен проблем и ся си търсела "добро и умно" и искала да избяга от сегашния си, ама все пак се интересуваше ква кола карам и дали не смятам да я сменям занапред :D
1
2
 
0
 
! Отговори
Курдо преди 6 години
Гиме сом лайкс