Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри
4 сеп 2017 09:07,
105
Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?
Снимка: flickr

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри. Със сигурност детето е държало пистолета "Глок", с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант "Градина" Наско Тонкев.

Още по темата

Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум, признават разследващи пред "Труд".

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия – за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри.

Същият ден от ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември.

Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата в Пазарджик Иван Кацаров.

Близките на убития Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора.

Дъщерята на жертвата твърди, че Влайков е стрелял по баща й, а не шестгодишното дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво още го мотаят този? От ясно по-ясно е. Детето го е гръмнало! Влайков е чист като сълза, нищо че на няколко пъти е бил изключван от партията. Голямо чудо като бил някакво дете и е намушкал някакъв. Дал е пистолета на няколко човека да си играят с него. За какво да му се повдига обвинение? Думите на другите хора в заведението не значат нищо и не е възможно да казват истината. Версията е отхвърлена.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брадвата 47Така е, да дръпне човек спусък не е като да извади бонбон Pez, иска се сила, която шест годишно надали има.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До dВажното е, да не си го задаваш още дълго...
55
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Demokraciqta, demokraciqta,, tq vze jivota na stotici balgari, a edin milion dokara do proseshaka toqga i rovene v kofite.
54
3
 
26
 
! Отговори
d преди 6 години
Защо ли избрах да се върна в България..? Този въпрос си го задавам от известно време.
53
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е като бял ден че покриват някой "наш човек" от герб и свързан с полицията. Дори малки деца вече обвиняват само да заметат поестъпленията си.
52
7
 
30
 
! Отговори
Н17 преди 6 години
Застреляйте герберите, като кучета!
51
1
 
54
 
! Отговори
бат Ицо преди 6 години
ГЕРБ изключват за трети път Лазар Влайков!Това ми звучи като виц, ама е истина.
50
1
 
47
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Добре бе журналисти ами защо не пишете за натривките на другите присъстващи , ами малко притиснете това МВР, ако е имало 10 човека - 10 натривки иначе не пълна логиката остават въпроси , само на детето направили натривки а на оня плесок от ГЕРБ какви са му натривките или някой усложливо е забравил ?
49
1
 
33
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Селяка според репортажите оградата на дома му ще падне ,портата с "кофар" заключена.но пистолет "Глог" има.......Леле майко българска!!!В крайна сметка и детето да е стреляло селския "първенец" отива.така е по всички правила и така трябва да бъде.....
48
1
 
53
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 45На него защо да му вземат .Той си признава че е стрелял няколко пъти във въздуха.Натривката ще покаже че е стрелял а не по какво.Малкия е имал барут по ръцете.Естествено нали е събирал гилзите и си е играл с тях.Неговата натривка също не показва нищо.При толкова много свидетели досега всичко трябваше да е ясно
47
1
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До Брадвата-Тоя ,Лазе,знае нещо ,което го прави недосегаем...
46
1
 
56
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Този "Глок", "Глог","Клог" или както го наричате тежи 1000 грама зареден и има 2.5 КГ (килограма) сила на спусъка, което за 6-годишно, според мене е непосилно.. няма как пистолетът да ти "увисне" на пръста и да произведе изстрел. Прикриване на престъпление от цялата система. Този Лазар не знам какъв е, ама освен ако не е *** на Боеко, не знам що иначе ще го пазят
45
1
 
30
 
! Отговори
аз преди 6 години
Може детето да му го е откраднало играейки си, пистолета се е бил подал доста от задния джоб на Лазар и детете лесно го е дръпнало.......Сега търсят най-леката версия за Лазар и ще се отърве със 3 год условна присъда (непредумишлено убийство по непредпазливост).
44
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи на детето взели обтривка, пък на Лазар Мутрагенев не му взели. Това някакъв виц ли е... Оф, писна ми.
43
4
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Корнелия и Станишев са виновни !
42
1
 
4
 
! Отговори
Равик преди 6 години
До 26Мисля,че имате нужда от спешна помощ от психиатър!
41
0
 
21
 
! Отговори
#СРАМ ЗА КМЕТА преди 6 години
Ако няма намеса от странични лица в случая мисле че ще излезе истината на яве....Но..."Ако"За което се съмнявам дълбоко..... може да се направи експертиза...преповтаряне ...инсценировка на случая..да се докаже какво е станало ...разпити на свидетели ..и т.н. ...както си му е реда..Жалко за детето ,че ще го вкарат във филм на ужасите ...за това, че чичо му е *** *** .. (Защото ако приемем дори неговата версия е МАЛОУМНО да дадеш зареден пистолет на дете..)
40
3
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ = ПРЕСТЪПНИЦИ преди 6 години
Интересно ми е как Тиквата ще изкара някой друг виновен за случилото се. Сигурно Спацназ на Путин са виновни. Те са накарали "умния и честен" гербероид да стреля пиян като талпа. Станишев му е дал разрешение за оръжието, въпреки предишните му мутренски изяви, а Костов му е бутал пистолета в ръцете, за да убие човека.
39
1
 
62
 
! Отговори
Пич преди 6 години
20 души компания и всички мълчат като *** ?! Сериозно ли бе пичове, искате да лепнете това петно на едно невръстно дете, за да отървете един пиян престъпник? И родителите на това дете са съгласни? Сериозно ли?!