След акцията в Русе: 8 души с повдигнати обвиненията

Прокуратурата: Ръководител на групата е брат на народен представител
15 окт 2017 12:28, Красимир Ангелов
21
След акцията в Русе: 8 души с повдигнати обвиненията
Снимка: БТА

На 8 лица от Русе са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. 7 от тях са обвинени за участие и организиране на организирана престъпна група, която се е занимавала, от началото на 2015-та година, заяви пред "Фокус" прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор, във връзка с проведената вчера специализирана полицейска операция на територията на дунавския град.

Още по темата
"Осмото задържано лице е жена, на която е повдиганото обвинение, заедно с 4 от участниците в групата, за отвличане и последващо изнудване. Отвличането е извършено на 30 март 2015 г., а отвлечения е служител на фирмата на ръководителя на групата, тъй като е бил подозиран за кражба", посочи Арнаудова.

По думите й впоследствие, като е използвана сила и заплаха, отвлеченият е принуден да поеме имуществено задължение – да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева.

Говорителят на главния прокурор уточни, че във вчерашния ден, под ръководството на Специализираната прокуратура, са извършени 21 разпознавания на лица. Разпитани са 15 души, двама от които с тайна самоличност. Извършени са 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили. Извършени са и 6 лични обиска на лица.

При тези претърсвания са открити 4 броя метални палки; 3 пистолета, от които боен, 1 газов и един преработен от газов в боен. Открита е и една електрошокова палка, 107 патрона, 2 бр. ножове и артилерийски гръм, което представлява 400 гр. тротил“, обясни прокурор Арнаудова.

Днес в 13.00 часа се очаква Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд задържането под стража и на 8-те лица. Арнаудова обясни, че организатор на групата е Илия - брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов. Тя потвърди още, че сред задържаните е и синът на началника на КАТ в Русе, който е обвинен за участие в организираната престъпна група. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Нинова това направи от БСП - агресията ражда агресия....
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Не мълчи а е изпаднала в консомолска медитация! Утре ще докладва как всичко това е нагласена история!
17
2
 
1
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Значи някакъв обрал фирмата, в която работил, а полицията го защитава, това разбрах аз.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заловили група крадци по време на обир --- какво правите тук бе -- конгрес на БСП
15
5
 
4
 
! Отговори
2😱&# преди 6 години
ОБЯСНЕТЕ НА МИНИСТЪРЧЕТО НА МВР ГОЯТ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПО КОНСТИТУЦИЯ КИРИЛИЦАТА Е ОФИЦИАЛНИЯТ ПРАВОПИС!!!!ЖАНДАРМЕРИСТИТЕ БЯХА ФАШИСТКИ СТРУКТУРИ ОБСЛУЖВАХА ЦАРЯ И УБИВАХА ЖЕНИ ДЕЦА И СТАРЦИ....АНГЛОСАКСОНСКИТЕ НАДПИСИ НА ОНИФОРМИТЕ НА ПРИСТЪПНИТЕ ФИГОРИ ОТ ФОТОГРАФИЯТА СА В РАЗРЕЗ С КОНСТИТУЦИЯТА БЪЛГАРСКА ФАКТ!!!СРАМ И ПОЗОР ЗА ПОРОБЕНИТЕ БЪЛГАРИ!
14
0
 
12
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Колко са осъдените на няколко петилетки затвор ефективно? Щото това вече то знаем, гаранции, домашни арести и после тишина по медиите, дето до вчера се жалваха колко ги цензурирали... Тая игра я играем вече 30 години... Назначена е проверка по случая :)
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката *** мълчи.....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мисля ,че докато няма осъдителна присъда не бих надувал толкова много фанфарите досегашните крайни резултати общо взето не са в полза на обвинението. През последните десетилетия всички сме виждали как съда постановява съвсем друго и накрая се пита оти ручахме жабетата.
11
3
 
11
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Гарван гарваново око не вади? - интересно сега дали БСП-то ще си затраят за ГЕРБфемилигейт-а ;)
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След "Кумгейт,иде "Братгейт" и те така се редуват двете фракции на БКП.
9
2
 
5
 
! Отговори
Imammnogokinti преди 6 години
Верно,що не си пише "жандармерия"..на български.Кво му е.!?
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали Цецо Цървула рече, ме е смачкал на змията главЪта? А то във всеки град има по една-две такива групи, някои от които вързани с властта, които правят кинти с кво ли не. Митьо Дзъркела колко време управляваше Бургас и Слънчака. Ако не се бяха стреляли с Кравата, баровците си прибираха от парите му и си траеха. Явно тази група не е плащала на Суджуците поради което са ги изпържили. Така е у нас, взимаш кинти с далавери, плащаш на Суджуците, имаш чадър.
7
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Как какво, че шивачката на униформите не знае чужди езици. Да не си помислиш, че тези, които ги носят са неграмотни?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя статистическата служба МВР всичко знае и си записва за статистиката в тефтерите докато си бърка в носа и се почесва по та***те
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде знаете че се занимават от 2015, Що тогава не ги хванахте а ги оставихте да си развиват дейността до 2017.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Акцията в Русе-малко шум за плашене на гаргите и това е!Те само се преместват на друг клон до следващия път!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАТ НА ДЕПУТАТ,СИН НА ШЕФ НА КАТ -ВСЕ ЮНАЦИ С НУЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ.
2
3
 
19
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Това са българските малко по-специални части. Обикновено момчетата поработват там известно време, създават си контакти и бързо бързо напускат, основават фирма, занимават се с частен бизнес и в голяма част от случаите нелегални дейности. С една дума означава тръмплин към създаването на престъпна група.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GENDERMERY какво значи