Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?

Делото за трагедията на "Тракия" може да започне след 12 месеца
25 апр 2018 10:45,
134
Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса от жестоката катастрофа на "Тракия" може да е реагирал неадекватно по време на инцидента. Това обяви адвокатът на шофьорката, обвинена за трагедията, Николай Кокинов.

Той разказа, че е минал покрай мястото на произшествието няколко часа по-късно и лично е видял, че гумите на автобуса са били извити надясно.

"Предполагам, че при всички случаи водачът се е отклонил надясно", каза Кокинов пред Нова тв.

Още по темата

При жестоката катастрофа на 13 април на магистралата загинаха шест души, а над 20 бяха ранени. Шофьорката, изпреварвала автобуса по време на инцидента, бе обвинена за трагедията. Вчера Цвета Таскова бе пусната от ареста срещу 5000 лв. гаранция.

"Тя все още е в психически шок, като всяка човешко същество съжалява и страда, никой не е искал да се случи подобно нещо", обясни защитникът й.

Той припомни, че законът е квалифицирал това деяние като непредпазливо. "По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина", уточни Кокинов.

Той обясни, че на този етап има само оглед на автомобила и тепърва предстои да бъдат направени експертизи. Адвокатът прогнозира, че делото може да започне най-рано след 12 месеца.

"На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов  автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследването. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно. Засега обаче това са само предположения", каза още Кокинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимките на автобуса от катастрофата при Вакарел има следи от удар в ламарините непосред-Удар, който оставя толкова слаби следи, не може изобщо да помести автобуса. Т-пия шофьор я е чукнал при изпреварването и се е панорал и навил надясно.
69
2
 
10
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Експерта 73 Да се види шофьора може ли да кара колело? Ако можеше дори автобуса да се вдигне на две колела , пак можеше да го изправи. Но и автобуса не се е вдигал на две колела. Това е лъжа.
68
9
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Zohan 61 Там е работата че центъра на тежестта е много ниска и всеки удар от кола може да го измести дори удара да е перпендикулярно , но не и да го обърне.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га мама ми викаше да стана айдукат аз много се опъвах.Не е лесно кокинов, ... не е.
66
8
 
16
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Едва ли има нормален човек да се съмнява ,че вината е в шофьора на автобуса. Колата го докачила леко , нашия са паникьосал и обърнал автобуса.Удара бил страшен...Толкова страшен, че нямам думи.Ако не е реагирал изобщо и колата и автобуса щяха да си продържат по пътя.
65
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Италия приемането на еврото беше доста кризисно. Цените скочиха двойно
64
7
 
15
 
! Отговори
Експерта преди 6 години
Както и където до са се отклонили по закона на физиката не може една кола която тежи 1200кг.да обърне 15т.автобус това си е чиста грешка на шофьора на автобуса к що а какво да говорим ако е и държал телефон и е разговарял по това време.Другата причина е липса на опит от страна на шофьора на автобуса.
63
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Кокинов Смел Човек ! много ясно ,че реното не може да изхвърли от пътя автобус , ама фирмата не иска да плаща обещетения и ни правят на алтави .може автобуса да е завил първо наляво и тогава тя го е чукнала и после рязко на дясно .много често преминават в лява лента без да поглеждат назад .
62
5
 
19
 
! Отговори
ист преди 6 години
Само разсъждавамАко експертизата докаже че шофьора на Юнион Ивкони е виновен, следват дела и искове за десетки милиони обезщетения към фирмата. Другари, да не навредим на нашата донорска фирма.Нека бедната нещастна женица да е виновна, Нищо не могат да и вземат. Така бизнесът е защитен, а една съдба -майната и. Ами ако тези разсъждения са вярни.
61
11
 
5
 
! Отговори
Интересно.. преди 6 години
..накъде трябва да се отклонят предните гумите на автобус, ако в тях току-що отляво се е забил автомобил?....
60
5
 
6
 
! Отговори
Експерта преди 6 години
И шофьора на автобуса има за мен е завъртял рязко волана на десно.Ако трябва да ги съдят и 2мата трябво да са за причиняване на смърт по непредпазливост.
59
7
 
17
 
! Отговори
ДААА.... преди 6 години
РАЗБРАХМЕ ОЩЕ ОТ ПЪРВИ ПЪТ ЧЕ ИСКАШ ДА ОБВИНИШ ШОФЬОРА НА АВТОБУСА НО ШОФЬОРКАТА Е ВИНОВНА ЧЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛА РЕАКЦИЯТА НА ШОФЬОРА НА АВТОБУСА - ТРЯБВА ДА НЕ СИ НАРЕД С ГЛАВАТА ЗА ДА НЕ СЕ СЕТИШ КАК Е БИЛО АКО ТЯ БЕШЕ СИ ГЛЕДАЛА ПЪТЯ А НЕ РАДИОТО МОЖЕШЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА - ТАКА ЛИ Е Г-Н КОКИНОВ?????????
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам рено и да ви кажа предницата му е слаба. Влезеш веднъж два пъти в дупки и започват проблеми. При удара в рейса, влаченето и въртенето на реното давам гаранция, че кормилната система ще излезе от строя. Обаче експертите проверяват реното и казват, че технически проблеми няма, което води до задържането за 72ч на г-жа Таскова. Още по-невероятно е, гумата на тейса да е минала върху предната гума на реното - всичко ще стане на сол, ще хвърчат полуоски, биалетки, щанги и т.н.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата лъжат, нито автобуса се движил с 93 км./ч , нито реното с 110 км/ч
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блъскал съм се в предна лява гума на икарус с около 70км/ч. Всичко стана за секунда, аз бях виновен и се свестих притиснат до дясната предна врата на колата ми, а скоростния лост беше изкривен от моя полет над него. В катастрофата между абтобуса има много неясни неща, дано вещите лица да си свършат работта
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На времото по соц време беше още един комшия бутна със ЗАЗ-а един натоварен КРАЗ.На ЗАЗ-а му нямаше почти нищо а КРАЗ - се беше търкалял в нивата. Беше го нацелил в предната гума.
54
4
 
7
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
До ЖоСпоред свидетелката в автобуса шофьора е говорил по телефона, но я попитаха по време на инцидента дали е разговарял и тя отрече да е имало телефонен разговор непосредствено преди и по време на инцидента. Чети в предишните новини на сайта ако се съмняваш в твърденията ми.
53
6
 
5
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Ако автобусът се е наклонил надясно, най-добрата възможна реакция на шофьора е да завие надясно с цел да го изправи. Ако беше завил наляво със сигурност ще го катурне, заради високия център на тежестта.
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
продължават с глупавите "открития"! Колелетата на автобуса били завъртени надясно.Всек опитен шофьор, който вижда, че кола се опитва да се забие отляво на МПС-то му, ше реагира по рефлекс с цел отдалечаване от тарана! Множество фактори обусляват случилото се приозшествие. Тъпо е да се хвърля изцяло вината върху него. Имаме и народни мъдрости: И малкото камъче може да преобърна колатал и още: След като се обърне колата - пътиша много!
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче на снимките на автобуса от катастрофата при Вакарел има следи от удар в ламарините непосредствено пред лявата предна гума на буса.