Разследват престъпления по служба в "Медицински одит"

Проверяват случаи с починали пациенти, без да сезират прокуратурата
5
Разследват престъпления по служба в "Медицински одит"
Снимка: архив, БулФото

Разследване за престъпления по служба започва в Изпълнителна агенция "Медицински одит" след проверка.

Според прокуратурата служители в агенцията превишили правата си, за да не им бъдат съставяни актове за административно нарушение и да не им бъдат налагани глоби.

Проверката установила случаи на починали пациенти в болници, по които агенцията е извършвала проверки, но не е била сезирана прокуратурата. Всички материали, касаещи смъртни случаи в лечебни заведения, са изпратени по компетентност на съответните окръжни прокуратури за извършване на проверка за лекарски грешки.

Агенцията е утвърдила няколко документа, които противоречат на законодателството. Така например можело да се прави проверка без писмена заповед, допускала се възможност да не се съставя констативен протокол при проверка по документи в агенцията и при липса на нарушения и др.

Същевременно са открити случаи, при които едва в доклада се посочват констатираните нарушения. В тази връзка от прокуратурата са сезирали министъра на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Одит преди 5 години
Хайде сега ми кажете какво е това ОДИТ ... нямаме ли Българска дума, но сега е модерно да посмериканчваме вдичко. Скоро ще говорим на полубългарски.
2
0
 
8
 
! Отговори
Мимоза преди 5 години
Дааа, навсякъде хвърчат калинки, над стадото овце, в което сме се превърнали!
1
0
 
13
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Калинки, калинки...., хвърчат навсякъде !