Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?

Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадиция
6 авг 2018 07:00,
139
Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?
Кадър: YouTube

Три дни след като антимафиоти от ГДБОП закопчаха бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите, същото споходи и тартора ѝ. Той бе спипан в луксозен хотел на площад "Таксим" в Истанбул.

Още по темата

Покрай несебърския бос в хотел "Рамада" турските полицаи щракнали белезници и на общинския съветник на БСП от Бургас Бенчо Бенчев, зърнен бос, който води активен политически живот у нас. Столетницата вече му поиска главата, но… решението е на бизнесмена.

Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

За него лоша дума в Бургас обаче не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.

В турската компания на Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, а и вече върнати у нас. Те най-вероятно ще бъдат освободени, тъй като срещу тях няма обвинение, че са били членове на бандата на Митьо.

Несебърският бос излязъл от България на 30 юли за почивка с любима жена в Гърция. Като научил за акцията Митьо Очите напуснал Гърция с колата на Бенчев. Влязъл в Турция и заедно с приятелката си и общинаря отседнали в "Рамада". Там ги чакали другите техни приятели.

Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наетата от Бенчев стая. Управата на хотела нямала представа, че при тях се крие издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Тепърва разследващите ще установяват дали да подведат под отговорност Бенчев, който на практика е укривал Очите в истанбулския хотел.

През цялото време българските и турските власти са следили местоположението на Очите.

Разследващи разказаха пред "24 часа", че той не предполагал, че бандата му ще бъде заловена в негово отсъствие.

Прокуратурата предполага, че връщането му от Турция у нас ще бъде скоро. Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Според обвинението бандата му, която се състои от общо 9 мъже, е рекетирала печеливши бизнеси по Южното Черноморие. Ако собственик на погребална агенция, такси или вендинг автомат не отчитал такса "спокойствие" на групата, бил наказван със заплахи, побоища и палежи.

Спецпрокурори и следователи пък търсят доказателства, че зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е прал през фирмите си мръсни пари от бандата на Димитър Желязков.

Везните наклонили към тази версия, след като антимафиоти от ГДБОП намерили бележки в дома на общинаря, в които пишело колко пари трябва да се броят на Очите.

Засега срещу Бенчев няма обвинения. Тепърва ще се изготвят експертизи, които да потвърдят евентуална връзка между фирмите му и парите от бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
22
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Нищо няма да излезе от това, прокуратура и съд работят или под натиск, или за пари, но не и според повелите на закона! Мафията просто ги мачка! Кой е тоя съдия или прокурор, който ще си сложи тоя таралеж в гащите, нали веднага ще получи обаждане, знаем къде живееш и в кое училище учи детето ти! Това са хора с много пари, много силен гръб и без скрупули! Такива нямат място в затвора, на такива мястото им е на 2 метра под земята! И ако имахме работещо и независимо ДС, щяха да са там, а не сред нас
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, пазете си мандрите! Комунистите идат.
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял ден отне на Касиера да пусне парите за герберските ***! Добро утро, пчелички неуморни!
71
4
 
1
 
! Отговори
К.Нинова преди 5 години
"Имам въпрос. Ще го задам не като председател на БСП към няколко овластени персони, а като мъж към мъж. Г-н Ердоган, вие сте най-гласовитият защитник на Истанбулската конвенция и на правата и достойнството на мъжете. Всички, които сме против нея, сме тъмни сили", според вашите думи. Питам ви, никой ли от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва един борец за свобода с вериги на краката?"
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормална държава такива Босове обслужващи олигархията и партокрацията отдавна щяха да са излежали 20 годишните си присъди и щяха да бягат боси с гегата подир овцете!
69
2
 
13
 
! Отговори
Отврат преди 5 години
Ако имахме работеща съдебна система, България щеше да е едно добро място за живеене. А сега е пълно с псевдо бизнесмени.
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го хулете Митака вижте, че не е опасен белезниците са му сложени проформа отпред, докато на обществено опасната кметица от Младост винаги са зад гърба или цялостни окована с колан.
67
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Партизанинът "Очите" е открит в тайната квартира на ятака Бенчев и арестуван от империалистическите агенти. Очевидно комунистите отново са минали в нелегалност или поне част от тях. Очаквам с нетърпение времето, когато в Бургас ще вдигнат паметник на другаря "Очите" и млади пионерчета ще му поднасят венци. Антифашистът "Очите" води своята непримирима борба с нацистките гадове като ги трови по Слънчака с нискокачествена дрога.Смърт на фашизма! Свобода на народа!
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдейки по веригете им, онази кметица ако хфане Митьо ще го изяде с пърцалките.Тоя пинчер, онази дого аржентино...
65
1
 
3
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До ПичЯдосала се е, че и тя няма.
64
3
 
12
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова."Ама колко се е ядосала? :))) Леко е зачервила бузките и пулсът се е качил с 10 удара в минута :) Другарите много ме радват понякога, демагогията им няма край.
63
1
 
13
 
! Отговори
Беее преди 5 години
Пародия за офтси. Бсп се правят на ощипани, га вземахте сухо не се разграничавахте!? Греб не пипаха хората на столетницата, щото такава явно е договорката(да не се дебнем, че ще вземем се хванем). Ама теа пусти козички разклатиха мафиоправителствения баланс в овчарника. Тц тц тц
62
1
 
2
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До ЕднаДа не споменаваме, че в Хага са едни други съдилища и не засягат еднополовата любов :)
61
3
 
12
 
! Отговори
до 61 преди 5 години
Мутро СИКаджийска и *** на дебели бакянски ***! Да ти обадя, мутро СИКаджийска, че въпросният Митьо Очите винаги е бил авер на банкянската мутра, винаги над него е бил опънат огромен ГЕРБаджийски чадър и престъпленията му са били прикривани, защото много добре е плащал! А този селски театър, който ни го играят сега, е за отвличане на вниманието, заради свинщината с Иванчева и заради казуса "Магнитски", който напредва със страшна сила! И банкянската мутра всяка нощ се напикава от страх
60
1
 
1
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До ЕднаАко беше в Русия можеше и да мине това, но в Турция проблеми с отношенията м/у мъжете никога не са имали. Виж тези м/у жените май ги дразнят.
59
0
 
3
 
! Отговори
Eх Балчик,Балчик, преди 5 години
а тук,кога?
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далеч съм от мисълта ,че пенсионерския електорат на БСП(тия дето си хвърлят пенсиите през балкона всеки ден) ще бъде някак си засегнат от скандала с гравитиращите криминални елементи около партията Но нормалния българин за тия не би гласувал И за това те кмет на СФ ,никога не са имали
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Желязков бил полу-легален - той се е криел, а никой не го търсел
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го хулете Митака вижте, че не е опасен белезниците са му сложени проформа отпред, докато на обществено опасната кметица от Младост винаги са зад гърба или цялостни окована с колан.
55
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега разследващата журналистка и съдружничка на Цв.Василев Елена Ончева да напише най-важната статия в живота си,а именно за връзките на Партията с Мафията.Май си присвоява името журналист - по скоро е манипулатор.Стига е писала как порой съборил съборил 2 кола на граничната ограда. Смешничка!Партията помагаше на Мафията да укрепне през 90-те години,а сега Мафията й помага да се върне на власт, че при Червените най-мащабно и безнаказано се краде.Дружба навеки-от 9.09.1944г.