Фараона: Нито едно голямо богатство у нас не е заченато без държавата!

Грешката на Баневи: Превеждали големи суми към лични сметки
13 дек 2018 12:30, Анисия Иванова
64

Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата! Това призна Иво Недялков - Фараона в "България сутрин" по повод акциите на прокуратурата срещу богатите, със задна дата.

След като съдът преди дни остави семейство Баневи зад решетките те обжалват пред Апелативния специализиран съд мярката си за неотклонение.

Двамата бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември, като са обвинени в седем престъпления от общ характер.

Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница, Баневи са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и изпрали повече от един милиард лева. Майката на бизнесмена Мария Банева също получи обвинение.

Още по темата

Според Недялков в тези процеси доста трудно може да се реализира наказателна отговорност, особено когато става дума за големи икономически структури.

"Дали си предприемач, или банкер - винаги си с единия крак в затвора. Може да се намери слабото ти място и да бъдеш ударен по всяко едно време. Хората, които управляват големи структури, не си дават сметка, че като собственици не могат да следят всички сметки, които минават през компанията", сигурен е Недялков.

По думите му Баневи най-вероятно са допуснали грешка, че са превеждали големи суми от компанията към личните си сметки.

И призна: "Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата!

"Някои създават структури, с които слагат поставено лице за собственик. В същото време годишните такси плащат съсобственици и с кредитни карти. Това е много добре за разследващите, защото могат да докажат връзката между компанията и офшорната фирма", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В началото на новия капиталистически режим, се появиха всякакви мошеници от цял свят, които приложиха стари схеми на пирамиди, приложени по-рано на Запад, върху все още наивните граждани на България и при липса на защита от закони срещу тези мошеници. Мошеници от Изток и Запад дойдоха в новото Ел Дорадо - България. Рекламираха се по телевизиите, властта беше заета да руши комунизъма и всеки западен бандит и мошеник беше добре дошъл да помага.
28
3
 
15
 
! Отговори
Трю стори преди 5 години
Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата!
27
2
 
10
 
! Отговори
До "питащ" преди 5 години
Личи си младото поколение, което има дипломи без знания! На теб ***, не ти ли е казвала "На мама слънцето", "На мама златото"...Ботев не е по-голям от Слънцето, нали? Тогава да съдим ***, че се е гаврила със Слънцето! Хайде цялата младеж да остави коментарите на по-уравновесените и грамотни, които разбират от метафори и преносен смисъл.Точно затова се бълват скандал след скандал, защото се захващат за всяка казана дума, без да разбират подтекста.
26
3
 
30
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
"Любопитно е как точно Домусчиев е успял да спечели толкова пари, и как се е превърнал в един от най-богатите хора в България."А теб това защо те интересува? Какво ще те обогати ако узнаеш, с какво ще подобри животът ти към по-добро? Или на теб всичко ти е наред и някой те е назначил да съдиш как другите са забогатели?"*************************************Политиците и олигарсите са неразривно свързани и са забогатяли чрез нашите пари - от данъкоплатците. Затова ще отговарят пред народа!
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм с капитализма, но нека на всеки се даде равен шанс, всеки да получи равен капитал и тогава да започне състезанието и конкуренцията. Който може ще се докаже като предприемач и индустриалец, който не може ще фалира и за него ще бъде по-добре да работи с хубава заплата при тези които са успяли. Но никъде не е било така.
24
1
 
13
 
! Отговори
контратеза!!! преди 5 години
100 милиона евро за начален капитал-съвсем малка част от активите му бре!!!!
23
2
 
8
 
! Отговори
контратеза!!! преди 5 години
Ха ха ха!И пет-седем живота напред да имате по 75 години средно-пак няма да стигнете и половината от активите на градския на *** бре!А градския на дришу е знаменития Ице Бисераки бре!Всички го мразите-но ако по невероянтно стечение на обстоятелствата бъдете на неговото място-АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ от активите му!Щото сме съученици и приятелчета ще ви открехна-само в Рим жена му е собственик на огромна верига супермаркети бре!Той даде над 100 евро още преди 12 године за да стартира!!
22
1
 
26
 
! Отговори
До всичко знаещите! преди 5 години
Деца вижте чий кадър е Иво Недялков -Фараона и тогава филосовствайте.Като не сте преживели времето на пирамидите през 90те,поне питайте или проверете и тогава ни обяснявайте на нас съвременниците.Не продавайте на краставичар краставици,ние много добре помним кой къде и какъв е бил мушмороци,голобради.
21
1
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Съгласен съм с това, че богатствата на олигарсите се натрупват с помощта на държавата. Но, не съм съгласен, че Банев е направил "неволна" грешка, за това което е направил! Банев да бъде осъден за присвояване в особено големи размери и с максимална присъда!
20
3
 
2
 
! Отговори
до питащ преди 5 години
като станеш майка, ще разбереш отговора.... п.с. в турция още правят опити , имаш шанс..
19
1
 
13
 
! Отговори
До Веско преди 5 години
Веско,объркал си стената на нужника със сайта.Няма казарма,иначе с тези данни щяха да те вземат трудовак, заедно със тия от Столипиново със същото IQ !!! А вие малките и не знаете кой е офицера от ДС,служител на Кинтекс и ,,баща" на най голямата пирамида и най накрая в затвора и отново.........
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17 Де ,да бяхме зле и ние като Чили!Там токът е евтин и има опасност държавата да ти даде бонус 1-2месеца безплатен ток!Земеделието на Чили не можем да го стигнем и след още 30г.
17
2
 
7
 
! Отговори
мда преди 5 години
да връщат парите на държавата съда да ги осъди эаради това което са правили, сношение с държавата ,приэнава фараона да докажат теэи милиони,и иво да каже
16
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чили в момента са зле като в България. И не Пиночет, САЩ организираха преврата, Пиночет беше само марионетка като оня украинеца Порошенко.
15
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Любопитно е как точно Домусчиев е успял да спечели толкова пари, и как се е превърнал в един от най-богатите хора в България."А теб това защо те интересува? Какво ще те обогати ако узнаеш, с какво ще подобри животът ти към по-добро? Или на теб всичко ти е наред и някой те е назначил да съдиш как другите са забогатели?
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Боко Бидоня от село Банкня, кварталната мутра, как точно натрупа милиардите си ?
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любопитно е как точно Домусчиев е успял да спечели толкова пари, и как се е превърнал в един от най-богатите хора в България. Смята се, че в момента той управлява активи за над 3 милиарда евро, а по банковите му сметки има поне 500 милиона в европейската валута. Като всеки олигарх и той уж започнал бизнеса си от търговийка на сергия, когато е едва на 20 години откъдето идва и прякора му Киро джапанката. В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куф
12
3
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Родината от тез, спаси си Пиночет,но само в Чили имаха късмет !
11
7
 
13
 
! Отговори
Свръх иронично преди 5 години
- Обичам го тоя Комунизъм, който мисли за Човека! - Само БКП/БСП!
10
3
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
БКП ООД...СДС ООД... НДСВ ООД... ГЕРБ ООД ......Е те това е...