120 обществено полезен труд... За счупена челюст!

Съдът в Добрич даде присъда за престъпление отпреди 4 г.
14 дек 2018 21:49,
5
120 обществено полезен труд... За счупена челюст!
Снимка: Pixabay

120 часа обществено полезен труд присъди Районния съд в Добрич на 38-годишен мъж.

Той е признат за виновен за това, че на 3 април 2014 г. в Добрич, ранил друг човек. В резултат на спречкването между двамата пострадалия получил затруднения при дъвчене и говорене.

От данните по делото става ясно, че подсъдимият и потърпевшият не били в добри отношения. В деня на нападението те се срещнали в района на автогарата и започнали разговор, пише "Монитор".

След известно време, изненадващо, 38-годишният нанесъл удар с юмрук в лицето на пострадалия. Последният не могъл да реагира и да се предпази, паднал по гръб на земята, ударил си главата и от устата му потекла кръв.

Счупен му бил един зъб, а друг бил силно разклатен и впоследствие се наложило да бъде изваден.

Подсъдимият е обжалвал първоинстанционната присъда с настояване да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение, но след цялостна проверка на обжалваната присъдата, Окръжният съд прецени, че искането му е неоснователно.

Съдебният състав счете, че направените от първата инстанция изводи за авторството на деянието и вида на причинената телесна повреда са правилни, а наложеното наказание е съобразено със степента на обществена опасност на деянието, със съдебното минало на подсъдимия и отношението му към извършеното.

38-годишният нападател подлежи и на задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 9 месеца с периодичност 2 пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 5 години
Аз го них наказал така :Три месеца неплатен отпуск ,ако работи.И през това време в някое от зсбутаните добрички села ,да помага на старците .Да им ,чисти ,готви ,пазарува,чисти дворове,води на лекар и вдичко останало което е полезно за другите.Иначе. ще ,,виси на лопатата покрай пътя ,уж че помага.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоя който е дал тази присьда на бабаита си е направо подигравка! Значи, му чупи зьб и още един му раклатил силно и той бил за вадене на претьрпефшия и + деформирал му и ченето! Цццццц, най малко 3 годинки затвор и глоба от 20 хил...лв е трябвала да бьде дадена присьдата на джошуа!
2
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОТ СЪДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ!!!ТОВА Е СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА И ЕДИН МЕСЕЦ В ЗАТВОРА МИНИМУМ ЩЕ МУ ДОЙДЕ ДОБРЕ НА ТОЗИ!!!ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ТАКАВА ИЗМИСЛИЦА В БЪЛГАРИЯ НЯМА!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Заглавието е връхтъ...