"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!

Прокуратурата: Налице е основание за изменение на мярката в по-тежка
Обновена: 19 дек 2018 15:32 | 19 дек 2018 12:00,
83
"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че Ценко Чоков демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение "домашен арест".

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше засечен в понеделник в столично заведение, въпреки че е под домашен арест.

Прокуратурата разбрала за снимките от медиите, но информацията била потвърдена и от надлежна справка от МВР.

"Това е категорично отклонение и е налице е основание за изменение на неговата мярка в по-тежка", настоя Арнаудова пред bTV.

Още по темата

По думите й Чоков видимо е в добро здравословно състояние, не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, така че няма пречка той да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото. И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

За да се избегне натиск срещу свидетели, магистратите са разпоредили Чоков да е задържан в апартамент в Студентски град, а не в Галиче, но преди дни бе изловен в ресторант в "Драгалевци", поръчвайки си храна и вино.

От снимките е видно, че няма и помен от купищата му болежки, които го "измъчваха", докато бе в килията.

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Кога и дали ще се случи? Ще разберем!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направил е за смях артистите, поне да му дадат главната роля за филма "Лековерните съдии".
27
1
 
27
 
! Отговори
! преди 5 години
Време е да се замислим като гласуваме следващия път, кой предлага съдебна реформа и кой "стабилност". Мен лично до гуша ми дойде от наглеци и дерибеи
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е подигравка с правосъдието, с държавата и с нас, на всичкото отгоре използвайки легални вратички в правото! И това е поредния случай!
25
1
 
21
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
А колко много ценковци има. Но медиите не дават гластност. Дано скоро Ценко се озове в ноаилка, след като си позволява да злоупотребява с това. Желая му пълна парализа от врата надолу, да го видя за какво ще си харчи натрупаното имане и как ще си кара скъпите коли
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е трудно в България да намериш подкупна личност,дори три! За това трябва да въведем минимум демокрация при явни престъпления,поне както е в САщ,Русия,Китай...!
23
2
 
19
 
! Отговори
бибитко преди 5 години
ЕДно време викахме "Аз ги хващам, те ги пускат", сега трябва да викаме "Те ги хващат, аз ги пускам"
22
0
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Докато бъде постановена на следваща инстанция присъда/и ако въобще бъде постановена присъда 'виновен"/ бате Чоков няма да влезе в затвора въобще понеже срока на задържане под стража ще се приспадне от срока на затвора ....и така....
21
1
 
18
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Арест и за "лекарите", поне за 72 часа, а може би и за постоянно. Със сигурност може да укрият доказателства или да извършат повторно престъпление.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да помоля,вси депутати и минисри.Господа и дами,чуйте от жена ми,че в живота нещо не е в ред. Като се приберете дома,седнете пред компа, и гледайте вилма,ЗЛАТНИЯТ ВЕК,какви българи е имало,поучете се от тях.България над всичко
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, кмета на ГЕРБ от село Галиче щели да го съдят, ти да видиш...чистка на партийните редици..А Ивайло Московски кога? - този убиец на собственото си дете.........Суджуците - кога?Джи Пи груп?Крусев?и т.н.
18
0
 
33
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Вие, уважаеми съдии, прокурори и полицаи! Осъзнавате ли, че не сте в състояние да се справите с един обикновен селски бабаит?! Поне малко срам не изпитвате ли???
17
0
 
8
 
! Отговори
до Професора преди 5 години
Изглежда състоянието ти рязко се е влошило преди Коледа
16
1
 
19
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Българска работа! Крадат, крадат и като видят зора веднага се"разболяват"!
15
0
 
18
 
! Отговори
доктор гигълс преди 5 години
Не разбрахте ли вечее че винаги доктора е убиеца.Арабадджиевци Баневци Чоковци вън от попанделата.Кои ги задържа тези честни хор.Вътре в затвора само кмета и заместник кмета на Младост.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ценко Чоков прави по сто поредни лицеви опори без проблем и скоро се връща в Галиче.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цеко Чоков с увреждания !Нинова с абсцес !Радев с вето !Системата убива !
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10В случая лекарите са виновни, защото от съда, ако не се съобразят със заболяванията му после ще осъди държавата в Страсбург.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бананеви са,бандеровци,капиш
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и второто мнение на "лекарите" е било, че Чоков е тежко болен.
9
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чоков наследник на ***-приватизаторката. Има същите качества. Достоен за партията!