Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца

Искал на всяка цена да отнеме живота й - бил я, клал я...
128
Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца
Снимка: Булфото, архив

Стефан Станев, който уби по особено жесток начин 29-годишната си приятелка Виола през лятото на 2017 г., ще прекара следващите 22 години и 6 месеца от живота си зад решетките. Решението за това е на тричленен състав на Върховния касационен съд, който оставя в сила присъдата на Софийския апелативен съд.

Още по темата
Решението на ВКС е окончателно.

Стефан, който е наркоман и е бил лекуван, е изтезавал приятелката си Виола 50 минути преди да я убие.

Съседи в блока в столичния квартал "Света Троица", където двамата живеели, чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни 2017 г. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й.

Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев й показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си. След това 29-годишният убиец запалил мощния си джип "Волво ХС 90" и тръгнал към морето.

По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв. Станев беше задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта.

Пробата му показа, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Едва след смъртта на младата жена стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. Ако някои им беше обърнал внимание вероятно днес Виола щеше да бъде жива.

В мотивите към присъдата си тричленният състав на ВКС посочва, че както първостепенният, така и апелативният съд са пределно ясни в актовете си – извършеното е "изключително тежко“ по смисъла на НК както по начина на извършване, така и с оглед причините и умисъла на дееца за извършването му.

Проявеното впоследствие осъзнаване, признание и съжаление за стореното не намалява обществената опасност на същото, нито снижава обществената опасност на дееца на фона на проявената от него неоправдана агресивност и жестокост, допълват магистратите.

Правилно съдът е калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства упоритосттта му да причини смъртта на Виола Николова по всякакъв начин – чрез удушване, безуспешно, с помощта на клане с един, два и накрая три ножа с наранявания в дълбочина във врата й, с което накрая е успял, пишат още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре, ама на ромите дето убиха и изнасилиха баба във великотърновско що им дадоха 8 години ?
64
1
 
16
 
! Отговори
Дано! преди 5 години
Надявам се този човек да не излезе жив от затвора, а смъртта му да бъде мъчителна, както на момичето. А преди това да изживее всички гадости, които могат да му се случат в затвора по няколко пъти!
63
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и като излезе ще убие още някоя тогава от яд че е бил в затвора до животс лопатата и в белене да се изхранва
62
1
 
8
 
! Отговори
Отегчената вина преди 5 години
Толкова утежняващи обстоятелства, че са даже отегчаващи ... -----Правилно съдът е калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства...
61
1
 
9
 
! Отговори
Отегчената вина преди 5 години
Тая вина толкова е утежнена, че чак е отегчена------Правилно съдът е калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства ...
60
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Присъдата цели превъзпитание, а не отмъщение.Ние не сме чифутската ,,държава '' САЩ.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След десет години ще е вънка- предсрочно условно за добро поведение и работа
58
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Виждам, че тролчето Гочу е тук, познавал си ВиВ, а ? Е, аз пък познавам Стефан Станев и брат му познавам, който учи в Лондон, но не съм тръгнал да си измислям като теб.
57
6
 
5
 
! Отговори
Бхк преди 5 години
Не сме сигурни,че това е убиеца. За да му е по-лека присъдата сме му уредили плазма и напитки.
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъден е само щото се даде гласност на случая. Иначе щеше да плати 3 хиляди или 5 хиляди и да си ходи по живо по здраво. Интересно ми е съседите на двойката как успяват да спят изобщо нощем, знаейки че някой е бил заклан, щото са решили да си трайкат.
55
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде по нормалния свят биха му дали доживотна, а в държавите от третия свят биха го убили публично.
54
4
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Гошу:Ти, осъзнаваш ли, какво си написал!? Знаеш, ли че в такъв случай, ако е вярно написаното, си съучастник в убийство!? А, знаеш ли още, че на всичкото отгоре подклаждаш и псевдо-патриотични настроения, тук има хора, които на базата на написаното от теб, ще одобрят поне донякъде постъпката на тоя ***!? А!?
53
2
 
20
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Направо я закривайте, тая държава! То напрактика такава няма! Вярно, че в Норвегия максималната присъда и за най-голямата изродщина е 20 години, и там затворите са направо хотели с 5 звезди, ама поне присъдата е с опция за повторение на тия 20 години, ако сметнат за нужно, колкото трябва, за да не излезе тоя, дето не бива да излиза! Брайвик, например! Ние нито сме Норвегия, нито сме държава!
52
1
 
21
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Абе, какъв е смисълът този да търка нара в затвора на държавна издръжка 22 години и 6 месеца... Момичето няма да се върне, и това не е справедливост. Не му отнемате живота в замяна на нейния, който той отне, по особено жесток начин! Нима, това е справедливо!? Да му оставите надеждата, че все един ден ще излезе!? Какво е това, бе!? Правосъдие!!! Та, вие направо поощрявате зверовете убийци в човешки образ!
51
3
 
21
 
! Отговори
дф преди 5 години
"Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията"не народ а ***.Пфу!
50
2
 
22
 
! Отговори
до Гошу преди 5 години
А бе, отворко! Имаш ли представа Маргарита Попова колко отпадъци помилва с благословията на Плювналиев и то тихомълком? А че искаше да отпадне доживотната? Това помниш ли го? За пореден път се убеждавам, че от гербераста по-нагло същество няма!
49
9
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
2 дена се броят за 3 при добро поведение и работа в затвора. Смятайте сами кога ще излезе. Има и амнистии, задължителни за Президента. Йотова е помилвала към 30 човека досега, Гоце май към 300. Ако съм на бащата на Вив, която познавах лично, щях да платя на ц и г a н и t e вътре да го е*ат поне месец, преди да го пребият до смърт...Познавах я лично, онзи изрoд я уби, защото и видя кореспонденцията с един богат турчин, дето я обожаваше и я искаше за жена. Ама това няма никога да го разберете, защото МВР няма да ви го кажеП.П.житан, ром, ***, ***....да ви *** майкатa пробита н
48
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В почти всички случаи на насилвани и/или убити жени/ вкл и този/, насилието е продължавало години, но жената винаги се е връщала при мъжа.Ясно е, че жените обичат " лиши момчета", "да има тръпка" и " да е пич"Никога не биха обърнали внимание на момче, което се държи добре с тях.Имате право на това,но нямата право да се оплаквате после.Имали сте избор и сте го направили.
47
0
 
23
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
За първи път чувам, че имало "първостепенен съд". Вероятно има и второстепенен и третостепенен и т.н. Човек винаги може да научи нещо ново в този живот.
46
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
би трябвало както е в САЩ...да ги съдят за стотици години...на този и няколко смъртни присъди са му малко...и тези полицаи и прокурори,които не са обърнали внимание... каква отговорност ще понесат...или просто си взимат тлъстите заплатки...и в инспекторатите по образованието...и в здравеопазването...и къде ли не...от жалби често няма реални последствия...