Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Отново му отнеха шофьорската книжка, не бил изряден
Обновена: 24 апр 2019 16:01 | 24 апр 2019 15:58, Камелия Цветанова
161
Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина.

Кърджалийският окръжен съд му отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България", която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца, а семейството му пострада сериозно.

Още по темата

Местан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът приема, че забраната за напускане на пределите на страната се явява прекомерно ограничение.

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално поведение на обвиняемия позволяват извода, че и без прилагането на мярката същият няма да осуети развитието на воденото срещу него наказателно производство, съответно няма да избегне наказателната репресия, тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина", са мотивите на съда.

Определението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно Прокуратурата повторно отне книжката на Лютови Местан, след като събра достатъчно доказателства, че обвиняемият не е бил толкова изряден шофьор, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирано от 24 часа.

Първоначално свидетелството за съдимост му беше отнето след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, но съдът отмени тази мярка с аргумента, че Местан не е обществено опасен. Във връзка точно с това прокуратурата събирала доказателства дали Местан е изряден шофьор.

Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили.

Установило се, че Местан имал един акт и 13 фиша от 2013 г. насам и всичките били за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Май верно сме си рая! Пак ни яхнаха!
49
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За недоказан подкуп се поставят пранги и строг тъмничен затвор! За убийство се връща шофьорската книжка и се дава свобода на виновника, да пътува даже в чужбина! Поне гривна му сложете, така от кумова срама!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И така джобното главно прокурорче на Тиквата взема "делото под специален надзор"- пуска Местан да ходи при шефа на Тиквата в Анкара.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина."Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да се укрива в Турция.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи юнаци, вече сте ***!
45
1
 
18
 
! Отговори
Сега като преди 5 години
изчезне в Турцистан, ко го праим съдията дето му свали забраната ????
44
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие на това държава ли му казвате?Вие на това народ ли му казвате?Ревете по форуми колко лош бил Соца?Е, колко от вас са по над 50 годишна възраст за да могат Безпристрастно да направят сравнение с това какъв е живота ви днес?Винаги и навсякъде е имало, има и ще има класово общество и политически елити, но дори при Бай Тошо имаше рамки на позволеното и допостимото, а днес - пълен неофеодализъм!Може още много да изброявам, но вече е напълно безсмисленоПоследният да угаси осветлението
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такива неща. Държавата е щанд , всичко се случва за съответната сума. Като не искате нормална държава, това получавате...
42
1
 
16
 
! Отговори
Идиотска държава! преди 5 години
Пуснете го да се чупи, и после му търсете пушека! Как може да напуска България, той е убил дете, що за *** могат да го разрешат това!? Днеска съобщиха, че имал над 15 акта за превишена скорост и не ги е платил, водят го за обществено опасен, а съда го пуска да напуска държавата, това правосъдие ли е?
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прокуратура и съд, докога ще се гаврите с народа и с държавата??? Вмирисахте се на лой и гной!
40
0
 
22
 
! Отговори
6i6a преди 5 години
Ние сме най търпиливиа народ мачкат ни правят каквито си искат. Време е да зимаме гегите за да може нещо да се направи в тази даржава. местан та той е един от всички ***....... и като онези в парламентарниа нужник.
39
0
 
26
 
! Отговори
Цацара преди 5 години
Цацар, ко стаа, брат ми ? Нъл щешИда *** зимаш тва делУ под контрол ? Де ти контрол, ба Цаца ? Или си искал да кажеш ,че взимаш под контрол, да не би Местан да пострада, а ?Май да!
38
1
 
39
 
! Отговори
www преди 5 години
ТАЯ ДЪРЖАВА КОЛКО ПЪТИ НИ ДОКАЗВА ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА ..НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ИМАМЕ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО - А ТОЗИ ЩЕ НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ...
37
3
 
27
 
! Отговори
Абеквоставабе преди 5 години
Пак протести ли си просят.. Народа иска затвор!
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е била 500 години турски вилает. Май 700 ... :Д
35
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Местан всякакви забрани падат. Забраните са за простолюдието. Тотален контрол на съда в Кърджали трябва....срамота е така демонстративно за Местан да не важат законите в държавата ! Факт е , че за него не важи и знак СТОП. ...жалко за погубен от дете и ужаса за семейството му !!!!
34
2
 
25
 
! Отговори
Разяснение преди 5 години
Бягството в турското посолство дали е разрешено? Ако може някой знаещ да ни осведоми.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 44 имам предвид тоя от форума дето ни трие коментарите всекк пък като види нещо дето и бегло прилича на синонима на римлянин и на онова дето го прави вятъра
32
2
 
22
 
! Отговори
Аналлибераст преди 5 години
Ако се въведе закона за прецедента, както е в САЩ, нашите продажни съдии ще внимават повече. Щото според този закон ако Местан му отменят гаранцията и може да напуска страната, то всеки след него убил човек на пътя ще може да прави същото.
31
3
 
17
 
! Отговори
Любопитко преди 5 години
Нещата вървят че Гн. Местан ще се окаже прав че" Единствено възможния начин това да не се случи е да не бях там" ще се окаже че не е бил там... Машалааа.