Убиецът от Сотиря нападнал Кристин с камък, чака го 30 г. затвор?

Признал си всичко, бил пиян по време на престъплението
Обновена: 19 авг 2019 09:17 | 19 авг 2019 09:17,
57
Убиецът от Сотиря нападнал Кристин с камък, чака го 30 г. затвор?
Снимка: БулФото

Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт. Това каза пред Нова говорителят на главния прокурор Румяна Арнаурдова по повод жестокото убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Основен обвиняем по случая е 21-годишният криминално проявен Мартин Трифонов.

Още по темата

По думите на Арнаудова, убиецът е обяснил в подробности пред разследващите интензитета и начина, по който е нанесъл ударите, с които е умъртвил момичето.

"Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.

Тя беше категорична, че няма данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип.

"Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота", обясни Арнаудова.

Вчера стана ясно, че Мартин Трифонов е признал първо вината си на назначения му служебен адвокат. Защитникът обясни пред bTV, че става въпрос за смразяващи детайло за престъплението.

Мартин осъзнавал какво е направил и твърди, че съжалява за стореното. Изтъкнал, че първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението.

Според неговия служебния защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

Днес е ден на траур в община Сливен заради убийството на 7-годишното дете.

Припомняме, че в събота прокуратурата повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство.

По информация на наблюдаващия прокурор, днес прокуратурата очаква да получи по факс експертна справка от ДНК-специалисти от София. Те са присъствали на място в деня на убийството, като от първите изследвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов, предава БТА.

Съдът ще прецени в зависимост от състоянието на обвиняемия къде ще бъде разгледана мярката. Трифонов все още се намира в болница, където в събота бяха повдигнати обвинения.

Най-тежкото наказание за убийство е доживотен затвор без право на замяна, може да бъде доживотен затвор или 30 години затвор. Наказанието за изнасилване е от 15 до 20 години, за блудство - от 10 до 20 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дасикане Рома са велики български граждани , тоест Катун дошъл по Византия у нас и сега регистрирани като български граждани , чудя се ако ги няма близо 2 000 000 Роми у нас колко ли Населние ще остане
10
0
 
24
 
! Отговори
логичен бг патриот преди 4 години
Ако имаше закон за кастрацията, това нямаше да се случи, защото тогава нямаше да е умствено увреден битов алкохолик.
9
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОЗИ ЛИ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯ ИЛИ НЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЗАЩОТО ГДБОП НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАТОПЯВА ХОРА ЗА ДА СИ ПРИКЛЮЧИ ДЕЛАТА!!НЯМА СВИДЕТЕЛИ А ТОЗИ ПОЛУЧИ ПРИСЪДА ОЩЕ ПРЕДИ ДА ГО ХВАНАТ! СЕГА МОЖЕ ВСИЧКО ДА ГО НАКАРАТ ДА ПОДПИШЕ!ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ ЗА ГДБОП Е ПРИОРИТЕТ ДА НАТОПЯВАТ И ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ НА БАЗАТА НА СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ !!ВИЗИРАМ СЛУЧАЯ МИРОСЛАВА ОТ ПЕРНИК И САМОУБИЛИЯ СЕ ДОКАРАН ОТ ЗАМЕСТНИК ШЕФА НА ГДБОП В АПАРТАМЕНТ ЗА КОЕТО БОРИСОВ ГО ПОХВАЛИ А НЕ ГО УВОЛНИ!
8
0
 
42
 
! Отговори
изумен преди 4 години
И съдиите наистина ли смятат ,че това *** , което напада ,изнасилва и убива дете след 30 годишна присъда , която с работа ще се редуцира до 20г може да се поправи ? Ще излезе на 40 в разцвета на силите си и ще прави същото и още по-лошо. Кастрация и смъртно наказание!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези глупости , до кога ще го тънтуркате тоя ***. Да не би да му вярвате че съжалява, подучен от адвокат естествено. Тая физиономия не знае какво е да се съжалява. До кога данъкоплатците ще храним ***? Да видим присъдата.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат предвид Българизиранот/побългарено Ромче от Сливен ли?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе, той гласоподавателя невинен, те само медиците виновни (според коментаторите вчера), че:1. Не са му дали хапче на ***,2. Не са му мерили кръвното,3. Не са го включили на система.После се чудите що народа избира терминал 1/2.
4
0
 
19
 
! Отговори
Алек преди 4 години
До ЗастаряващВсички на това се надяват "момчетата вътре", иска ни се да е така, но не знам защо правите разлика между него и тези вътре? Те не са там, за да успокоят обществената ни съвест и да го накажат вместо нас....Едва ли...ще си излезе на 40 като закоравял убиец готов отново да убива.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да.. след поредното групово изнасилване ще се случи инцидент да залитне от парапета на втория етаж падайки на врата си.....
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъв затвор. Ще храним ненужен жагал с даници. На площада и да бъде убит с камъни, да види реципрочност
1
1
 
25
 
! Отговори
Застаряващ преди 4 години
какви 30... той е най - малко за 100, но момчетата от вътре ще го оправят и за по - кратко