Гешев смята, че работата му е засегнала интереси

Според Етичната комисия той отговаря на изискванията за главен прокурор
55
Гешев смята, че работата му е засегнала интереси
Снимка: БТА, архив

Заместник-главният прокурор Иван Гешев смята, че протестите срещу него са следствие от работата му, засегнала политически, икономически и криминални интереси.

Още по темата
Гешев беше изслушан от Етичната комисия към прокурорската колегия, като това е част от цялата процедура за избор на главен прокурор, в която той е единственият кандидат.

По думите му гражданите имат право да изложат своето мнение, стига да не нарушават закона, предаде БТА.

Той допълни, че никой не го е карал да участва в процедурата за нов главен прокурор или да работи като обвинител и атаките срещу него са част от работата.

В доклада си Етичната комисия прие, че Гешев отговаря на изискванията и че не е накърнил общественото доверие в независимостта на съдебната власт.

Кандидатът за главен прокурор оцени процедурата като една от най-откритие и честни в ЕС и се позова на изследване по темата, проведено от Институт "Отворено общество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Според Етичната комисия той отговаря на изискванията за главен прокурор"..Е как не?!..-Поглед на гонче,бръсната кратуна,"врял и кипял" при Цацата...каква по-добра атестация?!..М/у другото:..-НИЕ СМЕ УНИКАЛНИ!!!!!!!!ЕДИН ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ за длъжност,от която зависят толкова много неща в държавата.!!!!!ЕДИН ЕДИНСТВЕН "кандидат",ПРИ ТОВА ПОСОЧЕН ОТ САТРАПА на "държавата!!!Това го нема и из африканските държави!!..Там поне "от кумова срама" диктаторите пускат "за парлама" и друг ***
21
5
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Че гешката е коменист и потомък на комунисти до н-то коляно бе. Защо пък точно комунистите да не са доволни? Нали техните интереси ще защитава от недосегаемата си позиция!
20
1
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Татуирайте му на главата една свастика че изглежда незавършен
19
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кой хакна БНР,най неудобните да спре ?Техническа уж профилактика,туй е на главанаци тактика.Тук виждам дългата ръкана ДС и сега.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Estestveno e teroristite komunisticheski partizani, yataci, spioni, korumpetata da ne sa vlubeni v Geshev. Neka vikat i da se pokazvat, taka ste gi nauchim po-lesno.
17
0
 
23
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
-Добър ден, бих желал да си купя едно яйце, но искам сам да си го избера.- Как така сам да си го изберете?- Ами, така - като на избори.- Ааа, добре. Ето ви едно яйце, изберете си!
16
2
 
8
 
! Отговори
До бай ганю преди 4 години
Ако гешев се оттегли сега го чака сатрап. От друга страна, ака стане главен прокурор, има огромен шанс да осигури внуци и правнуци доживот! Ти на негово място как би постъпил?
15
5
 
23
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този ако имаше морал пред общественното недоволство което е силно изразено срещу него до сега да беше се оттеглилизглежда залога е голям и ще търпим поредната нагла мутра в правосъдието ни още 7 год.той е поредната гаранция че съдебната ни система няма да бъде реформирана по нужните стандарти като на развита държава чле.н на ЕС а ще си останем с подобие на страна от третия свят
14
4
 
25
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Т.н. избор на гл.прокурор е подигравка с хората.Какъв избор с един кандидат?Кандидатът Гешев е предложение на комуниста Цацаров Гешев е син на комунист-милиционер.Гешев не е учил право в СУ "Кл.Охридски" или поне в провинциалните т.н.университети.Учил е в милиционерсото училище.Тъжно и срамно!
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кoго дa турят ? Брaвo нa Гешев, кoйтo не го хaресвa куфaрите и дa зaминaвa зa Кения.
12
0
 
15
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 4 години
Споко, моя интерес не е засегнат!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНародът го харесва,мълчаливото мнозинство се надява на него ."Not sure if troll or anything ...
10
3
 
20
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Гешефтът, е един илитерат, който ще крепи статуквото и ще е бухалката на трите прасенца. В една правова държава този милиционер щеше да виси по кабинките и щеше да вдига бариерите на шефовете си. Този е толкова юрист, колкото боко не е комунист.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се извини на Силвия Великова,заед-но с тиквин- поръчката.Той незнаекакво и причини и това ще му тегне през цялото му времелазене.Мисля ,че нестава.Нужно е да има и едно хуманитарно образование.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Интересни интересиСмятай на кого ще е нужен такъв главен прокурор!
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засегна самовлюбения градски злобен свят .Адвокатите защитаващи престъпниците.Дайновистите анархисти искащи само да рушат държавата.Народът го харесва,мълчаливото мнозинство се надява на него .То стои без да кряка и писка като шепа *** самоопределили се за гражданско общество .България не е нито част от НБУ нито пък сутрешната програма на БнР .
6
25
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Който е против Гешев, значи подкрепя Цветан Василев...
5
25
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Гешев ще обърка съня на доста хора...
4
6
 
21
 
! Отговори
Интересни интереси преди 4 години
Нека каже защо римляните, нацистите и разни други батки протестират в негова полза? Като виждате, кои го подкрепят, смятайте чии интереси ще защитава.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев може да каже каквото си поиска,но на всички ни е ясно, че защитава интересите на Пеевски и ГЕРБ.ББ да не се обеснява после за върховенство на закона и свобода на словото.