ВКС гледа делото за свободата на Полфрийман на 7 октомври

Поради обществения интерес то е преместено с 16 дни по-рано
9
ВКС гледа делото за свободата на Полфрийман на 7 октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Делото за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на убиеца на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, ще се гледа от ВКС на 7 октомври, а не на 23 октомври.

Още по темата
С разпореждане по касационно дело № 967/2019 г. (за възобновяване на делото за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман) заместникът на председателя на ВКС и ръководител на Наказателната колегия отмени разпореждането от 26 септември в частта относно определената дата на провеждане на открито съдебно заседание на 23.10.2019 г. и пренасрочи делото за 07.10.2019 г. от 9.00 ч., съобщиха от Върховния касационен съд.

В разпореждането се посочва: "Заради изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, намирам, че следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, като делото бъде пренасрочено за по-ранна дата – 07.10.2019 г. от 9.00 ч.

Посочената дата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото, съобразена е със служебната ангажираност на съдиите, като осигурява и достатъчен период от време за подготовка на страните".

Разпоредено е незабавно да се уведомят страните: Върховната касационна прокуратура, Джок Полфрийман и неговият защитник адв. Ангелов.

"Препис от разпореждането да се изпрати ведно със съобщението за датата и часа на заседанието на началника на Дирекция "Миграция" за незабавно връчване на осъдения Джок Полфрийман и осигуряването му в съдебно заседание. Уведомлението и копие от разпореждането да се изпратят на Дирекция "Миграция" и по факс по реда на чл. 178, ал. 8 от НПК, тъй като случаят е бърз.

Осъденият да бъде уведомен и чрез неговия защитник адв. Ангелов, ако последният се съгласи да приеме книжата", пише още в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: деловксПолфрийман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Ако беше читав, нямаше да има това поведение, което има- той ли беше казал, че бълг. съд е корумпиран и какво означава това на фона на предсрочното му излизане и готовност да бяга. Явно не иде реч за самоотбрана. Убил е, редно беше да си доизлежи присъдата. Аман от убийци, които ги пускаме да си ходят, за да убиват отново и отново.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пол Фриймън беше нападнат от 16 дрогирани левскарски *** на 27.12.2007 на пл.Св.Неделя.При законна самоотбрана закла един от тях.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак защо се премълчава, че групата наркомани са го нападнали преди да убие един от тях със собствения му нож.
4
0
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
Поразтърсих се за инцидента ... в интерес на истината няма много информация за другта страна ... защо ли ?
3
2
 
3
 
! Отговори
X преди 4 години
Не се бил поправил ??? WTF ? Или ... да си заминава в Австралия. Всеки знае, че никога няма да се върне в България.
2
6
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
А кога ще гледат делото срещу БХК? Тоя Кънев кога ще висне на някой стълб? Малко ще му е това, заради цялата антибългарска дейност, която върши!
1
8
 
8
 
! Отговори
по Волгин преди 4 години
Редно ли е съдия, който два пъти е определян като Човек на годината от БХК,да взема под внимание при произнасяне на присъдата становище, подписано от председателя на същото това НПО? Редно ли е в съдийския състав,освободил предсрочно убиеца Джок, да присъства съдийка,която също има контакти с това НПО? След като са така уверени в правотата си, защо никой от тримата съдии няма смелостта да даде интервю,т.е.да застане очи в очи с разгневеното общество и да го успокои.Ако има с какво,разбира се.