Прокуратурата прекратява контакти с президентството

Целта: Да се избегнат съмнения и опити за влияние над институцията
29 яну 2020 10:19, Анисия Иванова
69
Прокуратурата прекратява контакти с президентството
Снимка: Прокуратурата

Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството, съобщиха днес от държавното обвинение.

"С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите, главният прокурор на Република България Иван Гешев заявява, че Прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по дело №1/2020 г. за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България".

Още по темата

Оттам обясняват решението си с мотива, че трябва "да се избегнат всякакви съмнения и опити за влияние над институцията".

Вчера от държавното обвинение заявиха, че според тях има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев, но не в качеството му на държавен глава, а като шеф на ВВС.

Това е причината главният прокурор Иван Гешев да поиска от КС тълкуване на разпоредбата от Конституцията, която се отнася до имунитета на президента.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС се оказало, че има укрити документи, съобщиха от държавното обвинение.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2020/01/28/radev-bil-izvyrshil-prestyplenie-kato-shef-na-vvs-shte-go-razsledvat-li.437367

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да му обясни че съгласно конституцията на Република България властта е законодателна, изпълнителна и съдебна. Президентът не е отделна власт така че може спокойно да си контактуват. Също така че Бойко Борисов е представител на изпълнителната власт.
39
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената пречка пред мафията е президента и мафията се опитва да го отстрани.
38
2
 
27
 
! Отговори
Мале мила преди 4 години
След унищожаването на парламента като институция, се посяга на президентството, междувременно унищожавайки и мита за независимост на прокуратурата. Толкова грозна деградация на държавата е много лош знак. За съжаление се превърнахме в бананова република, без достойнство и чест.
37
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
И КАКВИ СА УКРИТИТЕ ДОКУМЕНТИ: ЧЕ Е БИЛАКАКВА????!!! ИЛИ ЕДИКАКВО СИ??!!!!!КАКВИ СА ДОКУМЕНТИТЕ ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ И ЧАКАМЕ БЪРЗ , СПЕШЕ ОТГОВОР.САМО У ДОМАСИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ НАЙНИ .
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Кой ти казва, че държавата ни е без правила ?Ако нямаше правила и Радев нямаше да подпише указа за назначаването на Прокурор !
35
1
 
22
 
! Отговори
Мале мила преди 4 години
Ами да ги прекратят и с правителството по същата причина, че бая народ са разследвани, имат дела, че даже и член на кабинета в ареста има. Или ежедневните спявки в кабинета на министър оредседателя не влияят на тези неща, но запитване за тълкува към КС изисква подобен агересивен ход?
34
2
 
28
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
В конституцията е записано, че Президента се явява арбитар на трите власти, само че в случая трите власти играят като един играч, което е доста кофти за нас.
33
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най-капсулираният Президент не само в българската История, но и в Света.Такъв магарешки инат е уникален и неповторим, и като такъв ще остане в Историята.
32
4
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Новият глав.прокурор бил...рожба на Симеоново. Чак...сега разбрах от къде му е...топлата връзка с Боко от Банкя.Там са се...излюпили с...омерта за вярност.Аман от ченгеджийски чалъми и...тъпотии;другите трева...пасем.Сигурно е така,щом ги гледаме безучастно,как си плетат мрежите и разиграват...интригите,в полза на герберасткото статукво.
31
2
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Щом ти харесва да живееш в държава без правила в която властимащите не търпят критика, твоя воля.
30
34
 
9
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Понеже е клатил *** я назначил неправомерно,после организира група за прикриване на доказателства и възпрепятстване на разследване за престъпление по служба....Морал на дърт комунист,който си мисли,че всичко е за благото. Му и на тази,която си е вдигнала краката за кефа му....Аморално поведение,недопустимо за Президент на държава облагодетелствало го физиологично и присъщо на по-долнослав от населението....
29
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Изпълнителната, законодателната и съдебната власт не са срещу Президента, а Радев започна война срещу всички, още от първия ден.- Не беше ли той, който каза на Депутатите "Остава ви една седмица" ?- Не беше ли той ментора на летците от Графигнатиево за бунт ?- Не беше ли той, който разиграваше циркове при назначението на Главния Прокурор ?Да си сърба попарата сега !
28
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гл. Прокурор изпълнява указанията на др. Радев за борба с корупцията по високите етажи на власта. Почна от него, следва Нинова, след това Киро-далаверата и т.н. по реда си. Другари от БСП не се блъскайте има място в затвора за всички.
27
4
 
31
 
! Отговори
ер преди 4 години
този компромат означава 4е за всеки има някъде запис и ако е необходимо може да се намери и послужи за евентуално омаскаряване??зна4и на власт е тоя който държи срс-тата??тогава нищо ново!!
26
6
 
38
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Гешев е мафиот,МВР шефа е мутра,Бойко е трафикант,Караянчева ходи без ***....няма бъдеще България!
25
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гешев !Радев вече сам си призна, че е невинен, без някой да го е обвинявал.У "Факултето" това е първата реакция на всеки ром, когато бъде хванат - "бате, не съм виновен бе"
24
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСи го премести в централният Софийски!Може, ама след Бойко,Цецка,Цецко, Фидосова, Лилито и цялата бивша и настояща корумпирана ***.
23
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото е, че Гешев като си направи харакири, ще положат гербери до него !
22
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контактите между президенството и прокуратурата нямат нищо общо с разделението на властите, да не говорим, че президентът не е част от никоя власт. Но от "юрист" като Гешев от магнаурската трудно може да се очаква дорипознаване на елементарни законни принципи
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не му е лесно на Президента, изпълнителната, законодателната и съдебната власт, са срещу него.