Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Тя е с обвинения за участие в престъпна група
Обновена: 20 фев 2020 17:37 | 20 фев 2020 13:38, Елка Василева
179
Задържаха жената, с която живее Васил Божков
Васил Божков. Снимка: архив, БГНЕС

Елена Динева - жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ.

Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

Още по темата

Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.

На Божков са повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още  обвинения - за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.

Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.

През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
8
 
32
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Мдаа, в средновековието така са правели. Също и нацистите. На виновния,т.е. посочения за виновен се преследва цялото семейство. Сега се прави в Сев. Корея. Защо не задържите родата му до 9то коляно!
82
13
 
37
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Да се готвят и останалите роднини ,приятели и партньори на Божков.Все някой ще се окаже зависим от независимата Гешефтатура.Ясно като бял ден е ,че Тиквата и Каскета са си харесали имотите и богатствата на Божков.Все едно сме 09.09.1944г. да не забравяме че Тиквата е все още комунист , а Каскета си е наследствен милиционер.
81
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива да са толкова смешни и жалки Каскета и Тиквата, ама Божков от седмици го няма в България, а те сега чак се сещат да арестуват тая с която е спал. Жалка история....заприличахме на тв сапунка от Аржентина.
80
6
 
26
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
-Ей Ваньо Гешефта ,намерих ти един "свидетел" за Божков.Много е глупав , ама е верен и послушен , и ще фъфли "показания" до припадък.-Търси СТРАНДЖАТА-Василев-Тонката ,един и същи тъъъп милиционер е , и постоянно пише в този форум.Лесно се открива-всичките му коментари са с минуси.
79
3
 
21
 
! Отговори
miko преди 4 години
Не написахте кой и какъв е бащата на тази госпоица, а то това е расковничето на всичко.
78
6
 
33
 
! Отговори
Има такава държава преди 4 години
България се казва,където ти пишат закон ,забогатяваш,някой ти харесва бизнеса и хоп-промяна на закона със стара дата и ставаш престъпник.Тука си виновен,до доказване на противното.Само питам ,защо шевката на НАП и Горанов са още на свобода?Божков и бизнесът му не са се появили на 31.12.2019г,че да не са знаели досега за тях?
77
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
До СТРАНДЖАТА,може и тиквата да закачи,нали странджа.
76
5
 
32
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
До Странджата: Не казваш нищо за Цветелина Бориславова! Що не продължиш списъка с Цецка Цачева и другите около нея ? Мушмурок...
75
3
 
29
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
СТРАНДЖАТА- вонящото гърло на Гешефтаров и Тикваров!По-противен от Цвъко Асансьора и Цеца Многоимотната...
74
4
 
41
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Ще я притискат да свидетелства срещу Божков.Явно събраните доказателства не стигат.Нищо ново от 9.09.не са научили милиционерите 3-0то поколение ,като Гешеф.Тези тиквеници ни върнаха 75 години назад.Сега на ред е сина му Антон ,но нали е женен за щерката на Софиянски ,може и временно да го отложат.А сигурно простите герберунгели си мислят, че хората им симпатизират.Лъжат се.Истината е ,че всеки може да бъде следващия "Божков".
73
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече силно вони на тотатално преследване ! За по-сигурно да задържат цялата му рода
72
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bojkov e dal mn sa bg rabota na mn hora sa sporta sa kup dr neschta islojba goljamo bogatstvo sa bg antiki kartini tn dr mutri kakvo sa napravili osven da obirat plaschat horata trabva da dikajat danazite koito ne sa plateni i da gi plati no i dr da platat te ne sa bevini rabotili sa s bojkov saedno ne sam priateljata mu elena mnogo priateli okolo bojkov a sega predateli ami te kakvi sa,30 g sa mal4ali mnogo grosno samo s bojkov ni sanimavata
71
3
 
49
 
! Отговори
123 преди 4 години
Билетчета не съм търкал,нито някой от близките ми,но:този половин милиард,за който го гонят си го е взел съвсем законно,на база действащ закон за хазарта по това време.Друг е въпросът,кой е предложил този закон и ония 240 хайду,ци защо са го гласували,министърът на финансите и НАП къде са били?Това са новите ми предложения за арест,от там да почнат.Баба ми казваше"Не е луд ,който го е изял,а който му го е дал".Всичко останало е прах в очите и разчистване на територии за бизнес.
70
7
 
33
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
Каскет, ха сега арестувай и кучето ми!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dr direktori 4inovnizi kak se te sa rabotili s lubovnizata na bojkov predi vreme stefka kostadinova v salata na ndk mnogo blagodari na bojkov debelia kralev koito s bojkov imat prikaska sa pari sega iva sofianska i sina na bojkov li schte isdirvat stefan sofianski kato fandakova vse opravat sofia i vse po mrasna rakopana s plahove i mischki nai mrasnaxe v eu sofia, palna s selenduri kradzi prosazi
68
12
 
38
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Толкова сте смешни !!! Дори мафията в Сицилия не закача жените ! Ама те имат морал !
67
3
 
20
 
! Отговори
Кога преди 4 години
Всичките прос,титутки за които се писа,тях кога,ако е казал нещо важно в кревата?
66
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз изнесох децата в чужбина. Не, че имам банка или бизнес за милиарди, но като свършат да ядат големите риби, ще минат и на малките.
65
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След историята със сина на Арабаджиеви беше ясно,че в подобна ситуация трябва цялото семейство да се изтегли,иначе ги визмат за заложници.
64
10
 
44
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
А бе , това вече е откровен фашизъм , хайде Божков , че е айдук то е ясно , но да тормозиш и близките му си е сталинизъм или най-малкото фашизъм . Прокурорът на Сталин Вишински явно се е преродил у нас .