Пет дела във ВАС срещу заповеди на Ананиев, една е за маските

Другите са за КПП, задължителната карантина...
23 апр 2020 19:32,
29
Пет дела във ВАС срещу заповеди на Ананиев, една е за маските
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Пет дела образува Върховният административен съд след жалби на физически лица срещу заповеди на министъра на здравеопазването във връзка с извънредното положение.

Делата ще бъдат разгледани в открити съдебни зали след като се обнародват обявленията за оспорванията в "Държавен вестник".

Още по темата

Над 400 са жалбите, постъпили във ВАС срещу задължителното носене на маски, което стана такова преди 10 дни.

Заповедите, срещу които има жалби, са няколко.

Сред тях е заповедта за организираните КПП-та на входа и изхода на областните центрове и извършване на проверка за целта на пътуването.

Жалба е повдигната и срещу налагането на 14-дневна карантина на пристигащи българи в страната.

Дело се образува и по Забраните на събиране на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места в страната.

С определение от 15 април  по административно дело № 3300/2020 съдът е отхвърлил искането за спиране на изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, касаеща поставянето под задължителна 14-дневна карантина на завърнали се от чужбина български граждани.

С определение по същото дело от 16 април съдът е указал на жалбоподателя в 7-дневен срок от съобщаването да представи в деловодството на ВАС документ за внесена по сметка на „Държавен вестник“ такса за обнародване на обявления за оспорванията по реда на чл. 181, ал. 1 от АПК в размер на 20 лева за всеки оспорен общ административен акт.

При неизпълнение на указанията в срок, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото – прекратено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
П. П. преди 4 години
До 11 г-н Хан Крум. Това, че лекарите носят маски за няколко часа не значи, че са ефективни достатъчно дълго време. Медецинските маски са пледназначени да издържат няколко часа и след това се хвърлят, защото се губи полезната им функция, но това никой не го обяснява, защото онези отгоре преследват други цели а службата за народа е само формална.
22
0
 
5
 
! Отговори
П. П. преди 4 години
Ама нали трябва все да забраняваме. То малко да напрегнат сивото вещество не могат. Ама ако ще е за кражба мислят малко повече, но и там им лъсва слабия интелуект
21
0
 
5
 
! Отговори
П. П. До 20 преди 4 години
До 20! Няма указание какви маски е задължително да се носят. Шалове? Обиквовени маски? Кое ще те предпази? Само някой да реши да кихне всичко ще мине през маската му. А медецинските маски не са ефективни след няколко часа. Маска на няколко часа ли ще сменяш. Ефекта от маските се губи. Ефективни са промишлените маски, които са и по скъпи. Нека подсигурят безплатно ефективни маски и тогава да препоръчват носенето. Ефективен метод са не маските а личното спазване от всеки на дистанция.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече е масово недоволство.Пет дела срещу маските.!Ето че за адвокатите се намери работа. Сега и едно дело срещу миенето на ръцете. Хоп - и след това - задължително интервю с потърпевшите да има. По всички телевизии са блеят,че им се изтърква кожата от с.а.п.у.н.а.
19
6
 
1
 
! Отговори
до жо преди 4 години
Точно там е въпросът. Маската предпазва околните, ако не знаеш,че си инфектиран и неволно ги заразиш.Ама ние,хейтърите, ,, не искаме на нас да ни е добре, ние искаме на Вуте да му е зле,,. Как ще ги убедиш такива да носят маски.Като видя млади хора без маски,изпитвам отвращение.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да внимаваме.Засега ни карат да си мием ръцете, ама ако ни задължат и краката да си мием,представяте ли си? Страшно ще стане. Какви мерки. Ужас просто. И сaпун да ползваме? Лелее. Веднага-дела.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да будалкате хоратаМилион луди се смеят дорй че има маска
16
1
 
16
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Един го каза в прав текст, че маските са, за да мълчите и плати с живота си.
15
1
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Скри се гн Герберският *** " БСП са гадини"! Знаех си че Не си от моето поколение!-:) И какво да ми пишеш я? Тя 30 г "демокрация" вече остаря за мен лично! Амааа..Ти май само нея си знаеш и "помниш"!!! -:) Леле леле..Разликата в годините? Огромно значение има деца! От небето до земята!!! Гаранция! Който си беше вярващ И тогава си ходеше в църква! Аз и в Гърция съм ходил през социализма и то с бяла Лада 2105! Амааа Ти от къде да знаеш?-:)
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо чудо!Дела завели!То и срещу предишния министър заведоха село,че внесъл животоспасяващо антивирусно лекарство!И човекът го спечели, разбира се.
13
6
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪРВО- Ако официално съобщават за 1000 заразени, то това е броят на тестваните. Реалната бройка на заразените е в пъти по-голяма, но повечето от тях не знаят това.ВТОРО- ноенето на маска върху лицето не служи да се ви предпази от заразяване.Маската служи, ако сте заразен и не знаете това, да не заразявате другите с изхвърлени от устата ви микрокапчици при говорене и кашляне.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, че съдът не се е произнесъл още по искането за спиране предварителното изпълнение на тъпотията за парцалите на лицата. То след утре вече все тая дали ще се произнесе или не.Закъснялото правосъдие е лошо правосъдие.
11
8
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
До 8 трола на ГЕРБ" БСП са гадни"!Абе ти.Ако си живял по него време.Само с глупости ли си се занимавал?!"Вицове"за Живков? То сега имаш възможност за др Борисов да кажеш някой и друг"виц"Ама си траеш?!-:) Вицовете си ги раЗКАЗВАХА тогава ХОРАТА БЕЗ РАБОТА! Чиновниците например!И още нещо да те светна!То си е И факт де!Тези които мразят"комунистите"днес.Са били НАСТЪПЕНИ ЛИЧНО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ОТ ТЯХ!И "омразата" ви е лична! За нормалния човек ,социализма НЕ МУ ПРЕЧЕШЕ!Та защо ТЕБ ТЕ НАСТЪПИХА?
10
21
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Всички тези червени оли-го-ф-рени, които завеждат дела нека първо да отидат доброволци във инфекциозното на пирогов ама без предпазни средства и тогава да пускат възражения.А то е лесно да стоиш във вила Калина и да подкокоросваш тъ..па.ци..те без мозък да завеждат дела. Тъ..пи и прости червени чутури.
9
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който иска маска да си носи на собствена отговорност. Аз не искам нито маска, нито някой да ме доближава на повече от 2 метра със или без маска. Ананиев е неадекватен за поста, който заема да се маха или да се пенсионира все тая. Здравната му система, като не можела да издържи 600 болни за какво ни е такъв министър По-добре въобще без министър има си щаб и то 2 щаба - бюрокрация до шия.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдете ги до дупка тези пишман-диктатори
7
19
 
14
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До помнещ. Нищо не помниш или по-скоро си червен галошш, който чете евангелието като дявола. Ти опитвал ли си да отидеш на Великден в църква по онова време, да кажеш публично виц против Тодор Живков или не дай си боже да решиш да ходиш на запад. Май помниш само на баща ти оная работа, мандраджия.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСлед четири дни заповедта отпада. Важи от 12-ти до 26-ти април.
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за маските трябва да отпадне, още повече, че идва лято. Дистанцията ако искат да я направят на 3 метра. Пък и колко хора си карат с една маска цял месец един Господ знае, развъдници на зараза с полепнали вируси от пот по лицата. СЗО казаха, че маските са вредни и са нужни на медиците да си ги сменят по-често.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповедта за маските важи до 26 април.От 27-ми вече не важи.