Съдът отсече: Прокопиев, Трайков и Дянков невинни за приватизацията на EVN

И другите подсъдими по делото също получиха оправдателни присъди
Обновена: 28 юни 2020 17:14 | 28 юни 2020 15:55, Красимир Ангелов
199

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Бизнесменът Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков бяха обявени за невинни за обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN, реши спецсъдът, съобшава БГНЕС.

Още по темата

Според прокуратурата от сделката държавният бюджет е загубил около 28 млн. лв, но магистратите отчетоха, че това, в което прокуратурата ги обвинява, не е престъпление.

Продажбата бе извършена през 2011 г., а в крайна сметка освен Прокопиев и Дянков, подсъдими бяха и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков, както и още трима души.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни,
защото решението на правителството за приватизация е било добро.

Останалите трима подсъдими Радослав Рачев, Любимир Евстатиев и Петър Василев също не признаха вина и настояха да бъдат оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
6
 
! Отговори
Разтрел преди 3 години
Да,прокуратура и съд по този начин"законо" продаде България на мафията и обрече народа на мизерия.
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурори и съдии го играят доброто и лошото ченге и после делят...
98
0
 
5
 
! Отговори
Тито преди 3 години
Така се чистят досиета. Спретваш разследване,гърмиш по медии и после - няма доказателства за престъпна дейност.Също като прането на пари...без накисване.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският съд освобождава убийци на български граждани,дава условни присъди на убийци на деца,на насилници на възрастни хора,бълАрският съд е СТРАШИЛИЩЕ НО ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ!Да живее бандитизмът е неговото верую,а вчера в органа на прокопи имаше пет статии какъв честен бизнесмен е,само вчера.Замислете се чий син е Прокопиев и другите бизнесмени.олигарски,ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА НЕ Е НАСЛЕДНИК НА НЕЧИЙ МАСТИТ ДРУГАР?/НЯМА!Необолшевишката и черввената ..ан владеят България,тъжно но факт.
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, аз съм ***!!! Нещо обещано и получено, давайте съдиме ви, а след 4-5 години ви онувиняваме.
95
0
 
1
 
! Отговори
От 96 преди 3 години
А що се отнася реалната цена е много вариетивна, а и може и да се манипулира, ако имате достатъчно пари може да сринете цената на амазон, е ясно е че нямате достатъчно пари да сринете най богатия човек, защото тогава няма да лепнат етикет най богат.
94
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
В България зора е да стигнеш до съд. После пей сърце. Вече официално си чист като сълза :)
93
5
 
3
 
! Отговори
Ех, преди 3 години
Неграмотни некомпетентни хора се изказват за икономика финанси и т.н. спрете се допийте си виното в картонена кутия за 2.30лв. на промоция от Кауфланд и слезте на земята.
92
3
 
8
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Съдът дори и под натиск не може да плюе чак толкова на себе си, че да осъди човек за мнение. В нормалните държави--тези прокурори - щяха да бъдат наказани. А при нас са награждавани с постове...Каскетурата е срам за България и правото. Може би затова г-н Гешев сам изтъква , че е юрист...защото по действията му това не може да се разбере.И който мисли различно, нека да ми даде поне един пример в който по знакови дела-тотално загубени от прокуратурата има дори и един наказан.
91
5
 
5
 
! Отговори
Смееех преди 3 години
Винаги присъдите са едни и същи - " няма данни за извършено престъпление"!Няма картел, няма свидетели, няма данни...., въобще има ли кой да разследва съда!?
90
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът е дръпнал яко с банковите сметки :))
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагикомедия е от самото начало, делото беше за цената на акциите дали е била оправдана, подледнете акциите на която искате компания, например амазон, направо да те е яд, че не си купил, но говорим за друго измерение в часове.Приватизатита е решението да има акции, а не цената,
88
5
 
2
 
! Отговори
подпорни стени преди 3 години
Още няколко броя на първа линия, на съпругите на труженици от съд. система и челядта им.
87
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В прокуратурата са некадърници, начело с Гешев. Само приказките са им големи. Всичките им дела ще свършат така и не само, че няма да върнат откраднатото от държавата, ами накрая обвинените ще осъдят България да им плати огромни обезщетения. Големия проблем е, че прокурорите не могат да формулират свястно едно обвинение - някой път глупостите им са просто срамни - скоро слушах как обвинявали че в една вила на Божков били правени НЕНУЖНИ ремонти, което е направо маллоумно, ненужното не е незаконно
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наблюдаващ прокурор по делото беше братът на Пепи-еврото. Какво повече..
85
3
 
6
 
! Отговори
Съдия преди 3 години
Ти ги виждаш, че са бандити, ама като прочетеш "доказателствата" на прокуратурата, каква присъда можеш да издадеш?
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът отсече: Прокопиев, Трайков и Дянков невинни за приватизацията на EVN----------Ааааа......., значи, знаят на Кого, Кога и Колко да платят "бизнесмените"!!!!!Нъл тъй, бе, Гешев!-)))))))
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази държава единственото автентично нещо са записите на Баце. Всичко друго е "дийп фейк".
82
0
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Силно ме интересува какво става със убиеца на Милен Велчев?
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е очаквал друго? Въобще в България някой очаква ли други освен оправдателни присъди за всички престъпници!