Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг

Предстои оглед на площадки в с. Рупци и Кремиковци
13 юли 2020 14:00, Анисия Иванова
54
Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг
Снимка: Прокуратура

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край град Червен бряг, съобщават от Специализираната прокуратура.

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братя Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Калоян Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия - оглед на местопроизшествие в Червен Бряг, местност "Лъката“, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци.

Още по темата

В хода на разследването се установи, че те са опасни за здравето, допълват от прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката“ .

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Боклуците са от Монбат. Ти какво го усукваш? Удари едно темане на Бобоков, дай му да ти зарови в двора 10 тона и си живей. Насади домати отгоре и ги яж.
23
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същия начин Гешев може да открие фирма на името на ром, да вземе и закопае бо клука и после да лае по телевизията. Нека арестува тоя, който е дал лиценз на фирма, без да има нужните инсталации за обработка на отпадъци. Как може още да не е арестувал чиновника, издал фалшив лиценз, а да разбива бизнеса на работеща компания?
22
7
 
17
 
! Отговори
ист преди 3 години
ще ти кажа какво общо има МонбатОткриваш фирма на беден ром като му даваш 100 лева за ракия,прехвърляш му опасен *** и си света вода ненапита. А че с този акт е обрекъл жени деца и старци на опасен живот заради голяма печалба, престъпника Боранбоков не го интересува.Такива като теб червен *** го защитават. Но може твое или на близък човек дете да играе над екологична бомба. Ти си като онова заровеното.
21
8
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката .------- Благодаря!От изнесената информация правя извода, че Гешев отново извършва престъпление по служба.
20
21
 
11
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Гешев и Военна прокуратура здраво удариха мафията и тя си поръча протести и преврат.Няма да им се получи,мислещите и обичащите родината си хора са много повече.
19
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня от "Да, България" защо не протестира против това и срещу Бобокови? Или го е еня да се докопа само до властта?
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незаконно заровения *** е открит от "мутрите" според Радев.
17
1
 
7
 
! Отговори
Делян преди 3 години
Искам да имам работещ бизнес. Щото като ми направят проверка моите хора, поне да докажа някой друг доход! Д. Пеевски
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чеки малко ... от Монабат ли са заровени? или от друго тяхно дружество? или от свъесем трето, нямащо нищо общо с Монбат дружество?щото май излиза, че е третото и тогава пък излиза логичния въпрос: Бобоков какво общо има с това?............А после питаш защо нищо не се правило за лошия въздух? Монбат много добре са знаели на кого си продават ***, ама важна е парата!
15
2
 
11
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Където има заровен нелегален ***, никак не са добре нещата. Може да има радиация.
14
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората около президента Радев и неговиге съветници са света вода ненапита, даже светци с петолъчки на челата.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чеки малко ... от Монабат ли са заровени? или от друго тяхно дружество? или от свъесем трето, нямащо нищо общо с Монбат дружество?щото май излиза, че е третото и тогава пък излиза логичния въпрос: Бобоков какво общо има с това?
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 10Лъжеш куче! От сутринта се хвърлят някакви числа! Още няма едно официално изявление от МВР за броя на протестиращите!
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия *** е скрит в министерски съвет!
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се преразпредели един частен бизнес с държавната прокуратура на България. После още един бизнес, после още един ...
9
2
 
17
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Аз си плащам такса смет на общината.Тя наема фирма да събира отпадъците и ги изхвърля някъде,обаче замърсява околната среда.Питам и аз ли ще отговарям за това,защото казусът е същият,а и тези 180тона за 1 месец ли се появиха там,което ми се струва невъзможно.Въпрос:на кого не си е платила съответната фирма?
8
22
 
19
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Нали минах покрай протеста вчера, 150 души макс. Адекватните българи си спомняме какво стана миналите пъти когато Бойко даде оставка. Една шайка неадекватници няма дани набутат пак при БСП и ДПС.
7
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Да се научим да четем и разграничаваме темите, по които бълваме глупости, евентуално?
6
10
 
13
 
! Отговори
И? преди 3 години
И къде тук е вината на монбат?? После ми говорите за независимост! Явно на Пеевски му трябва нов бизнес...
5
4
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Хаха Божков ти ли си бе?